Tips&Tricks de la Vilcris
Pagina 6 din 6 • Impartiti •
Pagina 6 din 6 •
1, 2, 3, 4, 5, 6
Re: Tips&Tricks de la Vilcris
apropos de cursul de la Eurocor- eu am incercat sa fac tipare de acolo si mi-au iesit cam mari-si nu sunt singura care spune asta si prietenele mele au incercat-si la fel. masurile eu zic ca le-am luat bine pentru ca le folosesc pe aceleasi cand imi fac eu singura cum stiu-adica
- am nevoie de circumferinta talie,circumferinta sold, distanta talie sold
trasez apoi linii drepte verticale in stanga si in dreapta colii de hartie, fixez zona taliei si a soldului, apoi trasez linii perpendiculare din aceste zone si calculez lungimea astfel: la talie impart circumferinta taliei la 4 si adun cu deschizatura pensei(CT= 72 72: 4=18 + 3cm pensa de fata=>21 cm+ 0,5 LEJERITATE)
in zona soldului impart circumferinta la 4=25 + 0,5 LEJERITATE=>29,5
iar pe linia tivului intru in lateral cam 2-3 cm pe lateral in fuctie de cat vreau sa cambrez
la fel fac spatele dar calculez pensa mai adanca - 4 cm pensa(asa imi trebuie mie ca am scobitura spatelui adanca)
la ambele parti cobor apoi 1cm la marginea ce reprezinta mijlocul produsului
nu stiu daca m-am facut inteleasa sau daca e ok dar mie imi iese de fiecare data si imi iese bine
- am nevoie de circumferinta talie,circumferinta sold, distanta talie sold
trasez apoi linii drepte verticale in stanga si in dreapta colii de hartie, fixez zona taliei si a soldului, apoi trasez linii perpendiculare din aceste zone si calculez lungimea astfel: la talie impart circumferinta taliei la 4 si adun cu deschizatura pensei(CT= 72 72: 4=18 + 3cm pensa de fata=>21 cm+ 0,5 LEJERITATE)
in zona soldului impart circumferinta la 4=25 + 0,5 LEJERITATE=>29,5
iar pe linia tivului intru in lateral cam 2-3 cm pe lateral in fuctie de cat vreau sa cambrez
la fel fac spatele dar calculez pensa mai adanca - 4 cm pensa(asa imi trebuie mie ca am scobitura spatelui adanca)
la ambele parti cobor apoi 1cm la marginea ce reprezinta mijlocul produsului
nu stiu daca m-am facut inteleasa sau daca e ok dar mie imi iese de fiecare data si imi iese bine

danabarbu2007- Junior

-

Numarul mesajelor: 468
Varsta: 30
Localizare: Calarasi
Data de inscriere: 05/04/2010
Circumferinta taliei si circumferinta soldului se impart in doua parti, fata trebuie sa fie cu 3 cm mai mare ca spatele.Pensele din fata au o lungime maxima 9cm si o adancime de 2cm,iar cele de la spate au lungimea maxima 15 cm si adancimea 3cm.
florentina69- Nou venit

- Numarul mesajelor: 41
Localizare: Suceava
Data de inscriere: 10/10/2009
Vilcris din experienta mea spun ca rar am scobit si la spate fusta. La clientele ce sunt putin dotate, in mod normal lasata dreapta linia face ca fusta sa stea bine pe fund, sa nu se ridice.
Tot din experienta pentru fustele conice care sa ajute lipsa posteriorului obraznic cusatura de pe mijlocului spatelui nu o evazez ci iau si-acolo conic. Rezultatul e devastator!
Iar pentru clientele cu burta las mai mult mai mare fata fustei in comparatie cu spatele pe portiunea sold-talie. Asa se aseaza corect cusatura laterala.
Pentru clientele cu burtica rotunjita si talie bine conturata fac pensele din fata oblice, asa preiau mai bine diferentele.
Tot din experienta pentru fustele conice care sa ajute lipsa posteriorului obraznic cusatura de pe mijlocului spatelui nu o evazez ci iau si-acolo conic. Rezultatul e devastator!
Iar pentru clientele cu burta las mai mult mai mare fata fustei in comparatie cu spatele pe portiunea sold-talie. Asa se aseaza corect cusatura laterala.
Pentru clientele cu burtica rotunjita si talie bine conturata fac pensele din fata oblice, asa preiau mai bine diferentele.

Karina33- Atotcunoscător

-

Numarul mesajelor: 2152
Varsta: 43
Localizare: Rm. Valcea
Data de inscriere: 15/12/2009
Karina33 a scris:
Tot din experienta pentru fustele conice care sa ajute lipsa posteriorului obraznic cusatura de pe mijlocului spatelui nu o evazez ci iau si-acolo conic. Rezultatul e devastator!![]()
Eu am citit tot tutorialul dar uite ca abia acum m-ai lamurit si pe mine la intrebari, eu nu m-am facut inteleasa ce vroiam cand am intrebat. Multumesc mult inca o data Vilcris si Karina!

KanKan- Nou venit

- Numarul mesajelor: 31
Localizare: Romania
Data de inscriere: 04/02/2010
Din practica inveti cel mai bine.Cu cat este pensa mai adanca automat lungimea pensei se mareste,altfel nu da bine la calcat.
Va dau un exemplu:mama mea este o persoana mai plina, nu folosesc varianta cu cele doua pense pe fata si 2 pe spate,de ce? pt ca diferenta dintre sold sitalie este foarte mica . Forma pe linia taliei eu o fac la croit pe linie dreapta,nu ridic nimic pe solduri,dar la prima proba pozitionez cordonul gata prelucrat pe fusta imbracata ,astfel se vede cel mai bine unde va sta fusta pe corp.Se stie ca la femeile plinute fusta se ridica la spate si atunci la prima proba fusta va fi ridicata in fata ca sa ajunga la nivelul partii din spate.
Este foarte greu sa explici fara sa poti arata ,dar sper sa pot sa va arat cat de curand,am o fusta in lucru pt mama mea.
Va dau un exemplu:mama mea este o persoana mai plina, nu folosesc varianta cu cele doua pense pe fata si 2 pe spate,de ce? pt ca diferenta dintre sold sitalie este foarte mica . Forma pe linia taliei eu o fac la croit pe linie dreapta,nu ridic nimic pe solduri,dar la prima proba pozitionez cordonul gata prelucrat pe fusta imbracata ,astfel se vede cel mai bine unde va sta fusta pe corp.Se stie ca la femeile plinute fusta se ridica la spate si atunci la prima proba fusta va fi ridicata in fata ca sa ajunga la nivelul partii din spate.
Este foarte greu sa explici fara sa poti arata ,dar sper sa pot sa va arat cat de curand,am o fusta in lucru pt mama mea.
abia astept maistra! si eu am o problema asemanatoare, nu am solduri si pt asta tot timpul in comert nu pot sa iau fuste pt ca au loc de solduri, cum talia mea e maricica va imaginati ce dragut, cele care mi se potrivesc in talie sunt cu "aripioare" de material pe laterala ... m-am hotarat sa imi fac singura fusta ca m-am saturat sa modific ce cumpar .... diferenta intre dimensiunea din talie si sold este de vreo 15 cm, m-ar ajuta daca ca ai putea sa postezi un tutorial!

adelykitt- Nou venit

-

Numarul mesajelor: 58
Localizare: Deva
Data de inscriere: 10/06/2010
Vorbeam acum vre-o cateva pagini mai in urma cu Buburuza despre cusatura pichir si cum se foloseste ea. Si, iaca c-am gasit de curand printre vechiturile mele, niste pagini de revista Femeia de prin 78'-80' despre cusatura asta. Se folosea foarte des pe vremea cand nu exista intaritura termocolanta. Acum n-o mai folosesc decat croitorii batrani care lucreaza inca dupa metodele vechi. Era o rubrica in revista, "Femeia si caminul" in care se publica un curs de croitorie. Iata pozele:
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea aceasta imagine]
Va spun drept ca am citit articolul de zeci de ori de-a lungul anilor si nu am inteles absolut nimic din el
. La inceput am crezut ca e din cauza ca nu ma pricep eu. Apoi a inceput sa-mi incolteasaca o idee in minte ca s-ar putea sa nu fie chiar asa cum scrie acolo.
. Am citit articolul din nou, azi, pentru ca m-am gandit ca as putea sa spicuiesc ceva de-acolo sa va scriu si voua. Ei bine, asa e! Persoana care a scris habar n-are despre ce vorbeste.
Cine stie ce pila, a cui o fi fost, care lucra si ea la revista. Nici macar nu s-a semnat.
Deci, in primele trei poze se arata cum se croieste intaritura si cum se insaila. In a doua poza este modul cum se executa cusatura efectiv iar in a treia cum arata un rever bine intarit.
Stiu ca n-o sa se apuce nimeni sa faca asta dar pentru istoric, asa, sa stim si noi, nu strica.
Va spun drept ca am citit articolul de zeci de ori de-a lungul anilor si nu am inteles absolut nimic din el
. La inceput am crezut ca e din cauza ca nu ma pricep eu. Apoi a inceput sa-mi incolteasaca o idee in minte ca s-ar putea sa nu fie chiar asa cum scrie acolo.
Cine stie ce pila, a cui o fi fost, care lucra si ea la revista. Nici macar nu s-a semnat. Deci, in primele trei poze se arata cum se croieste intaritura si cum se insaila. In a doua poza este modul cum se executa cusatura efectiv iar in a treia cum arata un rever bine intarit.
Stiu ca n-o sa se apuce nimeni sa faca asta dar pentru istoric, asa, sa stim si noi, nu strica.

vilcris- Senior

-

Numarul mesajelor: 642
Varsta: 46
Localizare: Bucuresti
Data de inscriere: 07/11/2008
buna fetelor.felicitari ptr tot ceea ce faceti.vreau sa fac si eu o ie(o camasa populara)ptr baiat.poate cineva sa ma ajute cu un tipar? cum sa masor....va rog.

mihamihaela- Nou venit

- Numarul mesajelor: 31
Localizare: giurgiu
Data de inscriere: 28/04/2011
Cautam si eu un tipar,explicatii, indrumari despre fustele drepte.
Multumesc VILCRIS !
O sa ma apuc cat de curand de treaba
Sa aveti o zi frumoasa, va pup !
Multumesc VILCRIS !
O sa ma apuc cat de curand de treaba
Sa aveti o zi frumoasa, va pup !

ioana.ioana16- Nou venit

-

Numarul mesajelor: 16
Varsta: 40
Localizare: petrosani
Data de inscriere: 22/12/2011