Ultimele subiecte
» Pirogravura
Astazi la 7:36 am Scris de Dorulet

» Ne bem cafeaua împreuna (44)
Ieri la 6:54 am Scris de Dorulet

» Ce melodie asculti acum !-5
Sam 09 Dec 2017, 10:24 pm Scris de Dorulet

» Ornamente de Craciun - 6
Sam 09 Dec 2017, 12:40 pm Scris de Dorulet

» Din materiale reciclabile 5
Sam 09 Dec 2017, 10:00 am Scris de vlad_mom

» Explicatii simboluri diagrame - tricotat
Joi 07 Dec 2017, 11:05 pm Scris de sarabendis

» Tutorial decoratiuni pentru Craciun - diverse
Mier 06 Dec 2017, 8:19 pm Scris de piciul

» Fimo-Ce putem face cu fimo (2)
Mier 06 Dec 2017, 7:50 am Scris de LRodica

» La sueta .... de seara ! 22
Mar 05 Dec 2017, 8:47 pm Scris de AlinaJ.Bijoux

» Broderie computerizata, la masina de brodat 2
Mar 05 Dec 2017, 2:35 pm Scris de Djmanianfs

» Modele de brodat
Lun 04 Dec 2017, 8:53 pm Scris de Djmanianfs

» Produse crosetate, decoratiuni pentru casa (3)
Lun 04 Dec 2017, 8:30 pm Scris de LRodica

» Hainute pentru copiii nostri (20)
Vin 01 Dec 2017, 9:33 am Scris de vlad_mom

» Bijuterii fimo (33)
Lun 27 Noi 2017, 2:27 pm Scris de vlad_mom

» Resurse si link-uri pentru croitorie 2
Sam 25 Noi 2017, 11:41 pm Scris de Anna_Xandra

» Probleme tehnice (masini de cusut) 5
Joi 23 Noi 2017, 11:23 pm Scris de Lucica67

» Recomanda un film, o piesa de teatru!
Lun 20 Noi 2017, 11:37 am Scris de White_Raven

» Incaltari crosetate:cizme,ghete,papuci,sandale(pt adulti)
Dum 19 Noi 2017, 8:39 pm Scris de White_Raven

» Triplock(overlock); totul despre surfilare(6)
Sam 18 Noi 2017, 8:51 pm Scris de Djmanianfs

» Bancuri-Buna dispozitie nu trebuie sa va lipseasca ! -5
Vin 17 Noi 2017, 9:46 am Scris de Gabica





Custom Search






LM Articole



LM YouTube Channel-
-

-

CursuriReiki-

RuneHeivang-



Conserve pentru iarna (2)

Pagina 1 din 12 1, 2, 3 ... 10, 11, 12  Urmatorul

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator In jos

Conserve pentru iarna (2)

Mesaj Scris de MihaelaT la data de Dum 31 Iul 2011, 11:26 am

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]

_________________
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]



Cititi Regulamentul!
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
avatar
MihaelaT
Moderator global
Moderator global

feminin
Numarul mesajelor : 6683
Varsta : 41
Localizare : de la poalele Parangului
Data de inscriere : 29/10/2008

http://s202.photobucket.com/albums/aa161/ochi_verzi/lucru%20de%2

Sus In jos

Re: Conserve pentru iarna (2)

Mesaj Scris de AlinaJ.Bijoux la data de Dum 31 Iul 2011, 4:36 pm

Noi vineri am pus rosii cu ardei in borcane special pt. ciorbe. Am taiat rosiile si ardeii bucatele potrivite, nici prea mici, nici prea mari, le-am pus intr-un castron de plastic le-am sarat bine si le-am lasat pana a doua zi. Dupa ce castronul s-a umplut de zeama lasata de rosii am pus putin conservant iar mama le-a bagat in borcane iar peste am turnat zeama ramasa in castron. Am pus capacele pe borcane si in camara pe faft cu ele!!! Legumele sta f. bine!!! Smile
avatar
AlinaJ.Bijoux
Atotcunoscător
Atotcunoscător

feminin
Numarul mesajelor : 6590
Varsta : 32
Localizare : Curtici
Data de inscriere : 26/10/2009

Sus In jos

Re: Conserve pentru iarna (2)

Mesaj Scris de corina corina la data de Dum 31 Iul 2011, 5:14 pm

Si eu pun morcovul tot ras la congelator . Mai tarziu nu mai este de-al nostru , romanesc si nu am beci sa-l tin la nisip peste iarna . Il pun la paharele mici de unica folosinta si in lada cu el . Cam un paharel pun la ciorbe si doua la tocanite sau varza , asa ca e gata portionat si nu dezghet mai mult decat folosesc .Imi pun si rondele pentru anumite mancaruri si mai congelez si intreg pentru salate . Il pun direct in apa rece la fiert , apoi tai cubulete . Se pastreaza foarte bine .
avatar
corina corina
Atotcunoscător
Atotcunoscător

feminin
Numarul mesajelor : 2848
Varsta : 42
Localizare : Ramnicu Sarat
Data de inscriere : 31/12/2010

Sus In jos

Re: Conserve pentru iarna (2)

Mesaj Scris de ileana cosanzeana la data de Dum 31 Iul 2011, 6:00 pm

foarte buna ideea cu morcovul intreg la congelat pt salata,nici nu ma gandeam!mersi de idee corina!
avatar
ileana cosanzeana
Junior
Junior

feminin
Numarul mesajelor : 457
Varsta : 33
Localizare : calarasi
Data de inscriere : 03/12/2008

Sus In jos

Re: Conserve pentru iarna (2)

Mesaj Scris de ema la data de Dum 31 Iul 2011, 6:01 pm

Alina dar nu e prea repede? Eu fac chestia asta pe la inceputul lui octombrie
avatar
ema
Atotcunoscător
Atotcunoscător

feminin
Numarul mesajelor : 2316
Varsta : 47
Localizare : Franta
Data de inscriere : 18/09/2009

Sus In jos

Re: Conserve pentru iarna (2)

Mesaj Scris de AlinaJ.Bijoux la data de Dum 31 Iul 2011, 6:16 pm

Cum sa fie prea repede, noi acum avem rosii si ardei multi de nu prea avem ce face cu ei!!! Smile
avatar
AlinaJ.Bijoux
Atotcunoscător
Atotcunoscător

feminin
Numarul mesajelor : 6590
Varsta : 32
Localizare : Curtici
Data de inscriere : 26/10/2009

Sus In jos

Re: Conserve pentru iarna (2)

Mesaj Scris de ema la data de Dum 31 Iul 2011, 7:07 pm

Nu m-am gandit la asta La voi e timpul mult mai inaintat ca pe la mine
avatar
ema
Atotcunoscător
Atotcunoscător

feminin
Numarul mesajelor : 2316
Varsta : 47
Localizare : Franta
Data de inscriere : 18/09/2009

Sus In jos

Re: Conserve pentru iarna (2)

Mesaj Scris de diblaru maria la data de Dum 31 Iul 2011, 8:40 pm

Rosiile s-au facut bine in solar si zarzavatul pt ciorba daca-l fierbi la bain- marie , tine si 2-3 ani oricat de cald ar fi , il pui la borcane potrivite cat sa pui la o ciorba l-ai desfacut si gata .Reteta pentru zarzavateste variata , fiiecare dupa gust si preferinte , cine nu are loc in congelator pt morcovi poata sa-i puna in zarzavat ....dar atentie se fierb in prealabil.
avatar
diblaru maria
Ucenic
Ucenic

Numarul mesajelor : 157
Localizare : crevedia
Data de inscriere : 03/10/2010

Sus In jos

Re: Conserve pentru iarna (2)

Mesaj Scris de AlinaJ.Bijoux la data de Joi 04 Aug 2011, 12:45 am

Reteta e facuta ochiometric, nu am cantarit ingredientele inainte.
Ingrediente: rosii, ardei, ceapa, vinete.
Mod de preparare: se curata ceapa si se taie solzisori, se spala rosiile si se tai felii nici prea mici dar nici prea mari, la fel si ardeii. Vinetele se curata de coaja si se taie cubulete potrivite care se pun intr-un vas si se sareaza. Dupa ce am facut toate astea luam o oala, destul de mare incat sa ne incapa toata cantitatea de ingrediente. Turnam ulei, punem ceapa si o lasam la calit vre-o 10 minute, dupa aceea punem ardeii, ii calim si pe ei putin impreuna cu ceapa, apoi punem rosiile si le lasam la fiert in jur de 10 minute. Dupa aceste 10 minute punem vinetele stoarse de zeama si lasam toata compozitia la fiert pana s-au fiert toate ingredientele si totul arata ca o tocana numa buna de mancat. Punem sare dupa gust si putin conservant. Iar la final umplem borcanele cu tocana astfel obtinuta. Dupa ce porcanele sunt umplute si cu capacele puse le punem la sterilizat intr-o oala cu apa. Iarna cand nu prea avem chef de gatit, mergem in camara/beci si luam un borcan si gata e masa de pranz sau de cina. Se poate manca ca atare sau alaturi de o garnitura, cartofi sau orez!!! Trebuie doar incalzita!!! Smile
avatar
AlinaJ.Bijoux
Atotcunoscător
Atotcunoscător

feminin
Numarul mesajelor : 6590
Varsta : 32
Localizare : Curtici
Data de inscriere : 26/10/2009

Sus In jos

Re: Conserve pentru iarna (2)

Mesaj Scris de firicel la data de Joi 04 Aug 2011, 12:56 am

Imi place reteta de ghiveci Alina!Si cred ca iese gustos tare ,ca si o zacusca! pofta
avatar
firicel
Atotcunoscător
Atotcunoscător

feminin
Numarul mesajelor : 7388
Varsta : 56
Localizare : urziceni
Data de inscriere : 27/02/2010

http://lucrudemanafiricel-sforicel.blogspot.com

Sus In jos

Re: Conserve pentru iarna (2)

Mesaj Scris de corina corina la data de Joi 04 Aug 2011, 4:26 pm

Am venit cu poze , fetelor !
Ia zi Alina , cum e cu dovleceii ?
Ieri am inghesuit toate congelatele intr-o lada si am dezghetat-o pe cealalta . Am lustruit-o corespunzator , am bagat-o in priza si cand s-a racit bine am pus in ea cateva pungute sa le pozez . Incep proviziile si o data pe an trebuie dezghetate lazile , adica ele :

[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

N-am camara , n-am beci , am doar rafturile de la centrala unde pun borcanele sa nu inghete peste iarna , asa ca ele sunt nadejdea mea pentru tot anul . Ca noi zicem ca punem legume pentru iarna , dar de fapt le punem pentru pana anul viitor pe vremea asta . As fi vrut sa tin lazile in casa , dar nu e loc . Am o magazie construita ca o casa cu doua camere , iar dedesubt putul absorbant cam cat o camera de 4 pe 4 . Asa ca iarna betonul de sub lazi cat de cat cald , iar OSB-ul izoleaza cat poate . Asta iarna am avut si - 25 de grade si ele n-au avut nimic .
Si sa trecem la legume . Rosiile le tai cubulete si le pun in pungute de 1kg (cam atat folosesc o data ) . Pungutele le asez pe o tava , sa fie cat mai subtirele (sa se dezghete repede ) si asa le inghet . Cand sunt gata , le asez in lada in picioare ca sa ocupe cat mai putin spatiu . Tot in pungute de 1kg pun si dovleceii feliute . Data viitoare am sa pun si dati pe razatoare , pentru omlete sau tocanite .

[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

Ardeii si morcovul , i-am pus anul trecut in paharele mici de plastic , dati pe razatoare . Imi placea sa rastorn paharelul si gata ! Insa ocupau cam mult spatiu , asa ca anul asta am sa-i pun tot la pungute . Fiind stratul subtire si din punguta pot sa rup cat vreau .

[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

Mai am pastai de anul trecut , pe care le oparesc inainte si le scurg bine , apoi le pun la pungute . Mai am si vinete coapte , pe care le congelez doar scurse bine , netocate . Le dezghet in strecuratoare si apoi le toc . Am mai pus si ghebe si ciuperci , fierte , bagate le robot si scurse bine . Daca le gatesc nu le dezghet in prealabil . Le rup bucati direct in oala . Dar daca le fac cu maioneza si usturoi le dezghet in strecuratoare sa nu aiba multa zeama .
Si cam asa asez pungutele in lada sa incapa cat mai multe :inghet pe orizontala si depozitez pe verticala . In paharele am hotarat sa pun numai marar si leustean (ca patrunjel am in solar toata iarna ), ca din pungute mai curg si fac mizerie pe celelalte pungute :

[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

Pe masura ce imi mai fac provizii , am sa mai vin cu poze .
Mai spuneti si voi ce mai congelati , sa mai invat si eu .
love
Am citit pe net ca porumbul zaharat se congeleaza crud si se fierbe 10 minute la utilizare . Am sa incerc cu o mana de boabe sa vedem . Unele legume , trebuie oparite inainte si de asta am dubii si incerc mereu .
Sper sa va fie de folos si voua ce am scris si astept noutati . hug
avatar
corina corina
Atotcunoscător
Atotcunoscător

feminin
Numarul mesajelor : 2848
Varsta : 42
Localizare : Ramnicu Sarat
Data de inscriere : 31/12/2010

Sus In jos

Re: Conserve pentru iarna (2)

Mesaj Scris de Karina33 la data de Joi 04 Aug 2011, 5:34 pm

Corina surioara mea muncesti ceva ca sa umpli mastodontii aia! Noroc ca-s din gradina ta si stii ca-s de calitate! Cum eu n-am niciun fel de relatie cu pamantul cumpar tot, asa ca unele nu se merita cumparate si conservate. Rosii nu pun la lada si nici nu fac bulion. Nici nu folosesc, peste iarna iau sos de rosii sau rosii decojite din Kaufland, de-alea la cutie de carton, imi plac la gust si-s ieftine. La fel cumpar tot anul mazare si porumb boabe, pastai de fasole congelate la pungi de-un kil. Morcovi sunt tot anul, chiar daca uneori sunt de import, asa ca nu pun la lada. Si dovlecei se cam gasesc si nu conserv, cumpar cand ne trebuie. Pun in pungute (tot asa plate) dar mai groase ca alea din pozele tale ardei taiati pentru mancare, ciorbe ca iarna aia de import sunt si scumpi si fara gust. Si mai pun ardei capia copti, curatati, cand vrem ii dezghet si gata! Vinete si eu mai am de anul trecut doua pungi (am cumparat proaspete in primavara si alea au ramas de samanta). Dar eu le pun tocate, nu in blender ci clasic. Patrunjel, marar si telina frunze pastrez in cutii de la cremele de fata sau cutii mici de la inghetata, stau bine asa inchise si cand am nevoie racai cu lingura cat imi trebuie.
Cum n-am decat trei sertare la combina frigorifica si se intampla sa mai avem si carne pe-acolo folosesc doar doua pentru zarzavaturi. Ocazional mai congelez taitei de casa, ca n-am chef mereu sa fac, si telemea cand iau mai multa.

In rest incerc sa mai pun la borcane doar ce stiu ca mancam. M-am lasat de sportul conservariadei. Zacusca nu mai fac de trei ani, nu mai sunt copiii si noi nu mancam. Sos de-ala de rosii cu ardei capia nu mai fac ca ma arde pe gat, folosesc prospat. Dulceturile le fac mai spre gem, adica mai scazute si mai putin dulci, si la fel, portii rezonabile din cate 3 kile de fructe. Pana acum am facut de capsuni, visine, cirese amare, afine si zmeura si mai am de anul trecut de caise si gutui. Compoturi faceam cu suta de sticlute, am renuntat, le mancam asa proaspete cat e sezon.
Aseara am pus niste castraveti cu otet, probabil ca o sa mai pun ca ii mananca sotul. Mie nu-mi plac cu otet, iar muraturile la saramura n-am unde le tine, noroc cu capatatul.
Voi mai pune (sau isi face mila sora-mea mare si-mi pune ea) gogosari ca si astia se consuma ca atare sau in salate.

Cam atat fac eu in domeniul conservarii. Dar va citesc pe voi cu interes!
avatar
Karina33
Membru de onoare - croitorie
Membru de onoare - croitorie

feminin
Numarul mesajelor : 2888
Varsta : 48
Localizare : Rm. Valcea
Data de inscriere : 15/12/2009

Sus In jos

Re: Conserve pentru iarna (2)

Mesaj Scris de corina corina la data de Joi 04 Aug 2011, 10:19 pm

Cam asa e , Karina . La mine cam totul e din gradina si pentru mine asta inseamna bani . Adica de ce sa le vand ca sa cumpar la iarna si de ce sa nu mananc ce stiu eu ca am cultivat cat mai natural ? Si da , bine zis mastodonti , dar cu socrii suntem 5 persoane , asa ca trebuie .

Am invatat si eu ceva de la tine . De multe ori am vrut sa congelez branza , dar nu stiam daca e bine . Am si eu o gramada de cutii de inghetata .

Ideea asta e chiar minunata : sa racai cu lingura cat iti trebuie si sa pui cutia la loc . Cutiile stau bine una peste alta si nu ocupa nici prea mult loc , iar pe deasupra nu va mai fi marar prin toata lada .
Vezi ? Stiam eu ca mai am multe de invatat .Urmatoarea , va rog ! wink
avatar
corina corina
Atotcunoscător
Atotcunoscător

feminin
Numarul mesajelor : 2848
Varsta : 42
Localizare : Ramnicu Sarat
Data de inscriere : 31/12/2010

Sus In jos

Re: Conserve pentru iarna (2)

Mesaj Scris de Karina33 la data de Joi 04 Aug 2011, 10:25 pm

Corina eu am spus ca inca invat de unde pot tot ce prind! O buna prietena imi spunea ca de lene a invatat sa fie cat mai eficace in tot ce face, ca sa aiba apoi timp de lenevit!

Casul e ceva mai sensibil, trebuie dezghetat in frigider agale dar telemeaua uscata n-are nici-o modificare. Nu am incercat sa le tin mai mult de 2-3 saptamani ca am scos la masa surplusul.

Si ca mi-am adus aminte mereu de Craciun infasor multe sarmale, pun maxim 20 la cuptor iar restul le pun frumos in pungi, completez si cu varza tocata si bag la congelat pana sunt in criza de timp, bani sau inspiratie si le scot, de pun asa inghetate in oala si le arunc in cuptor. Super ies!
avatar
Karina33
Membru de onoare - croitorie
Membru de onoare - croitorie

feminin
Numarul mesajelor : 2888
Varsta : 48
Localizare : Rm. Valcea
Data de inscriere : 15/12/2009

Sus In jos

Re: Conserve pentru iarna (2)

Mesaj Scris de corina corina la data de Joi 04 Aug 2011, 10:32 pm

Eu as fi congelat niste branza framantata , pentru placinta , fiindca nu gasesc mereu . Sa stii ca in lada nu conteaza cat pastrezi . Alimentul o data inghetat se dezgheata la fel peste 6 luni , ca si peste doua zile .

Eu in sertare tin painea . Cum anul trecut graul a fost un dezastru , am tot cumparat paine . La mine in sat e numai alba si pufoasa . Asa ca iau din oras cate 20 de paini graham si le congelez , apoi dezghet zilnic . E ca si proaspata .
Anul asta am inteles ca avem grau bun si ca vom lua 800 de kg la hectar . Am si eu un pogon , asa ca iar mancam paine buna cu tarate , facuta in casa .
avatar
corina corina
Atotcunoscător
Atotcunoscător

feminin
Numarul mesajelor : 2848
Varsta : 42
Localizare : Ramnicu Sarat
Data de inscriere : 31/12/2010

Sus In jos

Re: Conserve pentru iarna (2)

Mesaj Scris de diada la data de Joi 04 Aug 2011, 10:33 pm

corina corina a scris:Am venit cu poze , fetelor !

Si cand am povestit cuiva ca ai 2 lazi mari a zis ca fabulez lol! de credeam si eu! Felicitari!

_________________
Doresc dusmanilor, cunostintelor, rudelor, bunastare si mie multa rabdare!






[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
Important: Inainte de a pune o intrebare pe forum va rog folositi functia  cautare in forum. Poate deja aveti raspuns!
Ne scrieti doar daca este problema de tehnic si moderatorul de pe sectiunea respectiva nu va poate da un raspuns.
___________________
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]/ [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link][url=forestacreative.net]MERCERIE[/url]
avatar
diada
Administrator
Administrator

feminin
Numarul mesajelor : 6489
Localizare : intre zi si noapte
Data de inscriere : 18/10/2008

https://picasaweb.google.com/101308234088606518793

Sus In jos

Re: Conserve pentru iarna (2)

Mesaj Scris de Uca la data de Joi 04 Aug 2011, 10:39 pm

Ce minunate sunteti! Asa de multe invat de la voi!
Si eu conserv multe in lada, pana si aluat, dar pana acum doar pe cel de cremsnit ( am invatat de la socrela). Fac o data mai mult ca sincer, e cam migalos si ma cam enerveaza , il portionez si il pun in lada pentru cand mi-o trebui.
Ca si Karina, la fel fac si eu cu sarmalele.
Corina, branza framantata merge tinuta in lada, bunica ia cas si framanta dupa care o face bulgari fix cat mananca o data. E la fel cand o scoti. La fel si cea de burduf, noi cumparam de la cineva din Buzau si nu are tot timpul, luam mai multa odata si o congelam, tot asa, portionata.

Karina, rade vorba aia cu lenesii o are si sotul meu! De-ai sti ce eficient este! rade rade rade

_________________
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
avatar
Uca
Moderator
Moderator

feminin
Numarul mesajelor : 3914
Varsta : 32
Localizare : brasov
Data de inscriere : 27/12/2009

http://ucadesign.blogspot.com/

Sus In jos

Re: Conserve pentru iarna (2)

Mesaj Scris de corina corina la data de Joi 04 Aug 2011, 10:40 pm

Crede-ma ca fac toti banii . Esti mai linistita sa stii ca munca ta e garantata si ca nu fierbe , nu se acreste si mai ales ca nu contine conservant .
Merci ! Si eu ma felicit pentru asta de multe ori , desi chiar mama si surorile mele imi spuneau ca nu-s in regula cand le-am cumparat .Acum are si mami una si surorile isi fac planuri in sensul asta . Pana una alta le mai gazduiesc si eu cate ceva la mine .

Deci de-acum o sa am si branza la congelator , draga Uca .Si cu sarmalele cum zici ca faci ?
Eu congelez sarmalele gata facute . Ardeii pentru umplut ii congelam goi , pana cand m-am prins ca pot sa-i congelez umpluti ca tot atata spatiu ocupa . Sunt deliciosi si sunt cea mai rapida mancare din congelator .Ii pun in oala , ii acopar cu apa , sare, bulion , o foaie de dafin si la foc !
Nu , Ikuta , n-am pus . Am facut gem din toate cozile . Acum nu cred ca mai sunt bune . Am inteles ca de prin iulie devin toxice .Pentru acrit ma intrebai , nu ?


Ultima editare efectuata de catre corina corina in Joi 04 Aug 2011, 10:46 pm, editata de 1 ori
avatar
corina corina
Atotcunoscător
Atotcunoscător

feminin
Numarul mesajelor : 2848
Varsta : 42
Localizare : Ramnicu Sarat
Data de inscriere : 31/12/2010

Sus In jos

Re: Conserve pentru iarna (2)

Mesaj Scris de ikuta la data de Joi 04 Aug 2011, 10:40 pm

Corina, dar rubarba ti-ai pus pentru iarna?
avatar
ikuta
Atotcunoscător
Atotcunoscător

feminin
Numarul mesajelor : 2183
Varsta : 59
Localizare : cluj napoca
Data de inscriere : 16/06/2010

Sus In jos

Re: Conserve pentru iarna (2)

Mesaj Scris de corina corina la data de Joi 04 Aug 2011, 10:51 pm

Ikuta , am editat si ti-am raspuns ca postam amandoua o data .
avatar
corina corina
Atotcunoscător
Atotcunoscător

feminin
Numarul mesajelor : 2848
Varsta : 42
Localizare : Ramnicu Sarat
Data de inscriere : 31/12/2010

Sus In jos

Re: Conserve pentru iarna (2)

Mesaj Scris de ikuta la data de Joi 04 Aug 2011, 10:53 pm

nu pentru prajitura te intrebam daca congelezi rubarba
avatar
ikuta
Atotcunoscător
Atotcunoscător

feminin
Numarul mesajelor : 2183
Varsta : 59
Localizare : cluj napoca
Data de inscriere : 16/06/2010

Sus In jos

Re: Conserve pentru iarna (2)

Mesaj Scris de Uca la data de Joi 04 Aug 2011, 10:57 pm

corina corina a scris: Am facut gem din toate cozile . Acum nu cred ca mai sunt bune . Am inteles ca de prin iulie devin toxice .Pentru acrit ma intrebai , nu ?
O fi asa? zid Caci eu cu buni am smuls toate cozile dupa prima recolta si le-au dat altele iar acum sunt numai bune de recoltat. Sa ma interesez si eu sa nu fac vreo prostie mirat caci noi stiam ca se culeg de doua ori pe an.

_________________
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
avatar
Uca
Moderator
Moderator

feminin
Numarul mesajelor : 3914
Varsta : 32
Localizare : brasov
Data de inscriere : 27/12/2009

http://ucadesign.blogspot.com/

Sus In jos

Re: Conserve pentru iarna (2)

Mesaj Scris de corina corina la data de Joi 04 Aug 2011, 10:58 pm

N-am facut niciodata . Anul asta am avut primele frunze mai mari din cele 5 tufe pe care le am .Si nu stiam ca merge si cu rubarba congelata prajitura .
Nu stiu sigur , Uca ! Dar cine mi le-a dat , e profa de biologie si zicea ca produc acid oxalic care e daunator pentru om , dar numai dupa prima recolta . Acum ce sa zic ? Am sa mai caut si eu .
avatar
corina corina
Atotcunoscător
Atotcunoscător

feminin
Numarul mesajelor : 2848
Varsta : 42
Localizare : Ramnicu Sarat
Data de inscriere : 31/12/2010

Sus In jos

Re: Conserve pentru iarna (2)

Mesaj Scris de Uca la data de Joi 04 Aug 2011, 11:06 pm

Uite ce am gasit [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link].
Eu inteleg ca se poate consuma. Mai caut...

Edit: am gasit in alta parte ca frunzele sunt intradevar toxice, ca urmare a continutului mare de acid oxalic. Probabil cu timpul preiau si cozile din toxicitatea frunzei.
Am citit [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link].


Ultima editare efectuata de catre ucabesty in Joi 04 Aug 2011, 11:13 pm, editata de 1 ori (Motiv : completare)

_________________
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
avatar
Uca
Moderator
Moderator

feminin
Numarul mesajelor : 3914
Varsta : 32
Localizare : brasov
Data de inscriere : 27/12/2009

http://ucadesign.blogspot.com/

Sus In jos

Re: Conserve pentru iarna (2)

Mesaj Scris de ikuta la data de Joi 04 Aug 2011, 11:29 pm

" Acidul oxalic irită membrana intestinelor când este consumat şi poate fi fatal în doze mari. Doza semiletală pentru acidul oxalic pur este de aproximativ 375 mg/kg de greutate corporală"
In cartea mea de bucate scrie ca frunzele se folosesc la sarmale cu carne de animale tinere, deoarece sunt foarte fragede si nu se fierb mult.
avatar
ikuta
Atotcunoscător
Atotcunoscător

feminin
Numarul mesajelor : 2183
Varsta : 59
Localizare : cluj napoca
Data de inscriere : 16/06/2010

Sus In jos

Re: Conserve pentru iarna (2)

Mesaj Scris de Continut sponsorizat


Continut sponsorizat


Sus In jos

Pagina 1 din 12 1, 2, 3 ... 10, 11, 12  Urmatorul

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator Sus

- Subiecte similare

 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum


©Copyright Lucrudemana.com 2008-2015 | All Rights Reserved
FB