Fadengrafik
Pagina 1 din 9 • Impartiti •
Pagina 1 din 9 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 
Fadengrafik
Fadengrafik este o tehnica decorativa impresionanta. Ata exista intr-o mare varietate de culori / texturi iar sabloanele sunt infinite.
Felicitarile /tablourile cusute pe hartie formeaza un motiv sau un desen, trasat pe un suport de carton perforat anterior (dupa un sablon - cu ajutorul unui ac), prin intinderea mai multor ate, de diferite culori.
Englezii sustin ca tehnica provine de pe vremea reginei Victoria, cand figurile decorative erau pur si simplu perforate pe hartie cu un ac.
Aceasta tehnica se numeste in engleza "string art" ... in germana "fadengrafik" .. in ungureste " fonalgrafika" . Din pacate in romaneste nu exista o denumire standard pentru aceasta tehnica (sau nu stiu eu despre denumire), dar daca e sa traducem mot-a-mot din germana ar fi Grafica Atei ..
Felicitarile pe care le postez acum, sunt cusute pe carton colorat de min 200 g/mp (diferite culori) . Sper sa va placa...
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea aceasta imagine]
Felicitarile /tablourile cusute pe hartie formeaza un motiv sau un desen, trasat pe un suport de carton perforat anterior (dupa un sablon - cu ajutorul unui ac), prin intinderea mai multor ate, de diferite culori.
Englezii sustin ca tehnica provine de pe vremea reginei Victoria, cand figurile decorative erau pur si simplu perforate pe hartie cu un ac.
Aceasta tehnica se numeste in engleza "string art" ... in germana "fadengrafik" .. in ungureste " fonalgrafika" . Din pacate in romaneste nu exista o denumire standard pentru aceasta tehnica (sau nu stiu eu despre denumire), dar daca e sa traducem mot-a-mot din germana ar fi Grafica Atei ..
Felicitarile pe care le postez acum, sunt cusute pe carton colorat de min 200 g/mp (diferite culori) . Sper sa va placa...

SweetEnci- Ucenic

-

Numarul mesajelor: 192
Varsta: 35
Localizare: Mures
Data de inscriere: 13/09/2011
Re: Fadengrafik
Sabloanele banuiesc ca le cumperi din afara.Sau exista si la noi asa ceva?Si cum cosi?Ca nu insiri pur si simplu ata prin gaurele.....
Sunt frumoase .Mai deosebite oricum.Cea de-a doua cu globul pare mai elaborata,
Sunt frumoase .Mai deosebite oricum.Cea de-a doua cu globul pare mai elaborata,
Sabloanele le-am "furat"de pe net ...am cautat si ras-cautat pana am gasit. Mi-a luat mult timp sa ma documentez, sa gasesc .. dar a meritat. Multumesc gabiuta 
Ultima editare efectuata de catre SweetEnci in Vin Sept 16, 2011 10:04 pm, editata de 1 ori

SweetEnci- Ucenic

-

super frumos,imi place ,felicitarii si bine ai venit.poate ne dezvaluimai multe amanunte despre aceasta arta

monatibi- Junior

-

Numarul mesajelor: 405
Varsta: 34
Localizare: constanta
Data de inscriere: 29/03/2011
Multumesc frumos monatibi ... eu dezvalui, intreaba-ma ce doresti si voi incerca sa raspund

SweetEnci- Ucenic

-

Sunt f. dragute felicitariile. Am vazut si eu pe net cateva felicitari de genul dar nu am cautat mai multe amanunte despre ele!!! Oricum cred ca e mult de munca la ale la fel ca si la cele cu tehnica quilling!!!

AlinaJ.Bijoux- Atotcunoscător

-

Numarul mesajelor: 4559
Varsta: 27
Localizare: Curtici
Data de inscriere: 26/10/2009
Multumesc Alina. Da si eu de pe net m-am documentat. La inceput am avut doar o denumire "fadengrafik" .. dar eu nu stiu germana, abia am inteles cate ceva .. mi-a luat vreo 2-3 luni pana am gasit denumirea in engleza .. de string art ..sau paper embroidery .. si atunci am reusit sa inteleg cate ceva. Da este destul de mult de lucru si cu fadengrafikul ...
1. gasirea unui sablon
2. printarea (la marimea dorita)
3. facutul gauricilor dupa sablon
4. coaserea propriu-zisa
5. personificarea felicitarii dupa gust / dorinte
cam asta e circuitul
Gabiuta: Da, sutite cu gauricile ( patentul gauricilor)
1. gasirea unui sablon
2. printarea (la marimea dorita)
3. facutul gauricilor dupa sablon
4. coaserea propriu-zisa
5. personificarea felicitarii dupa gust / dorinte
cam asta e circuitul
Gabiuta: Da, sutite cu gauricile ( patentul gauricilor)

SweetEnci- Ucenic

-

Sunt superbe toate,
Globurile si clopoteii imi plac in mod deosebit, dat toate sunt frumoase si muncite. Mult spor in continuare.
Globurile si clopoteii imi plac in mod deosebit, dat toate sunt frumoase si muncite. Mult spor in continuare.
aba- Atotcunoscător

-

Numarul mesajelor: 1680
Data de inscriere: 04/04/2010
Multumesc frumos aba

SweetEnci- Ucenic

-

E foarte frumos, ce ai expus, Sweet! [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea aceasta imagine]
Am vazut si eu cateva felicitari lucrate in tehnica asta, am primit chiar si un model cam... tehnic, zic eu, am sa il postez zilele astea.
M-ar tenta si pe mine sa incerc, insa mi-e ca e un pic cam complicat.
Asa e?
Am vazut si eu cateva felicitari lucrate in tehnica asta, am primit chiar si un model cam... tehnic, zic eu, am sa il postez zilele astea.
M-ar tenta si pe mine sa incerc, insa mi-e ca e un pic cam complicat.
Asa e?

vlavi- Ucenic

-

Numarul mesajelor: 273
Varsta: 54
Localizare: Braila
Data de inscriere: 23/03/2010
Multumesc frumos vlavi
Ca prima impresie pare tare complicat (asa mi s-a parut si mie) ... dar, practic nu e chiar atat de complicat precum pare. Te sfatuiesc sa incerci
Am sa postez si eu sabloane de fadengrafik odata ce o sa-mi repar pc-ul. Multe informatii / sabloane mi-s stocate pe pc .. care a binevoit sa-si dea duhul nitel, iar pe laptop nu am absolut nimic
Ca prima impresie pare tare complicat (asa mi s-a parut si mie) ... dar, practic nu e chiar atat de complicat precum pare. Te sfatuiesc sa incerci
Am sa postez si eu sabloane de fadengrafik odata ce o sa-mi repar pc-ul. Multe informatii / sabloane mi-s stocate pe pc .. care a binevoit sa-si dea duhul nitel, iar pe laptop nu am absolut nimic
Ultima editare efectuata de catre SweetEnci in Vin Sept 16, 2011 10:41 pm, editata de 1 ori

SweetEnci- Ucenic

-

Va cred pe cuvant ca-s frumoase felicitarile dar vreau sa le vad si eu
Oare de ce nu le pot vedea si eu?
Am ochelarii si am si net destul ca acum le vad si eu!
Intr-adevar sunt deosebite!Minunate!La Targul martisorului organizat la noi in oras,fetite de la o scoala dintr-o comuna apropiata au expus felicitari executate in aceasta tehnica.Mie mi-au placut asa de mult ca am cumparat mai multe si le-am trimis fetelor de "Iepuras"la noi pe forum.
Silvioara ce promta esti !
Silvioara ce promta esti !
Pagina 1 din 9 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 
Pagina 1 din 9
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Lucru de Mana
Merceria

» La sueta .... de seara ! 19
» Tehnica frivolite, pe ac sau needle tatting 4
» Haine pentru copiii nostri (14)
» Lucrul de mana - sursa de venit-2