Gradina cu legume (3)
Pagina 12 din 20 • Impartiti •
Pagina 12 din 20 •
1 ... 7 ... 11, 12, 13 ... 16 ... 20 
Re: Gradina cu legume (3)
Pufoi. eu am inceput de la seminte (am vrut ca totul sa fie bio), vlastarele au iesit, dar apoi au murit. Sper sa am noroc de data asta.
odrina- Nou venit

- Numarul mesajelor: 99
Localizare: USA
Data de inscriere: 09/09/2009
Si mie mi se pare grozava ideia, am si strans ceva bidoane, am mobilizat prietenii din Bucuresti. Eu am sa pun bidoane la dovleci si dovlecei fara vrej ca nu ajung cu apa decat 60-65 m si in fundul gradinii nu am pus nimic pt ca nu pot sa ud. Am insa si eu o problema, daca vrei sa-mi dai o mana de ajutor.... Am ierbicid roundap (total) si nu stiu cum sa-l aplic, adica tb sa-l dau dupa ce ies balariile si au cam 7-8 cm dar abia dupa 3 saptamani pot sa cultiv. Nu e prea tarziu? Sti alta substanta? eu pun acolo mai ales dovlecei, inclusiv patison, ca am multi amatori de dovlecei murati (un deliciu!) dar nu stiu cum sa scap de costrei si nu numai...

gretysimonica- Junior

-

Numarul mesajelor: 344
Varsta: 62
Localizare: Tartasesti Dambovita
Data de inscriere: 21/02/2010
Draga Grety , costreiul (noi ii zicem mohor ) , face parte din aceeasi familie cu pirul si dispare tare greu . Am si eu , am chiar si stuf pe o bucata de loc . Anul trecut am dat cu Stomp si vreau sa spun ca s-au imputinat considerabil ierburile daunatoare. Nu mi-a intarziat nici lucrarile pentru ca se da pe negru spre deosebire de erbicidul total care se aplica in timpul vegetatiei .
Stomp se aplica dupa ce ai pregatit brazda , ai semanat , ai nivelat , pentru ca dupa erbicidare sa nu mai deranjezi pamantul . E cel mai bun din ce stiu eu pentru monocotiledonate .
Iti doresc sa scapi de iarba ca eu stiu ce inseamna sa plivesti sau sa nu reusesti sa plivesti la timp si sa sufere cultura la care ai muncit .
Stomp se aplica dupa ce ai pregatit brazda , ai semanat , ai nivelat , pentru ca dupa erbicidare sa nu mai deranjezi pamantul . E cel mai bun din ce stiu eu pentru monocotiledonate .
Iti doresc sa scapi de iarba ca eu stiu ce inseamna sa plivesti sau sa nu reusesti sa plivesti la timp si sa sufere cultura la care ai muncit .

corina corina- Atotcunoscător

-

Numarul mesajelor: 2141
Varsta: 36
Localizare: Buzau
Data de inscriere: 31/12/2010
Multumesc mult Corina. cred ca asta imi trebuie il procur saptamana viitoare sa-l am la indemana. Zici ca pot sa pun cuiburi de dovlecei si dupa aceea sa imprastii ierbicidul....Daca ma "impiedic"undeva te mai deranjez, daca nu te superi. Pana atunci iti doresc spor la gradinarit si succes la recolte bogate!Ca acusi trece iarna asta...

gretysimonica- Junior

-

Grety , eu l-am folosit ce-i drept numai la seminte mici (marar , patrunjel , morcov ) si la rasaduri pe care le-am plantat dupa ce am erbicidat brazdele . Aveam de gand sa intreb la fito-sanitare daca la semintele mai mari (fasole , castraveti , dovlecei ) nu dauneaza . Dar daca iti cumperi intreaba si tu ca sa avem mai multe pareri .

-

OK, Corina, pe 16 si 17 merg in Bucuresti eu apelez de regula la sanplant, dar mai vad si la altii si iti spun.Pana atunci hai sa cautam si pe net si ne informam reciproc.
uite aici ceva [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
am gasit ceva interesant aici, arunca si tu o privire peste tot daca nu stiai site-ul.
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
uite aici ceva [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
am gasit ceva interesant aici, arunca si tu o privire peste tot daca nu stiai site-ul.
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
Ultima editare efectuata de catre gretysimonica in Mar 31 Ian 2012, 23:35, editata de 2 ori (Motiv : completare)

gretysimonica- Junior

-

Grety ,
! Am studiat site-urile astea doua si ce ma incanta este ca s-ar putea sa gasim o solutie pentru rozatoarele subterane care ne distrug munca de cativa ani .
Am venit si cu o poza despre...solarul meu la inceput de 2012 . Cred ca nu mai trebuie insotita de descriere . Are cam 3 m inaltime...
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea aceasta imagine]
! Am studiat site-urile astea doua si ce ma incanta este ca s-ar putea sa gasim o solutie pentru rozatoarele subterane care ne distrug munca de cativa ani .Am venit si cu o poza despre...solarul meu la inceput de 2012 . Cred ca nu mai trebuie insotita de descriere . Are cam 3 m inaltime...

-

Vai Corina!!! Dar a nins strasnic si la voi!!
claudiana- Junior

- Numarul mesajelor: 323
Varsta: 30
Localizare: Barsanesti/Bacau
Data de inscriere: 25/01/2010
Ha ! Da' tu ce credeai ?
Aseara a trecut echipa cu snow mobile de la Realitatea prin poarta mea spre Valea Salciei . Acolo e prapad . La noi , doar sotul meu este cel care are de munca vreo saptamana in curte . Am iesit si eu ieri sa-l ajut un pic si m-a suparat un rinichi azi noapte . Asa ca am decis sa stau cuminte in martisoarele mele ca-i mai intelept . Pana la urma vine ea si primavara aia !
Aseara a trecut echipa cu snow mobile de la Realitatea prin poarta mea spre Valea Salciei . Acolo e prapad . La noi , doar sotul meu este cel care are de munca vreo saptamana in curte . Am iesit si eu ieri sa-l ajut un pic si m-a suparat un rinichi azi noapte . Asa ca am decis sa stau cuminte in martisoarele mele ca-i mai intelept . Pana la urma vine ea si primavara aia !

-

Corina, asta da strat de zapada. Dar si cand incepe sa se topeasca....

AlinaJ.Bijoux- Atotcunoscător

-

Numarul mesajelor: 4552
Varsta: 27
Localizare: Curtici
Data de inscriere: 26/10/2009
Din partea mea , sa se topeasca si maine la mine in curte . Aleile sunt curate si gradina are inclinatie spre fundul curtii . In alte parti o sa fie mai neplacut , dar sper sa se topeasca treptat si sa nu faca ravagii .

-

Corina, chiar ma gandeam la tine pe iarna asta nemiloasa. Si eu am ceva nameti, dar mai modesti, doar de 1,8m . Oricum mai vorbim.
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea aceasta imagine][Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea aceasta imagine]
In a 3-a poza incep poteca de la usa,in prima ajung spre poart si in a 2-ua spre gradina si magazia de lemne e troianul mare. Ieri m-au deszapezit baietii dar nu stiu cand mai pun rasaduri.
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea aceasta imagine][Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea aceasta imagine]
In a 3-a poza incep poteca de la usa,in prima ajung spre poart si in a 2-ua spre gradina si magazia de lemne e troianul mare. Ieri m-au deszapezit baietii dar nu stiu cand mai pun rasaduri.

gretysimonica- Junior

-

Grety sa spun si eu cum spune baiatul meu:,,tulai Doamne'',adica ce groz
avie!
nu suntem olteni,suntem din Moldova,dar e tare de efect,,tulai''asta!
lasa-le incolo de rasaduri,tu sa fii sanatoasa,ca asta nu e de vanzare,la kg sau legatura...
avie!
nu suntem olteni,suntem din Moldova,dar e tare de efect,,tulai''asta!
lasa-le incolo de rasaduri,tu sa fii sanatoasa,ca asta nu e de vanzare,la kg sau legatura...

pufoi- Maestru

-

Numarul mesajelor: 1493
Varsta: 38
Localizare: italia
Data de inscriere: 02/11/2011
Multumesc de incurajari, pufoi, dar tot mi-a venit o ideie: saptamana viitoare cand ma duc iar in Bucuresti iau pamant de flori si il amestec cu pamantul din 2 guivece care nu mai au flori si tot pun cateva rasaduri, asa ca sper ca la primavara va trimit ce am reusit sa fac.

gretysimonica- Junior

-

Grety da tu nu ai stare deloc!
daca tot pui rasaduri pune-le in bidoane de plastic de 2 l... dar ce zic eu...ca tu stii deja!
daca tot pui rasaduri pune-le in bidoane de plastic de 2 l... dar ce zic eu...ca tu stii deja!

pufoi- Maestru

-

Numarul mesajelor: 1493
Varsta: 38
Localizare: italia
Data de inscriere: 02/11/2011
Pagina 12 din 20 •
1 ... 7 ... 11, 12, 13 ... 16 ... 20 
Pagina 12 din 20
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Lucru de Mana