Dulciuri de post...
Pagina 1 din 4 • Impartiti •
Pagina 1 din 4 • 1, 2, 3, 4 
Dulciuri de post...
...am intrat la aceasta sectiune si mare greseala...astazi ca este vineri tin post. Daca are cineva retete de post sa-mi spuna si mie.
Re: Dulciuri de post...
Vineee!
Prajitura cu gem si nuci
Am incercat aluatul asta de cateva ori, de atunci, si la alte placinte si de post si de "dulce"; e super pufos si gustos.
Ce folosim:
2 cartofi
400g faina
250g margarina(sau 150ml ulei si 100 ml apa, pt o varianta fara E-uri)
250g zahar(eu am pus 150g si era dulce, destul)
1 praf de copt
1 lingura cacao
un borcan gem
nuci
Cum procedam:
Se curata cartofii, se taie cubulete si se fierb(ca pentru piure). Se paseaza si se amesteca, cu faina(cu praful de copt inglobat sau Farin ap de la Titan), margarina topita sau frecata spuma cu zaharul. Se pune si nelipsitul praf de sare.
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea aceasta imagine]
Se framanta aluatul pana devine uniform si se imparte in 3 parti.
O parte se amesteca cu lingura de cacao pana se inglobeaza in compozitie.
Am folosti o tava 22x32cm si am intins intai o foaie de aluat simplu, am intins jumatate din gemul din borcan, am presarat nuci prajte.
Apoi am intins aluatul cu cacao, restul de gem, putine nuci presarate si ultima foaie de aluat. Am intepat cu furculita din loc in loc si am pus nuci intregi peste aluat.
Se coace, pana e gata
Chiar nu mai stiu, ca nu am mai facut aluatul asta d emultisor, dar oricum se face in aprox. 30 minute, la foc mediu. Apoi se pudreaza cu zahar sau se glazureaza cu ceva ciocolata amaruie, subtiata cu o lingura-doua de ulei.
Prajitura cu gem si nuci
Am incercat aluatul asta de cateva ori, de atunci, si la alte placinte si de post si de "dulce"; e super pufos si gustos.
Ce folosim:
2 cartofi
400g faina
250g margarina(sau 150ml ulei si 100 ml apa, pt o varianta fara E-uri)
250g zahar(eu am pus 150g si era dulce, destul)
1 praf de copt
1 lingura cacao
un borcan gem
nuci
Cum procedam:
Se curata cartofii, se taie cubulete si se fierb(ca pentru piure). Se paseaza si se amesteca, cu faina(cu praful de copt inglobat sau Farin ap de la Titan), margarina topita sau frecata spuma cu zaharul. Se pune si nelipsitul praf de sare.
Se framanta aluatul pana devine uniform si se imparte in 3 parti.
O parte se amesteca cu lingura de cacao pana se inglobeaza in compozitie.
Am folosti o tava 22x32cm si am intins intai o foaie de aluat simplu, am intins jumatate din gemul din borcan, am presarat nuci prajte.
Apoi am intins aluatul cu cacao, restul de gem, putine nuci presarate si ultima foaie de aluat. Am intepat cu furculita din loc in loc si am pus nuci intregi peste aluat.
Se coace, pana e gata
Chiar nu mai stiu, ca nu am mai facut aluatul asta d emultisor, dar oricum se face in aprox. 30 minute, la foc mediu. Apoi se pudreaza cu zahar sau se glazureaza cu ceva ciocolata amaruie, subtiata cu o lingura-doua de ulei.
Wow ce repede a venit reteta, ce sa mai zic cu tot cu poza. Sunteri extraordinare fetelor. Chiar pricepute! Multumesc!
interesanta si mai ales rapida reteta. mai mult k sigur ca o incerc maine
.

irish05- Junior

- Numarul mesajelor: 407
Localizare: around the world
Data de inscriere: 29/11/2008
bunnnnn.arata bn,printesa ta mananca prajiturica? 

Camy- Maestru

-

Numarul mesajelor: 1184
Varsta: 31
Localizare: buzau
Data de inscriere: 21/10/2008
Cornuleti cu nuca
Cornuleti cu nuci
250g faina
200g margarina
100g nuci macinate
70 g zahar pudra
praf sare, esenta migdale
Se amesteca margarina cu zaharul pudra, si arata asa:
Se adauga faina si se amesteca, cu sadism, pana arata asa:
Se pun nucile prajite si macinate si aluatul rezultat se ia de pe peretii vasului. Se pune si esenta de migdale sau vanilie.
Aici, dupa ce primise doi pumni de la mine:
Se lasa la rece, timp in care incalzim cuptorul, ne spalam pe dinti, citim o revista sau ne uitam pe geam. Dupa 15 minute sau cum va permite timpul, se formeaza cornuleti cu varfurile mai subtiri si curbate. Ce mi-a placut la nebunie e faptul ca aluatul nu trebuie intins pe masa, taiat, innebunit. Le-am format intre palme, ca si plastilina.
Se coc, coruletii la foc mediu, 180 grade, timp de 15 minute, sau cam asa. Trebuie sa se rumeneasca mediu, nu sa se parleasca potrivit
O parte am pudrat cu zahar, alta nu. Sunt fragezi si buni, aromati de la nucile prajite si esenta. Urasc retetele care ma obliga sa murdaresc 5 castroane, 3 boluri, 4 craticioare si 2 tavi. Nu am avut de spalat decat castronul in care am facut aluatul
250g faina
200g margarina
100g nuci macinate
70 g zahar pudra
praf sare, esenta migdale
Se amesteca margarina cu zaharul pudra, si arata asa:
Se adauga faina si se amesteca, cu sadism, pana arata asa:
Se pun nucile prajite si macinate si aluatul rezultat se ia de pe peretii vasului. Se pune si esenta de migdale sau vanilie.
Aici, dupa ce primise doi pumni de la mine:
Se lasa la rece, timp in care incalzim cuptorul, ne spalam pe dinti, citim o revista sau ne uitam pe geam. Dupa 15 minute sau cum va permite timpul, se formeaza cornuleti cu varfurile mai subtiri si curbate. Ce mi-a placut la nebunie e faptul ca aluatul nu trebuie intins pe masa, taiat, innebunit. Le-am format intre palme, ca si plastilina.
Se coc, coruletii la foc mediu, 180 grade, timp de 15 minute, sau cam asa. Trebuie sa se rumeneasca mediu, nu sa se parleasca potrivit
O parte am pudrat cu zahar, alta nu. Sunt fragezi si buni, aromati de la nucile prajite si esenta. Urasc retetele care ma obliga sa murdaresc 5 castroane, 3 boluri, 4 craticioare si 2 tavi. Nu am avut de spalat decat castronul in care am facut aluatul
Trebuie sa fac reteta! Mi-ai amintit de perioada cand eram copila la mama acasa si ne facea cornulete 

Salam de biscuiti
300g biscuiti petit beurre
50g margarina
100ml apa(aproximativ, depinde de biscuiti)
rahat 4-5 bucati
30g cacao
stafide
nuca macinata
esenta de rom
Se pune la topit in apa, rahatul, margarina si cacao si se pun pe foc. Dupa ce da in cateva clocote se da deoparte. Separat se macina biscuitii (sau se strivesc cu sucitorul), o parte se rup bucatele mai mari. Se amesteca intr-un castron nuca macinata si biscuitii.
Se toarna lichidele peste si se amesteca cu mult curaj, pana devine ca o pasta. Daca mai este envoie se mai adauga apa, eventual ceva suc de la compot, sau sirop de zahar daca nu sunt biscuitii destul de dulci. Se adauga stafidele, esentele, au am pus si fructe confiate si putina scortisoara.
Se omogenizeaza si apoi se pune in pungi, sub forma de rulade sau suluri rotunde sau patrate
Una am plimbat-o prin cocos inainte de ambalare.
Dupa refrigerare de macar o ora se taie felii si se papa cu pofta maxima
300g biscuiti petit beurre
50g margarina
100ml apa(aproximativ, depinde de biscuiti)
rahat 4-5 bucati
30g cacao
stafide
nuca macinata
esenta de rom
Se pune la topit in apa, rahatul, margarina si cacao si se pun pe foc. Dupa ce da in cateva clocote se da deoparte. Separat se macina biscuitii (sau se strivesc cu sucitorul), o parte se rup bucatele mai mari. Se amesteca intr-un castron nuca macinata si biscuitii.
Se toarna lichidele peste si se amesteca cu mult curaj, pana devine ca o pasta. Daca mai este envoie se mai adauga apa, eventual ceva suc de la compot, sau sirop de zahar daca nu sunt biscuitii destul de dulci. Se adauga stafidele, esentele, au am pus si fructe confiate si putina scortisoara.
Se omogenizeaza si apoi se pune in pungi, sub forma de rulade sau suluri rotunde sau patrate
Una am plimbat-o prin cocos inainte de ambalare.[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea aceasta imagine]
Dupa refrigerare de macar o ora se taie felii si se papa cu pofta maxima
vai, ce bine arata salamul de biscuiti 

duchess- Junior

-

Numarul mesajelor: 433
Localizare: acasa
Data de inscriere: 16/11/2008
Arata foarte bine salamul de biscuiti 

viorica- Ucenic

-

Numarul mesajelor: 123
Varsta: 62
Localizare: constanta
Data de inscriere: 28/01/2009
chiar ma gandeam la dulciuri de post. o sa facem pomana pt tata nu peste mult timp si caut retete mai deosebite ...

irish05- Junior

- Numarul mesajelor: 407
Localizare: around the world
Data de inscriere: 29/11/2008
dulciuri de post
Rulada de biscuiti cu banane
500 gr biscuiti de oricare
200 ml apa
50 gr cacao
200-250 gr zahar
arome dupa preferinta
banane
nuca de cocos
Din apa,cacao si zahar se face un sirop care se lasa pe foc sa dea cateva clocote.Se lasa sa se raceasca.Se macina biscuitii,se amesteca cu siropul.Cantitatea de sirop variaza functie de biscuiti.Se adauga arome dupa gust,se framanta pana se obtine un amestec consistent(ca la salamul de biscuiti.Pe o folie de aluminiu sau polietilena se presara nuca de cocos din abundenta,peste care se intinde o foaie ,se aseaza pe mijloc banane in lung si se ruleaza cat se poate de strans.Se lasa la rece cateva ore.Au un aspect deosebit,pe langa gust.Arata foarte bine daca feliile de rulada se aseaza pe hartiute ornament ca acelea pentru torturi,cu diametrul de cca 10 cm.
500 gr biscuiti de oricare
200 ml apa
50 gr cacao
200-250 gr zahar
arome dupa preferinta
banane
nuca de cocos
Din apa,cacao si zahar se face un sirop care se lasa pe foc sa dea cateva clocote.Se lasa sa se raceasca.Se macina biscuitii,se amesteca cu siropul.Cantitatea de sirop variaza functie de biscuiti.Se adauga arome dupa gust,se framanta pana se obtine un amestec consistent(ca la salamul de biscuiti.Pe o folie de aluminiu sau polietilena se presara nuca de cocos din abundenta,peste care se intinde o foaie ,se aseaza pe mijloc banane in lung si se ruleaza cat se poate de strans.Se lasa la rece cateva ore.Au un aspect deosebit,pe langa gust.Arata foarte bine daca feliile de rulada se aseaza pe hartiute ornament ca acelea pentru torturi,cu diametrul de cca 10 cm.
Mimi- Nou venit

- Numarul mesajelor: 68
Localizare: Barlad
Data de inscriere: 27/12/2008
dulciuri de post
Din reteta de cornuri cu nuci se pot face si fursecuri.Bucatele mici de coca,de cca 4-5 cm si diametrul de 1 cm ,se ruleaza in mana,se aseaza in tava si cu o furculita se apasa de raman nervurile imprimate in coca.Se coc la foc potrivit.Dupa ce s-au racit se inmoaie un capat in sirop de cacao fiarta cu zahar,putin mai gros,sau in ciocolata menaj topita pe foc in putin ulei si se tavalesc prin nuca pisata sau cocos.
Mimi- Nou venit

- Numarul mesajelor: 68
Localizare: Barlad
Data de inscriere: 27/12/2008
Pagina 1 din 4 • 1, 2, 3, 4 
Subiecte similare» Reptila ai ajuns post-hunter!Am Dovezi
» Cerinte si anunturi redactie!
» 1000 ways to die ! >:)
» Hogwarts Castle | post-potter RPG
» Cerinte si anunturi redactie!
» 1000 ways to die ! >:)
» Hogwarts Castle | post-potter RPG