Ultimele subiecte
» Dantela irlandeza
Astazi la 12:33 pm Scris de Dorulet

» Va rog o idee pentru salvarea unei camasi denim compromisa
Astazi la 9:31 am Scris de Gabica

» Ne bem cafeaua împreuna (44)
Astazi la 9:18 am Scris de Gabica

» Bluze, topuri (14)
Astazi la 6:32 am Scris de piciul

» Miniaturi - handmade
Vin 20 Oct 2017, 12:06 pm Scris de Gabica

» Metoda servetelulul capitolul VIII
Joi 19 Oct 2017, 9:23 am Scris de vlad_mom

» Din materiale reciclabile 5
Joi 19 Oct 2017, 5:47 am Scris de piciul

» Bijuterii fimo (33)
Mar 17 Oct 2017, 12:36 pm Scris de vlad_mom

» Tipare gratis, Leko- Cap.2
Dum 15 Oct 2017, 11:00 pm Scris de ellaharry

» Hainute pentru copiii nostri (20)
Vin 13 Oct 2017, 5:51 pm Scris de feerya

» Tehnica frivolite pe ac sau needle tatting - 7
Vin 13 Oct 2017, 2:12 pm Scris de Iulliana

» Bluze,topuri,jachete, pardesie, bolerouri-crosetate (28)
Vin 06 Oct 2017, 7:02 pm Scris de Lia33

» Discutii despre revista Burda-6
Mier 04 Oct 2017, 9:43 pm Scris de LRodica

» Ce melodie asculti acum !-5
Lun 02 Oct 2017, 11:42 am Scris de Dorulet

» Florile din gradina mea(2)
Vin 29 Sept 2017, 11:15 am Scris de Floren

» Bancuri-Buna dispozitie nu trebuie sa va lipseasca ! -5
Mier 27 Sept 2017, 10:20 am Scris de Gabica

»  Masinile noastre de cusut (6)
Mar 26 Sept 2017, 4:31 pm Scris de bingo

» Triplock(overlock); totul despre surfilare(6)
Mar 26 Sept 2017, 8:39 am Scris de adii

» Aparate si ustensile din bucatarie
Lun 18 Sept 2017, 5:09 pm Scris de ElenaZaileanu

» Accesorii crosetate-genti,curele,bijuterii, bentiţe (14)
Lun 11 Sept 2017, 1:42 pm Scris de LRodica





Custom Search






LM Articole



LM YouTube Channel-
-

-

CursuriReiki-

RuneHeivang-



Dulciuri de post...

Pagina 1 din 3 1, 2, 3  Urmatorul

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator In jos

Dulciuri de post...

Mesaj Scris de oanabijux la data de Vin 30 Ian 2009, 9:29 am

...am intrat la aceasta sectiune si mare greseala...astazi ca este vineri tin post. Daca are cineva retete de post sa-mi spuna si mie.
avatar
oanabijux
Nou venit
Nou venit

feminin
Numarul mesajelor : 68
Varsta : 30
Localizare : bucuresti
Data de inscriere : 29/01/2009

http://oanapinky.sunphoto.ro/

Sus In jos

Re: Dulciuri de post...

Mesaj Scris de Admina la data de Vin 30 Ian 2009, 10:12 am

Vineee!

Prajitura cu gem si nuci
Am incercat aluatul asta de cateva ori, de atunci, si la alte placinte si de post si de "dulce"; e super pufos si gustos.

Ce folosim:
2 cartofi
400g faina
250g margarina(sau 150ml ulei si 100 ml apa, pt o varianta fara E-uri)
250g zahar(eu am pus 150g si era dulce, destul)
1 praf de copt
1 lingura cacao
un borcan gem
nuci

Cum procedam:
Se curata cartofii, se taie cubulete si se fierb(ca pentru piure). Se paseaza si se amesteca, cu faina(cu praful de copt inglobat sau Farin ap de la Titan), margarina topita sau frecata spuma cu zaharul. Se pune si nelipsitul praf de sare.

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]

Se framanta aluatul pana devine uniform si se imparte in 3 parti.

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]

O parte se amesteca cu lingura de cacao pana se inglobeaza in compozitie.

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]

Am folosti o tava 22x32cm si am intins intai o foaie de aluat simplu, am intins jumatate din gemul din borcan, am presarat nuci prajte.

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]

Apoi am intins aluatul cu cacao, restul de gem, putine nuci presarate si ultima foaie de aluat. Am intepat cu furculita din loc in loc si am pus nuci intregi peste aluat.

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]

Se coace, pana e gata rade Chiar nu mai stiu, ca nu am mai facut aluatul asta d emultisor, dar oricum se face in aprox. 30 minute, la foc mediu. Apoi se pudreaza cu zahar sau se glazureaza cu ceva ciocolata amaruie, subtiata cu o lingura-doua de ulei.

_________________
DOAR AZI, sa nu ma supar! Sa nu ma ingrijorez! Sa fiu recunoscator! Sa fiu bun cu ceilalti!

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]


avatar
Admina
Administrator
Administrator

feminin
Numarul mesajelor : 8710
Localizare : aproape de tine:)
Data de inscriere : 16/10/2008

http://bylaly.blogspot.ro/

Sus In jos

Re: Dulciuri de post...

Mesaj Scris de oanabijux la data de Vin 30 Ian 2009, 10:19 am

Wow ce repede a venit reteta, ce sa mai zic cu tot cu poza. Sunteri extraordinare fetelor. Chiar pricepute! Multumesc!
avatar
oanabijux
Nou venit
Nou venit

feminin
Numarul mesajelor : 68
Varsta : 30
Localizare : bucuresti
Data de inscriere : 29/01/2009

http://oanapinky.sunphoto.ro/

Sus In jos

Re: Dulciuri de post...

Mesaj Scris de diada la data de Vin 30 Ian 2009, 11:46 am

cat de bine arata! foame
avatar
diada
Administrator
Administrator

feminin
Numarul mesajelor : 6489
Localizare : intre zi si noapte
Data de inscriere : 18/10/2008

https://picasaweb.google.com/101308234088606518793

Sus In jos

Re: Dulciuri de post...

Mesaj Scris de irish05 la data de Vin 30 Ian 2009, 5:36 pm

interesanta si mai ales rapida reteta. mai mult k sigur ca o incerc maine bounce .
avatar
irish05
Senior
Senior

Numarul mesajelor : 622
Localizare : around the world
Data de inscriere : 29/11/2008

Sus In jos

Re: Dulciuri de post...

Mesaj Scris de Camy la data de Vin 30 Ian 2009, 6:44 pm

bunnnnn.arata bn,printesa ta mananca prajiturica? kiss
avatar
Camy
Maestru
Maestru

feminin
Numarul mesajelor : 1206
Varsta : 36
Localizare : buzau
Data de inscriere : 21/10/2008

Sus In jos

Cornuleti cu nuca

Mesaj Scris de Admina la data de Lun 02 Feb 2009, 10:31 am

Cornuleti cu nuci

250g faina
200g margarina
100g nuci macinate
70 g zahar pudra
praf sare, esenta migdale

Se amesteca margarina cu zaharul pudra, si arata asa:

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]

Se adauga faina si se amesteca, cu sadism, pana arata asa:

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]

Se pun nucile prajite si macinate si aluatul rezultat se ia de pe peretii vasului. Se pune si esenta de migdale sau vanilie.
Aici, dupa ce primise doi pumni de la mine:

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]

Se lasa la rece, timp in care incalzim cuptorul, ne spalam pe dinti, citim o revista sau ne uitam pe geam. Dupa 15 minute sau cum va permite timpul, se formeaza cornuleti cu varfurile mai subtiri si curbate. Ce mi-a placut la nebunie e faptul ca aluatul nu trebuie intins pe masa, taiat, innebunit. Le-am format intre palme, ca si plastilina.

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]

Se coc, coruletii la foc mediu, 180 grade, timp de 15 minute, sau cam asa. Trebuie sa se rumeneasca mediu, nu sa se parleasca potrivit Laughing

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]

O parte am pudrat cu zahar, alta nu. Sunt fragezi si buni, aromati de la nucile prajite si esenta. Urasc retetele care ma obliga sa murdaresc 5 castroane, 3 boluri, 4 craticioare si 2 tavi. Nu am avut de spalat decat castronul in care am facut aluatul Cool

_________________
DOAR AZI, sa nu ma supar! Sa nu ma ingrijorez! Sa fiu recunoscator! Sa fiu bun cu ceilalti!

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]


avatar
Admina
Administrator
Administrator

feminin
Numarul mesajelor : 8710
Localizare : aproape de tine:)
Data de inscriere : 16/10/2008

http://bylaly.blogspot.ro/

Sus In jos

Re: Dulciuri de post...

Mesaj Scris de arime la data de Lun 02 Feb 2009, 11:36 am

Trebuie sa fac reteta! Mi-ai amintit de perioada cand eram copila la mama acasa si ne facea cornulete love
avatar
arime
Maestru
Maestru

feminin
Numarul mesajelor : 1311
Varsta : 37
Localizare : Bucuresti
Data de inscriere : 20/10/2008

http://florena-cakes.blogspot.com

Sus In jos

Re: Dulciuri de post...

Mesaj Scris de Admina la data de Lun 16 Feb 2009, 12:22 pm

Salam de biscuiti

300g biscuiti petit beurre
50g margarina
100ml apa(aproximativ, depinde de biscuiti)
rahat 4-5 bucati
30g cacao
stafide
nuca macinata
esenta de rom

Se pune la topit in apa, rahatul, margarina si cacao si se pun pe foc. Dupa ce da in cateva clocote se da deoparte. Separat se macina biscuitii (sau se strivesc cu sucitorul), o parte se rup bucatele mai mari. Se amesteca intr-un castron nuca macinata si biscuitii.

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]

Se toarna lichidele peste si se amesteca cu mult curaj, pana devine ca o pasta. Daca mai este envoie se mai adauga apa, eventual ceva suc de la compot, sau sirop de zahar daca nu sunt biscuitii destul de dulci. Se adauga stafidele, esentele, au am pus si fructe confiate si putina scortisoara.
Se omogenizeaza si apoi se pune in pungi, sub forma de rulade sau suluri rotunde sau patrate wink Una am plimbat-o prin cocos inainte de ambalare.

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]

Dupa refrigerare de macar o ora se taie felii si se papa cu pofta maxima foame

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]

_________________
DOAR AZI, sa nu ma supar! Sa nu ma ingrijorez! Sa fiu recunoscator! Sa fiu bun cu ceilalti!

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]


avatar
Admina
Administrator
Administrator

feminin
Numarul mesajelor : 8710
Localizare : aproape de tine:)
Data de inscriere : 16/10/2008

http://bylaly.blogspot.ro/

Sus In jos

Re: Dulciuri de post...

Mesaj Scris de diada la data de Lun 16 Feb 2009, 1:28 pm

mi-ai facut o pofta! ma omor dupa salamul de biscuiti pupi foame foame foame
avatar
diada
Administrator
Administrator

feminin
Numarul mesajelor : 6489
Localizare : intre zi si noapte
Data de inscriere : 18/10/2008

https://picasaweb.google.com/101308234088606518793

Sus In jos

Re: Dulciuri de post...

Mesaj Scris de duchess la data de Mar 17 Feb 2009, 3:07 pm

vai, ce bine arata salamul de biscuiti foame
avatar
duchess
Senior
Senior

feminin
Numarul mesajelor : 644
Data de inscriere : 16/11/2008

Sus In jos

Re: Dulciuri de post...

Mesaj Scris de viorica la data de Mier 18 Feb 2009, 8:07 pm

Arata foarte bine salamul de biscuiti coffee
avatar
viorica
Ucenic
Ucenic

feminin
Numarul mesajelor : 144
Varsta : 60
Localizare : constanta
Data de inscriere : 28/01/2009

Sus In jos

Re: Dulciuri de post...

Mesaj Scris de irish05 la data de Joi 19 Feb 2009, 6:06 am

chiar ma gandeam la dulciuri de post. o sa facem pomana pt tata nu peste mult timp si caut retete mai deosebite ...
avatar
irish05
Senior
Senior

Numarul mesajelor : 622
Localizare : around the world
Data de inscriere : 29/11/2008

Sus In jos

dulciuri de post

Mesaj Scris de Mimi la data de Dum 01 Mar 2009, 5:06 pm

Rulada de biscuiti cu banane

500 gr biscuiti de oricare
200 ml apa
50 gr cacao
200-250 gr zahar
arome dupa preferinta
banane
nuca de cocos

Din apa,cacao si zahar se face un sirop care se lasa pe foc sa dea cateva clocote.Se lasa sa se raceasca.Se macina biscuitii,se amesteca cu siropul.Cantitatea de sirop variaza functie de biscuiti.Se adauga arome dupa gust,se framanta pana se obtine un amestec consistent(ca la salamul de biscuiti.Pe o folie de aluminiu sau polietilena se presara nuca de cocos din abundenta,peste care se intinde o foaie ,se aseaza pe mijloc banane in lung si se ruleaza cat se poate de strans.Se lasa la rece cateva ore.Au un aspect deosebit,pe langa gust.Arata foarte bine daca feliile de rulada se aseaza pe hartiute ornament ca acelea pentru torturi,cu diametrul de cca 10 cm.

Mimi
Nou venit
Nou venit

Numarul mesajelor : 70
Localizare : Barlad
Data de inscriere : 27/12/2008

Sus In jos

dulciuri de post

Mesaj Scris de Mimi la data de Dum 01 Mar 2009, 5:13 pm

Din reteta de cornuri cu nuci se pot face si fursecuri.Bucatele mici de coca,de cca 4-5 cm si diametrul de 1 cm ,se ruleaza in mana,se aseaza in tava si cu o furculita se apasa de raman nervurile imprimate in coca.Se coc la foc potrivit.Dupa ce s-au racit se inmoaie un capat in sirop de cacao fiarta cu zahar,putin mai gros,sau in ciocolata menaj topita pe foc in putin ulei si se tavalesc prin nuca pisata sau cocos.

Mimi
Nou venit
Nou venit

Numarul mesajelor : 70
Localizare : Barlad
Data de inscriere : 27/12/2008

Sus In jos

Re: Dulciuri de post...

Mesaj Scris de Admina la data de Vin 06 Mar 2009, 12:04 pm

Mimi, multumim de retete si idei.
Sa va dau o reteta de aluat bun, rapid, ieftin, tot ce trebuie. Si de post, normal. Eu il folosesc si la pizza, placinte, cornulete, etc.

Cornulete cu crema de rahat foame

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]

Aluatul:
1 pahar apa calduta
1 pahar ulei
praf de sare, 2 linguri de zahar, daca e pt prajituri aluatul
faina cat cuprinde, ca sa iasa un alaut pufos, care se ia de pe maini si peretii vasului
drojdie uscata sau proaspata in functie de cantiatatea de faina(daca puneti aproximativ 1/2 punga, se adauga 1 cub de drojdie proaspata); eu am pus 3 lingurite de drojdie uscata

Crema de rahat:

200g rahat asortat
1 lamaie mica
2-3 linguri de margarina
2-3 linguri de amidon sau faina

Se face un aluat: amestecati faina cu drojdia uscata(daca e proaspata o amestecati cu putin zahar si putina apa calda), sarea si zaharul. Se adauga apa si uleiul si se framanta usor, ca sa se amestece. Daca mai e nevoie puneti faina, oricum se lucreaza usor cu aluatul acesta, si nu trebuie sa-l faceti prea tare.
Se lasa la crescut 20-30 minute, timp in care fie dati prin masina de tocat sau folositi blenderul, pt rahat si lamaie(eu stiam crema cu lamaia intreaga, cu coaja cu tot, dar am pus-o curatata de coaja, ca era cam tare). Apoi adaugati margarina si amidonul sau faina dizolvate intr-o lingurita de apa. Se intinde o foaie pt cornulete, subtirica, deoarece mai creste, se intinde crema(nu foarte multa):

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]

Apoi le-am rulat si le-am taiat, rondele de 2-3 cm. Altele le-am taiat cu o forma rotunda(sau un pahar) si am pus crema sau gem la mijloc si le-am presat marginile cu furculita. Le-am copt la foc mediu, pana s-au rumenit si nu le-am pudrat cu zahar ca sa mai tai din calorii Laughing

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]

Pofta buna! kiss

_________________
DOAR AZI, sa nu ma supar! Sa nu ma ingrijorez! Sa fiu recunoscator! Sa fiu bun cu ceilalti!

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]


avatar
Admina
Administrator
Administrator

feminin
Numarul mesajelor : 8710
Localizare : aproape de tine:)
Data de inscriere : 16/10/2008

http://bylaly.blogspot.ro/

Sus In jos

Re: Dulciuri de post...

Mesaj Scris de diada la data de Vin 06 Mar 2009, 1:48 pm

Admina tu vrei sa ma omori incet, incet foame foame foame


Ultima editare efectuata de catre diada in Vin 06 Mar 2009, 4:04 pm, editata de 1 ori
avatar
diada
Administrator
Administrator

feminin
Numarul mesajelor : 6489
Localizare : intre zi si noapte
Data de inscriere : 18/10/2008

https://picasaweb.google.com/101308234088606518793

Sus In jos

Re: Dulciuri de post...

Mesaj Scris de arime la data de Vin 06 Mar 2009, 4:02 pm

Am cumparat azi rahat imediat ce am vazut cornuletele tale Admina. Cum pitica doarme intentionez sa intru in bucatarie si sa incerc reteta wink
avatar
arime
Maestru
Maestru

feminin
Numarul mesajelor : 1311
Varsta : 37
Localizare : Bucuresti
Data de inscriere : 20/10/2008

http://florena-cakes.blogspot.com

Sus In jos

Re: Dulciuri de post...

Mesaj Scris de arime la data de Dum 08 Mar 2009, 1:26 pm

asta este dovada ca am facut in acea seara cornuletele bee bee

[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

astea pt. poza cu au fost date cu zahar, restul DA! foame
avatar
arime
Maestru
Maestru

feminin
Numarul mesajelor : 1311
Varsta : 37
Localizare : Bucuresti
Data de inscriere : 20/10/2008

http://florena-cakes.blogspot.com

Sus In jos

Re: Dulciuri de post...

Mesaj Scris de Admina la data de Lun 06 Apr 2009, 9:39 pm

Arime, sa va fie de bine cornuletele, desi s-au mancat de mult pupi
Vin cu ceva nou si buuun, cu aroma de sarbatori de iarna dar atat de apreciat de copilasi si adulti, totodata. Un dulce cu gust de copilarie:

Turta dulce love a la Nick(de pe Culi)

Ce folosim:
300-400 g zahar
500 ml cu apa
praf de copt, amoniac, bicarbonat de sodiu(explic in mesaj)
praf de scortisoara, nucsoara, cardamom, cuisoare(partea bombata se sfarma restul se scoate dupa ce a fiert putin)
faina cat cuprinde pentru un aluat un pic mai consistent decat aluatul de chec(aproximativ 500g)

Cum procedam:
Se caramelizeaza zaharul(eu am folosit tuciul pt tot, nu am mai murdarit alte vase). Dupa ce se topeste si capata o culoare maronie, nu se lasa mult sa se inchida la culoare pt ca se face amar, se adauga cu grija, apa. Se amesteca siropul cu un tel para, pana se topeste tot zaharul(au am pus si niste cuisoare sa fiarba, sa-si lase gustul in apa). Apoi, am adaugat condimentele, in siropul cald.

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]

Se "sting" 1/3 plic praf de copt, 1/3 plic amoniac, 1 lingurita cu vf de bicarbonat de sodiu, cu putin otet de mere sau zeama de lamaie si se adauga in siropul racit(eu deja adaugasem putina faina). Se poate folosi si doar praf de copt sau amoniac, pe rand sau impreuna, dar eu asa am gasit pe produsele de cumparat si asa mi se pare ca ies mai pufoase. Oricum nu se stie care e mai periculos pt sanatate zid

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]

Se pune faina in ploaie si se amesteca energic cu telul para sau cu o lingura, dar atentie la cocoloasele de faina. Trebuie sa obtineti un aluat moale, ca de chec. Eu am pus si nuci taiate cu, cutitul, in aluat.
Apoi se intinde intr-o tava de aragaz si se niveleaza.

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]

Se coace la foc mediu 180 grade, timp de 25-30 minute, sau pana iese scobitoarea curata din turta dulce. Cand s-a racit se poate glazura cu zahar pudra si suc de citrice, sau zahar pudra cu putin lapte(apa) sau ciocolata topita pe bain-marie, cu putin ulei. Se poate unge cu gem, cat e calduta sau se poate lasa simpla, normal rade

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]

_________________
DOAR AZI, sa nu ma supar! Sa nu ma ingrijorez! Sa fiu recunoscator! Sa fiu bun cu ceilalti!

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]


avatar
Admina
Administrator
Administrator

feminin
Numarul mesajelor : 8710
Localizare : aproape de tine:)
Data de inscriere : 16/10/2008

http://bylaly.blogspot.ro/

Sus In jos

Re: Dulciuri de post...

Mesaj Scris de julix_2007 la data de Dum 04 Oct 2009, 10:33 pm

Pun si eu o reteta de post, pe care am publicat-o si pe site-ul culinar.ro.

NAPOLITANE CU RAHAT- cea mai simpla prajitura si foarte gustoasa.
Ingrediente:
Ingredientele:
- 1 pachet de napolitane ( 10 foi mici sau 5 mari)
- 150 gr margarina
- 1 kg rahat
- 1 lamaie mare.

Folosesc intotdeauna foile astea, pentru ca sunt mai bune si se taie mai bine.

Proces tehnologic:
Rahatul de da prin masina de carne.
Lamaia se spala bine, se scot samburii din ea, se stoarce peste rahat apoi se trece prin masina de carne.
Compozitia rezultata se pune pe flacara (folosesc totdeauna cratita de tuci, pentru ca rahatul nu se arde si nu se prinde de cratita). Amestecam bine pentru a se omogeniza compozitia de rahat, dupa care tragem cratita deoparte si punem margarina

Se pun 2 linguri din crema pe o prima foaie de napolitana si se intinde bine, dupa care se acopera cu cea de-a 2 foaie si tot asa pana se termina compozitia si foile. Se fac 2 portii a cate 5 foi mici (sau se pun toate cele 5 foi mari si rezulta 1 singura portie de napolitane).

Se lasa la rece cateva ore. Portiile pot fi puse una peste alta si deasupra lor se pot pune greutati (pachete de faina, sau chiar DEX-ul ) pentru a se lipi bine marginile napolitanelor.

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]

julix_2007
Maestru
Maestru

Numarul mesajelor : 1478
Varsta : 48
Localizare : Suceava
Data de inscriere : 07/12/2008

Sus In jos

Re: Dulciuri de post...

Mesaj Scris de geany la data de Lun 05 Oct 2009, 12:22 am

mmmm, bine ca mi-ai amintit-o,mancam la mama asa ceva,e delicioasa
kiss
avatar
geany
Atotcunoscător
Atotcunoscător

feminin
Numarul mesajelor : 3418
Localizare : Germania
Data de inscriere : 07/01/2009

http://geanysfashion.blogspot.com/

Sus In jos

Re: Dulciuri de post...

Mesaj Scris de julix_2007 la data de Lun 05 Oct 2009, 7:52 pm

De obicei asta era prajitura din postul Craciunului, acum a devenit si prajitura de Craciun, Anul Nou, Boboteaza si Paste. Ma rog una dintre prajiturile de sarbatori. E racoroasa si foarte usor de facut. Ma bucur ca ti-am starnit amintiri placute.

julix_2007
Maestru
Maestru

Numarul mesajelor : 1478
Varsta : 48
Localizare : Suceava
Data de inscriere : 07/12/2008

Sus In jos

Re: Dulciuri de post...

Mesaj Scris de duchess la data de Joi 26 Noi 2009, 4:01 pm

wow ,ce bine arata prajiturica de cartofi de post Admina foame nu am mai auzit de prajitura care sa aibe in compozitie cartofi ... affraid ,trebuie incercata ..acum daca e post
avatar
duchess
Senior
Senior

feminin
Numarul mesajelor : 644
Data de inscriere : 16/11/2008

Sus In jos

prajitura de post

Mesaj Scris de 1dorina la data de Dum 06 Dec 2009, 6:56 pm

Pentru ca sunt o mare amatoare de dulciuri (uff , daca sunt atat de bune...) evident am intrat si am studiat aceasta sectiune.Daca nu va suparati, postez si eu o prajitura de post foarte usor de facut (dupa parerea mea):
este o prajitura cu foi coapte pe dosul tavii.Avantajul acestei prajituri este ca se pot face foi mai multe si se pot pastra in camara si 2 saptamani.
pentru 3 foi
Cantitati :
9 linguri de zahar, 9 linguri de suc de rosii (daca nu aveti suc de rosii, diluati o lingura de bulion cu apa ,apoi masurati 9 linguri; am testat si iese superr) 9 linguri ulei, o lingurita de bicarbonat de sodiu stins cu putina zeama de lamaie (sau otet), un praf de sare (un sfat pe care banuiesc ca-l stitii dar eu il spun : indiferent de ce fel de dulciuri , creme faceti puneti un praf de sare; stiti voi povestea aia cu sarea-n bucate),faina cat cuprinde.
se amesteca toate, eu le pun la robot si fac un aluat normal, potrivit de tare
se coc pe dosul tavii 3 foi, care se pot umple cu ce doriti voi: mere,(rase,amestecate cu zahar, scortisoara, si"trase"pe foc), bostan (e delicios).
dupa ce ati pus compozitia intre foi,pe ultima foaie presarati zahar pudra si plasati prajitura in camara.(La frigider se inmoaie mai greu).
se taie cum doriti , si se papa repede POFTA BUNA!

1dorina
Nou venit
Nou venit

Numarul mesajelor : 3
Localizare : Iasi
Data de inscriere : 15/11/2009

Sus In jos

Re: Dulciuri de post...

Mesaj Scris de Continut sponsorizat


Continut sponsorizat


Sus In jos

Pagina 1 din 3 1, 2, 3  Urmatorul

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator Sus

- Subiecte similare

 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum


©Copyright Lucrudemana.com 2008-2015 | All Rights Reserved
FB