Ultimele subiecte
» Ne bem cafeaua împreuna (44)
Astazi la 11:15 am Scris de rodishor

» Din materiale reciclabile 5
Astazi la 10:41 am Scris de Dorulet

» Intelepciune prin povestiri
Astazi la 10:36 am Scris de Dorulet

» Quilling-Arta de a rula hartia (20)
Ieri la 10:11 pm Scris de AlinaJ.Bijoux

» Drumetii si locuri vizitate (3)
Ieri la 10:28 am Scris de Gabica

» Bijuterii fimo (33)
Ieri la 8:00 am Scris de vlad_mom

» La sueta .... de seara ! 22
Sam 19 Aug 2017, 8:18 pm Scris de AlinaJ.Bijoux

» Accesorii crosetate-genti,curele,bijuterii, bentiţe (14)
Joi 17 Aug 2017, 6:50 pm Scris de LRodica

» Despre compoziția și grosimea firelor pentru tricotat la mașină
Mier 09 Aug 2017, 2:16 pm Scris de Alessia 1996

» Florile din gradina mea(2)
Mier 09 Aug 2017, 9:40 am Scris de LRodica

» Scoala de croitorie (15)
Mar 08 Aug 2017, 9:35 pm Scris de kisslandia

» Carte-jucarie cusuta
Vin 04 Aug 2017, 12:17 pm Scris de AlinaJ.Bijoux

» Ce melodie asculti acum !-5
Vin 04 Aug 2017, 12:14 pm Scris de AlinaJ.Bijoux

» Rochii, fuste crosetate -14
Vin 04 Aug 2017, 6:39 am Scris de gretty

» Triplock(overlock); totul despre surfilare(6)
Mar 01 Aug 2017, 11:22 pm Scris de gabriela1554

» Hainute pentru copiii nostri (20)
Mar 01 Aug 2017, 11:14 pm Scris de gabriela1554

» Sa construim un Dream catcher
Mar 01 Aug 2017, 10:49 pm Scris de fulvia

»  Masinile noastre de cusut (6)
Lun 31 Iul 2017, 10:54 pm Scris de Danutzaaa

» Jucarii homemade
Lun 31 Iul 2017, 9:22 pm Scris de LRodica

» Costume carnaval (VI)
Sam 29 Iul 2017, 10:44 pm Scris de dorina narita





Custom Search






LM Articole



LM YouTube Channel-
-

-

CursuriReiki-

RuneHeivang-



Oala sub presiune - necesitate sau bomba?

Pagina 1 din 3 1, 2, 3  Urmatorul

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator In jos

Aveti asa ceva in vucatarie, este chiar obomba sau chiar va este necesara?

11% 11% 
[ 9 ]
21% 21% 
[ 17 ]
16% 16% 
[ 13 ]
52% 52% 
[ 43 ]
 
Total voturi : 82

Oala sub presiune - necesitate sau bomba?

Mesaj Scris de diada la data de Joi 12 Mai 2011, 1:56 pm

Vreau sa-mi iau oala sub presiune. Mi s-a pus pata pe ea de cand am fiert vreo 7 ore la soia si vreo 5 la fasole si pe care am reusit s-o ard, de a ajuns la cos. Cina ma cunoaste, stie, la mine in familie nu se gateste cu carne, asa ca va intreb pe voi, expertele, daca se merita sa-mi cumpar asa ceva. Si ma intereseaza si cum o manevrati, ca tot aud ca imi bag bomba in casa!

_________________
Doresc dusmanilor, cunostintelor, rudelor, bunastare si mie multa rabdare!






[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
Important: Inainte de a pune o intrebare pe forum va rog folositi functia  cautare in forum. Poate deja aveti raspuns!
Ne scrieti doar daca este problema de tehnic si moderatorul de pe sectiunea respectiva nu va poate da un raspuns.
___________________
handmade blog/ geantahandmade/[url=forestacreative.net]MERCERIE[/url]
avatar
diada
Administrator
Administrator

feminin
Numarul mesajelor : 6488
Localizare : intre zi si noapte
Data de inscriere : 18/10/2008

https://picasaweb.google.com/101308234088606518793

Sus In jos

Re: Oala sub presiune - necesitate sau bomba?

Mesaj Scris de betymi72 la data de Joi 12 Mai 2011, 2:42 pm

mie mi-e frica sa-mi iau...
avatar
betymi72
Atotcunoscător
Atotcunoscător

feminin
Numarul mesajelor : 2508
Varsta : 44
Data de inscriere : 16/02/2010

http://picasaweb.google.com/betymi72

Sus In jos

Re: Oala sub presiune - necesitate sau bomba?

Mesaj Scris de firicel la data de Joi 12 Mai 2011, 2:48 pm

Si mie imi este frica sa am in casa si sa o folosesc dar au nasii mei si este foarte buna!Ei sunt deja la a 3-a bucata!Am mai fiert si eu la ei cate ceva,dar numai sub supravegherea lor si doar la ei in casa! Smile Fasolea se fierbe foarte bine si repede,carnea de pasare de curte,tot asa,carnea de vita mai batrana(daca se nimereste),piftia,legume pt.salata boeuf,etc!Deci,daca nu ti-e frica sa o manevrezi singura,Diada,cumpara-ti o astfel de oala care este intr-adevar minunata! kiss
avatar
firicel
Atotcunoscător
Atotcunoscător

feminin
Numarul mesajelor : 7388
Varsta : 56
Localizare : urziceni
Data de inscriere : 27/02/2010

http://lucrudemanafiricel-sforicel.blogspot.com

Sus In jos

Re: Oala sub presiune - necesitate sau bomba?

Mesaj Scris de danyelyta28badea la data de Joi 12 Mai 2011, 2:58 pm

si eu am
am primit-o cadou la nunta acum 7 ani
este foarte buna
trebuie sa ai grija cand o deschizi in rest e super
o tragi de pe foc si o lasi cateva secunde sa scada presiunea din interior dupa care o deschizi fara probleme
avatar
danyelyta28badea
Ucenic
Ucenic

Numarul mesajelor : 184
Localizare : pietrosani Ag
Data de inscriere : 30/03/2010

Sus In jos

Re: Oala sub presiune - necesitate sau bomba?

Mesaj Scris de mimiady63 la data de Joi 12 Mai 2011, 3:00 pm

Fetelor eu gatesc ciorbele numai in oala sub presiune si o am de prin 1987.I-am schimbat o data garnitura.Mi-am luat acum o oala noua ,dar tot in cea veche gatesc.Depinde cum e oala(sistemul de inchidere)caci mama mea are si ea una, pe care nu o mai foloseste ,caci i-a sarit capacul cand fierbea, noroc ca nu era nimeni pe langa ea.Ea nu o mai foloseste cu capac ci doar ca oala normala.A mea are sistem de prindere in doua parti.Nu stiu ce m-as face fara ea.Si fiica mea tot in ,,oala minune,,gateste.
avatar
mimiady63
Junior
Junior

feminin
Numarul mesajelor : 401
Varsta : 53
Localizare : Romania jud.HD
Data de inscriere : 02/01/2011

Sus In jos

Re: Oala sub presiune - necesitate sau bomba?

Mesaj Scris de carmenco la data de Joi 12 Mai 2011, 3:08 pm

Mamea mea are oala sub presiune de cand eram noi mici. A gatit la ea pana acum cativa ani cand i-a fost lene sa mai gateasca. Faptul ca mananca singura nu o mai indeamna la nimic.
Eu am oala de cativa ani si o folosesc la fiecare ciorba. Este excelenta.
Cand mi-am luat-o am stat langa ea si am pazit-o, cand incepea sa "sufle" imi statea inima in loc. Dupa ce am patit asa de vreo doua ori m-am obisnuit cu ea iar acum sunt mandra ca am.
V-o recomand!

Edit: Bomba nu este daca o folosesti conform instructiunilor.
avatar
carmenco
Atotcunoscător
Atotcunoscător

feminin
Numarul mesajelor : 1869
Varsta : 43
Localizare : prahova
Data de inscriere : 12/04/2010

Sus In jos

Re: Oala sub presiune - necesitate sau bomba?

Mesaj Scris de nicoleta_mc la data de Joi 12 Mai 2011, 4:17 pm

Eu mi-am luat oala acum vreo 3 luni. L-a prima folosire m-a speriat tare, fluiera nene...dar acum m-am obisnuit si sunt super incantata.As folosi-o la orice fel de mancare.Chiar luni am fiert o gaina de tara,cam batranioara de felul ei, in 35-40 de minute.Legumele nu mai zic, in 10 minute-s gata. Soacra-mea o foloseste si ea, dar numai in prezenta mea, ca altfel ii este frica. Asa ca sfatul meu este sa va luati o astfel de oala pentru ca economisiti foarte mult timp. Dar inainte sa o folositi pentru prima oara cititi cu mare atentie manualul de utilizare.
avatar
nicoleta_mc
Nou venit
Nou venit

feminin
Numarul mesajelor : 56
Varsta : 36
Localizare : bucuresti
Data de inscriere : 09/12/2010

Sus In jos

Re: Oala sub presiune - necesitate sau bomba?

Mesaj Scris de Marry la data de Joi 12 Mai 2011, 4:29 pm

Si eu folosesc de 25 ani oala sub presiune la fasole,varza ,ciorbe,racituri,carne :fierbe repede si bine.
Sarmalele sunt bune in oala sub presiune in 30 min la foc mic sunt gata.
Am una veche la care schimb periodic garnitura si una noua .
Si eu la fel cu Carmenco ,v-o recomand dar sa respectati instuctiunile si sa nu o deschideti decat dupa ce aburul a iesit si oala nu mai este sub presiune,iar inainte de utilizare trebuie verificat daca orificiul de iesire a aburului e liber(nu e infundat)
Spor la bucatarit cu oala minune bucatar
avatar
Marry
Expert
Expert

feminin
Numarul mesajelor : 960
Varsta : 54
Localizare : Arad
Data de inscriere : 20/01/2010

Sus In jos

Re: Oala sub presiune - necesitate sau bomba?

Mesaj Scris de diada la data de Joi 12 Mai 2011, 5:00 pm

Multumesc, foarte interesant ce ati zis voi aici, ma mai intereseaza cat de mare sa fie, eu ma gandeam la una de 3 litri, apoi am, zis ca e cam mica... una de 5,5 litri - 6 e ok?

edit: si pur si simplu pui tot in ea de la inceput? fara sare ma gandesc... de ex la fasole, cum imi dau seama ca e gata?

_________________
Doresc dusmanilor, cunostintelor, rudelor, bunastare si mie multa rabdare!






[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
Important: Inainte de a pune o intrebare pe forum va rog folositi functia  cautare in forum. Poate deja aveti raspuns!
Ne scrieti doar daca este problema de tehnic si moderatorul de pe sectiunea respectiva nu va poate da un raspuns.
___________________
handmade blog/ geantahandmade/[url=forestacreative.net]MERCERIE[/url]
avatar
diada
Administrator
Administrator

feminin
Numarul mesajelor : 6488
Localizare : intre zi si noapte
Data de inscriere : 18/10/2008

https://picasaweb.google.com/101308234088606518793

Sus In jos

Re: Oala sub presiune - necesitate sau bomba?

Mesaj Scris de Kristina la data de Joi 12 Mai 2011, 5:15 pm

Marry a scris: Si eu folosesc de 25 ani oala sub presiune la fasole,varza ,ciorbe,racituri,carne :fierbe repede si bine.
Sarmalele sunt bune in oala sub presiune in 30 min la foc mic sunt gata.
Am una veche la care schimb periodic garnitura si una noua .
Si eu la fel cu Carmenco ,v-o recomand dar sa respectati instuctiunile si sa nu o deschideti decat dupa ce aburul a iesit si oala nu mai este sub presiune,iar inainte de utilizare trebuie verificat daca orificiul de iesire a aburului e liber(nu e infundat)
Spor la bucatarit cu oala minune bucatar

Credeam ca numai eu fierb sarmalele in oala sub presiune. Smile

diada a scris:Multumesc, foarte interesant ce ati zis voi aici, ma mai intereseaza cat de mare sa fie, eu ma gandeam la una de 3 litri, apoi am, zis ca e cam mica... una de 5,5 litri - 6 e ok?

Diada, trebuie una un pic mai mare 6-7 l pt ca la fiert nu se poate umple pana sus, mereu trebuie lasat loc de o palma .
Ti-as recomanda una asemanatoare, asa esti sigura ca nu iti va zbura capacul prin bucatarie! Smile
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
avatar
Kristina
Senior
Senior

feminin
Numarul mesajelor : 624
Varsta : 34
Localizare : SUCEAVA-PORTUGAL
Data de inscriere : 29/10/2008

http://minhasmissangas.blogspot.com/

Sus In jos

Re: Oala sub presiune - necesitate sau bomba?

Mesaj Scris de emmancita la data de Joi 12 Mai 2011, 5:28 pm

Si eu am doua oale de presiune, una de 8 litri, o folosesc f mult la ciorbe, sa fierb burta cand fac ciorba de burta...e foarte buna. A doua are 4 litri si o folosc la felul doi, cand fac mai putina mancare, sau vreau doar sa fierb/prajesc carnea de vita sau pastrama de oaie cand mai nimeresc din aia mai atoasa...
Eu zic sa-ti iei, apoi ai sa vezi ca o sa o folosesti mereu, la toate. E indispensabila intr-o bucatarie. AAAA, trebuie sa-ti spun ca sotul nu e prea incantat de faptul ca gatesc la oala asta, zice ca MA-SA ( ma scuzati wink ) nu gatea asa, ca fac mancarea prea repede. Eu cred ca ar fi gatit si ea asa , dar nu avea oala!!! E drept ca sarmalele nu le fac la presiune, ca parca sunt muuult mai bune fierte la foc mic, dar nu pot sta ore intregi la bucatarie in fiecare zi.
Concluzia: e indispensabila, ia-o!!
avatar
emmancita
Atotcunoscător
Atotcunoscător

feminin
Numarul mesajelor : 1578
Varsta : 44
Localizare : madrid
Data de inscriere : 02/10/2010

Sus In jos

Re: Oala sub presiune - necesitate sau bomba?

Mesaj Scris de Admina la data de Joi 12 Mai 2011, 6:26 pm

Si pe mine ma sperie ideea, dar, ca si Diada... m-am luptat la viata mea cu ceva soia, fasole, naut etc. Deci cochetez cu ideea unei oale "minune", in genul celei aratate de Kristina. Ma uit prin Metro si vad ce gasesc pe acolo.

_________________
DOAR AZI, sa nu ma supar! Sa nu ma ingrijorez! Sa fiu recunoscator! Sa fiu bun cu ceilalti!

[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]

*Atelierul meu*


avatar
Admina
Administrator
Administrator

feminin
Numarul mesajelor : 8710
Localizare : aproape de tine:)
Data de inscriere : 16/10/2008

http://bylaly.blogspot.ro/

Sus In jos

Re: Oala sub presiune - necesitate sau bomba?

Mesaj Scris de emmancita la data de Joi 12 Mai 2011, 6:37 pm

Sa cautati sa fie zdravene, groase, am vazut eu ceva timp in urma unele in magazinul BILLA si erau subtireleee, nu cred ca le-as fi folosit asa, nu mi se pareau sigure. Mi- mi-a cazut o data capacul de la oala mare chiar in cap, o cocotasem pe un raft mai sus in bucatarie si am avut cucui doua saptamani. A trebuit sa schimb inchizatoarea de la capac ca se sparsese de la cazatura.
avatar
emmancita
Atotcunoscător
Atotcunoscător

feminin
Numarul mesajelor : 1578
Varsta : 44
Localizare : madrid
Data de inscriere : 02/10/2010

Sus In jos

Re: Oala sub presiune - necesitate sau bomba?

Mesaj Scris de geany la data de Joi 12 Mai 2011, 6:49 pm

Eu gatesc rar in oala cu presiune, deoarece rar gatesc mancare ce trebuie fiarta ore intregi wink In special o folosesc la mancarea cu carne. Eu nu-s neam cu(,) carnea, insa fiarta ca cea din oala cu presiune, pana si eu o mananc de placere. O recomand, inceputul e mai greu, fluiera si suiera, de esti tentata sa stai numai langa ea sau sa opresti aragazul rade Dupa ce te-ai obisnuit, e o placere sa gatesti la ea.
avatar
geany
Atotcunoscător
Atotcunoscător

feminin
Numarul mesajelor : 3418
Localizare : Germania
Data de inscriere : 07/01/2009

http://geanysfashion.blogspot.com/

Sus In jos

Re: Oala sub presiune - necesitate sau bomba?

Mesaj Scris de Chirrox13 la data de Joi 12 Mai 2011, 9:37 pm

Eu am primit-o la cununia civila (14 febr 2009) si periodic o folosesc. Intr-adevar fluiera dar nu imi bat vecinii la usa Smile , fierbe repede si bine (fasole, carne, porumb etc). O recomand tuturor gospodinelor.
avatar
Chirrox13
Atotcunoscător
Atotcunoscător

feminin
Numarul mesajelor : 1567
Varsta : 37
Data de inscriere : 10/04/2011

Sus In jos

Re: Oala sub presiune - necesitate sau bomba?

Mesaj Scris de aurishta la data de Joi 12 Mai 2011, 9:54 pm

Si pentru mine este nepretuita , fac in ea supa, fasole, porumb, sarmale, orice necesita mai mult timp de fierbere. Nu ma tem deloc de ea, o manevrez cu atentie . N-are decat doua reguli; focul iute-supapa deschisa, focul minim-supapa inchisa! Nu mi se pare ceva greu!
avatar
aurishta
Atotcunoscător
Atotcunoscător

feminin
Numarul mesajelor : 3943
Varsta : 49
Localizare : bucuresti
Data de inscriere : 18/04/2010

Sus In jos

Re: Oala sub presiune - necesitate sau bomba?

Mesaj Scris de mykya la data de Joi 12 Mai 2011, 10:27 pm

Si eu am dar nu-s asa de incantata ca voi. Mie imi par mai gustoase ciorbele facute in cea normala. Mai gusti...mai adaugi. La cea sub presiune pui totul la inceput. Eu nu prea o mai folosesc.
avatar
mykya
Atotcunoscător
Atotcunoscător

feminin
Numarul mesajelor : 1732
Varsta : 41
Localizare : Prahova
Data de inscriere : 04/11/2010

Sus In jos

Re: Oala sub presiune - necesitate sau bomba?

Mesaj Scris de Marry la data de Sam 14 Mai 2011, 12:35 am

Diada a scris:
si pur si simplu pui tot in ea de la inceput? fara sare ma gandesc... de ex la fasole, cum imi dau seama ca e gata?
Impreuna cu oala primesti un pliant cu timpul de fierbere ptr legume sau diferite tipuri de carne si cantitatea minima de apa adaugata ptr fiecare leguma sau carne
avatar
Marry
Expert
Expert

feminin
Numarul mesajelor : 960
Varsta : 54
Localizare : Arad
Data de inscriere : 20/01/2010

Sus In jos

Re: Oala sub presiune - necesitate sau bomba?

Mesaj Scris de katyP la data de Sam 14 Mai 2011, 11:07 am

si eu am oala zisa...minune...dar n-am folosit-o niciodata,mi se par mai gustoase mancarurile la oala normala cum zice si mykya.am si eu o intrebare la carne cum procedati o puneti in oala capacul si la foc cu ea fara sa fie luata spuma si toate resturile Shocked ????
avatar
katyP
Nou venit
Nou venit

feminin
Numarul mesajelor : 41
Varsta : 34
Localizare : galati
Data de inscriere : 28/05/2010

Sus In jos

Re: Oala sub presiune - necesitate sau bomba?

Mesaj Scris de violetas la data de Sam 14 Mai 2011, 12:07 pm

Si eu mi-am cumparat acum cativa ani, dar o folosesc fara capac.Poate va veni si ziua in care imi voi face curaj sa o folosesc ca atare.
avatar
violetas
Expert
Expert

Numarul mesajelor : 825
Varsta : 48
Localizare : Piatra Neamt
Data de inscriere : 05/02/2010

Sus In jos

Re: Oala sub presiune - necesitate sau bomba?

Mesaj Scris de aurishta la data de Sam 14 Mai 2011, 12:18 pm

katyP a scris:am si eu o intrebare la carne cum procedati o puneti in oala capacul si la foc cu ea fara sa fie luata spuma si toate resturile Shocked ????
Eu o pun sa fiarba fara capac, ii iau spuma si abia dupa aceea pun restul ingredientelor, in functie de reteta. Dupa ce a fiert o strecor, daca e cazul, si pun ce mai trebuie adica bors sau ou batut, verdeata, etc La sarmale pun totul de la inceput. Fasolea o fierb cu sare si mirodenii si, dupa ce e fiarta, o mai tin 5 min pe foc cu ceapa , morcovul si bulionul pregatite intre timp . Si asa mai departe. Astea sunt doar cateva exemple, ca sa va faceti idee daca nu ati mai folosit o astfel de oala.
avatar
aurishta
Atotcunoscător
Atotcunoscător

feminin
Numarul mesajelor : 3943
Varsta : 49
Localizare : bucuresti
Data de inscriere : 18/04/2010

Sus In jos

Re: Oala sub presiune - necesitate sau bomba?

Mesaj Scris de fizicuta la data de Sam 14 Mai 2011, 10:23 pm

Sunt fan oala sub presiune!! Ptr ca stau cam rau cu timpul liber ma ajuta mult in bucatarie...asa ca va sfatuiesc sa va cumparati o asemenea oala. wink
avatar
fizicuta
Senior
Senior

feminin
Numarul mesajelor : 738
Varsta : 55
Localizare : Bucuresti
Data de inscriere : 09/02/2010

Sus In jos

Re: Oala sub presiune - necesitate sau bomba?

Mesaj Scris de Ginet la data de Dum 15 Mai 2011, 12:08 am

Si eu am oala sub presiune dar n-am mai folosit-o de foarte multi ani. E buna pentru fiert carne de vaca, gaina batrina, porumb, fasole mai veche caci cea noua fierbe repede in oala normala si daca o pui in oala sub presiune o scoti pilaf. N-am fiert la ea niciodata sarmale, cind le termin de infasurat, torn peste ele apa clocotita sa le acopere bine, pun capacul si le bag direct la cuptorul incalzit dinainte, ies delicioase.
avatar
Ginet
Ucenic
Ucenic

Numarul mesajelor : 123
Localizare : Bucuresti
Data de inscriere : 02/01/2011

Sus In jos

Re: Oala sub presiune - necesitate sau bomba?

Mesaj Scris de geia la data de Dum 15 Mai 2011, 1:03 am

Oalele sub presiune sunt de mai multe tipuri. eu am doua. Una este renumita Kukta, de ani si ani de zile. I-a cam slabit garnitura si am abandonat-o pe moment. Mai am una pe care am cumparat-o cum 7 ani de la cineva care a adus-o din Italia. Daca aveti ocazia, va recomand s-o cumparati. Este cu fundul dublu si are 3 capace : un capac obisnuit, unul pentru oala sub presiune si unul pentru vidat.
La oala sub presiune, in general se poate fierbe absolut orice. Insa fiecare tip de mancare are timpul ei de firbere. Dupace asezati oala pe foc, lasati focul tare pana cand incepe sa fluiere, sau ceasul oalei va arata culoarea rosie. Din acel moment, dati focul mic. Doar de acum se incepe calcularea timpului de fierbere.
Normal ca vita, porumbul sau fasolea boabe fierb mai mult. Daca faceti o ciorba cu carne, puteti pune de la inceput toate ingredientele in afara de bors si verdeata. Cartoful il puneti intreg, ca sa nu se sfarame. Borsul il fierbeti separat si-l adaugati la urma impreuna cu verdeata.
Repet, fiecare produs are timpul de fierbere, timp pe care il aflati doar prin exercitiu.
Succes !
avatar
geia
Nou venit
Nou venit

feminin
Numarul mesajelor : 27
Localizare : romania
Data de inscriere : 20/03/2010

Sus In jos

Re: Oala sub presiune - necesitate sau bomba?

Mesaj Scris de manuela29 la data de Dum 15 Mai 2011, 11:35 am

Si eu folosesc oala minune pentru ciorba de gaina de tara si ciorba de ciocanele.
La prospectul oalei era atasat si un tabel cu durata de fierbere pentru carne si legume.Poate sunt fete interesate de acesta si vi-l redau mai jos:
vita,porc 45-50 min
oaie 35-40 min
gaina 35-40 min
pui 20-25 min
fasole 20-25 min
vinete,cartofi 10-15 min
zarzavat 8-15 min
Eu de exemplu fac ciorba cu gaina de tara .Pun pentru inceput carnea in apa ,o las asa in apa rece vreo 15 min , o dau la fiert fara capac pana ii pot lua spuma,dupa care pun capacul si din momentul in care suiera las sa fiarba 20-25 min. Ca sa-i scot capacul in siguranta trebuie sa astept putin pana scoate aburul din ea (ca sa nu pierd prea mult timp o ajut sa scoata aburul mai repede pe la supapa de rezerva ).
Pun legumele, capacul si dau la fiert pentru inca 15 min ,cronometrate din momentul in care suiera .La sfarsit adaug borsul de putina fiert in prealabil si dupa ce opresc focul adaug verdeata.
avatar
manuela29
Ucenic
Ucenic

feminin
Numarul mesajelor : 168
Varsta : 49
Localizare : Tulcea
Data de inscriere : 09/01/2010

Sus In jos

Re: Oala sub presiune - necesitate sau bomba?

Mesaj Scris de Continut sponsorizat


Continut sponsorizat


Sus In jos

Pagina 1 din 3 1, 2, 3  Urmatorul

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator Sus

- Subiecte similare

 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum


©Copyright Lucrudemana.com 2008-2015 | All Rights Reserved
FB