Ultimele subiecte
» Quilling-Arta de a rula hartia (20)
Ieri la 10:11 pm Scris de AlinaJ.Bijoux

» Intelepciune prin povestiri
Ieri la 10:52 am Scris de Gabica

» Drumetii si locuri vizitate (3)
Ieri la 10:28 am Scris de Gabica

» Ne bem cafeaua împreuna (44)
Ieri la 10:22 am Scris de Gabica

» Bijuterii fimo (33)
Ieri la 8:00 am Scris de vlad_mom

» La sueta .... de seara ! 22
Sam 19 Aug 2017, 8:18 pm Scris de AlinaJ.Bijoux

» Accesorii crosetate-genti,curele,bijuterii, bentiţe (14)
Joi 17 Aug 2017, 6:50 pm Scris de LRodica

» Despre compoziția și grosimea firelor pentru tricotat la mașină
Mier 09 Aug 2017, 2:16 pm Scris de Alessia 1996

» Florile din gradina mea(2)
Mier 09 Aug 2017, 9:40 am Scris de LRodica

» Scoala de croitorie (15)
Mar 08 Aug 2017, 9:35 pm Scris de kisslandia

» Din materiale reciclabile 5
Vin 04 Aug 2017, 6:32 pm Scris de LRodica

» Carte-jucarie cusuta
Vin 04 Aug 2017, 12:17 pm Scris de AlinaJ.Bijoux

» Ce melodie asculti acum !-5
Vin 04 Aug 2017, 12:14 pm Scris de AlinaJ.Bijoux

» Rochii, fuste crosetate -14
Vin 04 Aug 2017, 6:39 am Scris de gretty

» Triplock(overlock); totul despre surfilare(6)
Mar 01 Aug 2017, 11:22 pm Scris de gabriela1554

» Hainute pentru copiii nostri (20)
Mar 01 Aug 2017, 11:14 pm Scris de gabriela1554

» Sa construim un Dream catcher
Mar 01 Aug 2017, 10:49 pm Scris de fulvia

»  Masinile noastre de cusut (6)
Lun 31 Iul 2017, 10:54 pm Scris de Danutzaaa

» Jucarii homemade
Lun 31 Iul 2017, 9:22 pm Scris de LRodica

» Costume carnaval (VI)
Sam 29 Iul 2017, 10:44 pm Scris de dorina narita





Custom Search






LM Articole



LM YouTube Channel-
-

-

CursuriReiki-

RuneHeivang-



Aperitive rapide si nu numai, pentru orice ocazie

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator In jos

Aperitive rapide si nu numai, pentru orice ocazie

Mesaj Scris de Octa75 la data de Vin 01 Apr 2011, 4:58 pm

Negasind un topic dedicat exclusiv aperitivelor, cu acordul moderatorilor forumului, am sa deschid acest subiect. Voi posta diverse retete de apritive din Serbia (sotul meu fiind de acolo), probate si facute dar si nefacute, inca, dar care mi s-au parut extrem de interesante si gustoase. Va doresc, asadar, pofta buna si spor la gatit!

Cuburi albe

600 gr. iaurt,
300 gr. maioneza,
1 lingurita sare,
3 plicuri gelatina
150 gr.sunca presata taiata in felii subtiri,
4 castraveciori murati tăiati în lungime,
4 ouă fierte, tari tăiate în felii,
4 morcovi fierti tăiati julien

Iaurtul se toarna intr-o cratita si se incalzeste putin, se adauga plicurile de gelatina si se amesteca cu mixerul. Se ia iaurtul de pe foc si se adauga maioneza, amestecand in continuare
Intr-un vas adecvat de forma patrata sau dreptunghiulara se toarna cu polonicul 2 masuri din compozitia de mai sus. Se acopera cu un strat de sunca presata, un strat de iaurt, se adauga morcovii, se acopera cu iaurt, se adauga castravetii, se acopera cu iaurt se adauga ouale, se acopera cu iaurt se mai pune un strat de sunca presata si se acopera cu iaurt. Ultimul strat trebuie sa fie de iaurt.
Se lasa la frigider sa se intareasca si se taie apoi cuburi.

[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
avatar
Octa75
Junior
Junior

feminin
Numarul mesajelor : 366
Varsta : 42
Localizare : Timisoara
Data de inscriere : 16/09/2010

http://www.facebook.com/media/set/?set=a.373174042763091.87212.3

Sus In jos

Re: Aperitive rapide si nu numai, pentru orice ocazie

Mesaj Scris de dorina64 la data de Vin 01 Apr 2011, 5:33 pm

Arata foarte bine,cred ca sunt si foarte gustoase . Dupa post o sa le incerc si eu.
avatar
dorina64
Junior
Junior

Numarul mesajelor : 382
Varsta : 53
Localizare : Suceava
Data de inscriere : 24/05/2010

Sus In jos

Re: Aperitive rapide si nu numai, pentru orice ocazie

Mesaj Scris de Octa75 la data de Vin 01 Apr 2011, 6:22 pm

Pe acesta nu l-am facut inca, dar am avut placerea de a-l gusta.

Tort sarat

6 oua,
6 linguri de făină,
sare,
1 lingura de ulei,
o jumătate de pachet de praf de copt,
250 gr.sunca presata sau de Praga, taiata marunt
200 gr. cascaval,
300 gr. maioneza,
4 oua fierte tari,
3 castraveti murati taiati cubulete.

Din 6 oua, faina, sare, ulei şi praful de copt se face un blat care se coace si apoi se taie in 3 fasii egale. Prima fasie se unge cu maioneza peste care se presara sunca fin tocata si castravetii murati. Se acopera cu cea de-a doua fasie, care de asemenea se unge cu un strat de maioneza, peste care se presara 150gr. cascaval ras pe razatoarea mare si 3 oua fierte tari, date pe razatoare. Se aseaza cea de-a treia fasie, se unge cu maioneza si se presara cu 50 gr. cascaval ras pe razatoarea mica si 1 ou dat pe razatoare. Se poate orna cu morcovi fierti.
Ca o sugestie, in aluatul pentru blat se pot adauga diferiti coloranti alimentari, iesind astfel un aperitiv multicolor.

[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

avatar
Octa75
Junior
Junior

feminin
Numarul mesajelor : 366
Varsta : 42
Localizare : Timisoara
Data de inscriere : 16/09/2010

http://www.facebook.com/media/set/?set=a.373174042763091.87212.3

Sus In jos

Re: Aperitive rapide si nu numai, pentru orice ocazie

Mesaj Scris de Octa75 la data de Mar 05 Apr 2011, 1:24 pm

Cartofi cu sunca

4 cartofi mari fierti in coaja
3 morcovi mari fierti
3 oua fierte tari
300 g. sunca presata taiata cubulete mici
300 g. branza feta
250 gr. smantana
300 g. maioneza

O forma de chec dreptunghiulara se tapeteaza cu folie de celofan si se se pun in straturi succesive 1 cartof ras, 1 morcov ras, 100 g. din sunca presata, 100 g. branza feta data pe razatoare si 1/3 din cantitatea de smantana amestecata cu maioneza, pana la epuizarea ingredientelor. Ultimul strat trebuie sa fie de cartofi. Se da la frigider cam 45 min. dupa care se rastoarna forma cu grija pe un platou si se scoate folia de celofan. Deasupra se poate rade cascaval.
avatar
Octa75
Junior
Junior

feminin
Numarul mesajelor : 366
Varsta : 42
Localizare : Timisoara
Data de inscriere : 16/09/2010

http://www.facebook.com/media/set/?set=a.373174042763091.87212.3

Sus In jos

Adaugat poza

Mesaj Scris de Octa75 la data de Vin 08 Apr 2011, 2:16 pm

Tort din ardei copti (pentru 10 portii)

12-14 ardei kapia mari copti (eu am avut in congelator)
4 oua
faina, pesmet
500 gr. smantana
300 gr. branza dulce de vaca sau branza feta
300 gr. sunca presata, sunca de Praga sau parizer
30 gr. cascaval
ulei
o forma de tort rotunda (de preferat din aceea cu peretii detasabili)



250 gr. de smantana se amesteca cu 150 gr. de branza si se condimenteaza dupa gust.
Ardeii se curata de pielita, de seminte si de cotoare, se taie pe lungime in 2 jumatati si se lasa la scurs.
Dupa ce s-au scurs bine, se trec prin ou, faina si pesmet (ca pentru snitel) si se prajesc in uleiul incins, scotandu-se apoi pe un servet pentru a se elimina surplusul de grasime.
Pe fundul formei de tort se pune un strat de ardei astfel incat sa se acopere intreaga suprafata. Peste stratul de ardei se aplica branza cu smantana, si se presara 100 g de sunca presata taiata cubulete. Se repeta operatiunea pana la epuizarea ingredientelor. Ultimul strat va fi de smantana, peste care se presara cascavalul ras. Se tine la frigider cam 45 min, dupa care e gata de servit. Este delicios! pofta

POFTA BUNA!

[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

avatar
Octa75
Junior
Junior

feminin
Numarul mesajelor : 366
Varsta : 42
Localizare : Timisoara
Data de inscriere : 16/09/2010

http://www.facebook.com/media/set/?set=a.373174042763091.87212.3

Sus In jos

Re: Aperitive rapide si nu numai, pentru orice ocazie

Mesaj Scris de mami jeni la data de Mar 03 Mai 2011, 2:51 pm

Cred ca sunt foarte gustoase, dar arata si foarte bine. Merita incercate
avatar
mami jeni
Nou venit
Nou venit

Numarul mesajelor : 61
Localizare : ploiesti
Data de inscriere : 13/07/2010

Sus In jos

Re: Aperitive rapide si nu numai, pentru orice ocazie

Mesaj Scris de corina corina la data de Mar 03 Mai 2011, 3:04 pm

Toate aperitivele arata bine , dar primul e si rapid si apetisant . Multumim (Hvala lepo , parca sa zic ) de oferte , Octa !Imi place cum gatesc sarbii . Am petrecut doi ani din tineretea mea la ei , aproape de Pozarevac (intr-un sat unde se vorbea un dialect romanesc - Rasanac ) si mai inteleg inca ceva sarbeste . Sunt oameni tare gospodari !Te mai asteptam cu retete din astea gustoase ! pupi
avatar
corina corina
Atotcunoscător
Atotcunoscător

feminin
Numarul mesajelor : 2848
Varsta : 42
Localizare : Ramnicu Sarat
Data de inscriere : 31/12/2010

Sus In jos

Re: Aperitive rapide si nu numai, pentru orice ocazie

Mesaj Scris de andegelia la data de Dum 01 Ian 2012, 3:27 pm

[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]La multi ani!!!
Am incercat sa fac acest revelion un pic mai vesel si mai frumos pentru fetele mele.

Cateva poze cu aperitivele de revelion:pinguini, arici, gaina(pui)...[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine][Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine][Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

Mult belsug
in
casa
Painea mai gustoas
a,
Datorii putine
In anul care vine.
Pace-n inimi, rod bogat
Bucurie, g
and
curat,
Din a voastra casa
Binele sa nu mai iasa.

La multi ani!
avatar
andegelia
Ucenic
Ucenic

feminin
Numarul mesajelor : 147
Varsta : 38
Localizare : pitesti
Data de inscriere : 18/02/2010

http://andegelia.blogspot.com

Sus In jos

Re: Aperitive rapide si nu numai, pentru orice ocazie

Mesaj Scris de Karina33 la data de Lun 23 Ian 2012, 11:23 am

Cred ca se poate considera si aperitiv asa ca postez aici.

Spirale cu cascaval si muschiulet:

[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

Se fac rapid si-s bune de rontait.
avatar
Karina33
Membru de onoare - croitorie
Membru de onoare - croitorie

feminin
Numarul mesajelor : 2888
Varsta : 48
Localizare : Rm. Valcea
Data de inscriere : 15/12/2009

Sus In jos

Re: Aperitive rapide si nu numai, pentru orice ocazie

Mesaj Scris de cory74 la data de Lun 23 Ian 2012, 2:42 pm

Karina, le-ai facut cu foietaj?! Eu asa am facut odata...
avatar
cory74
Expert
Expert

Numarul mesajelor : 825
Varsta : 43
Localizare : constanta
Data de inscriere : 26/01/2010

Sus In jos

Chec aperitiv

Mesaj Scris de MihaelaT la data de Mier 26 Dec 2012, 6:04 pm

[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
Ingrediente: 250 g faina, 5 oua, 150ml lapte, 50 ml ulei, 200 g sunca, 200 grame cascaval, 1 ardei rosu, 1 lingurita praf de copt, sare si piper.
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
Mod de preparare
Cascavalul se da pe razatoarea mare, sunca si ardeiul se taie cubulete.
Albusurile se bat spuma, se adauga o lingurita rasa de sare si piper dupa gust mixand continuu, galbenusurile amestecate cu laptele si se mixeaza la viteza mai mica. Sa adauga uleiul si cascavalul amestecand de jos in sus cu o lingura de lemn. Adaugam faina amestecata cu praful de copt amestecand cu grija, tot de jos in sus. La final adaugam sunca si ardeiul, amestecam cu grija sa se omogenizeze si turnam compozitia intr-o tava de cozonac tapetata cu hartie de copt. Se coace 30-40 de minute la foc mic in cuptorul preincalzit. Eu am lasat vreo 5-10 minute flacara la foc mare si apoi am redus la mic.
Se serveste rece.
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

_________________
...de la croitorie la bucătărie
Clasa noastră



Cititi Regulamentul!
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
avatar
MihaelaT
Moderator global
Moderator global

feminin
Numarul mesajelor : 6683
Varsta : 41
Localizare : de la poalele Parangului
Data de inscriere : 29/10/2008

http://s202.photobucket.com/albums/aa161/ochi_verzi/lucru%20de%2

Sus In jos

Re: Aperitive rapide si nu numai, pentru orice ocazie

Mesaj Scris de canadianca50 la data de Mier 26 Dec 2012, 6:42 pm

Arata foarte bine ! multumim de retete !
avatar
canadianca50
Atotcunoscător
Atotcunoscător

feminin
Numarul mesajelor : 1841
Localizare : acolo si aici
Data de inscriere : 05/04/2010

Sus In jos

Re: Aperitive rapide si nu numai, pentru orice ocazie

Mesaj Scris de ema la data de Vin 27 Iun 2014, 10:19 am

Eu am facut ieri saleuri Gustoase si usor de facut

[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
avatar
ema
Atotcunoscător
Atotcunoscător

feminin
Numarul mesajelor : 2281
Varsta : 46
Localizare : Franta
Data de inscriere : 18/09/2009

Sus In jos

Re: Aperitive rapide si nu numai, pentru orice ocazie

Mesaj Scris de dorina narita la data de Vin 27 Iun 2014, 7:34 pm

Pai, ne lasi doar cu privitul? Reteta nu ne-o dai?
avatar
dorina narita
Junior
Junior

feminin
Numarul mesajelor : 377
Varsta : 53
Localizare : Timisoara
Data de inscriere : 09/09/2012

Sus In jos

Re: Aperitive rapide si nu numai, pentru orice ocazie

Mesaj Scris de Delicii la data de Lun 01 Sept 2014, 4:29 pm

Salutare!
Eu fac destul de des o pasta de sunca: 300 gr sunca (in functie de tipul ales o sa iasa si gustul) pasata la blender, 1 lingura de smantana, 1 lingurita de mustar si jumatate de pachet de unt (moale). Se amesteca toate pana se obtine o pasta omogena si gata tartinele. Se poate pune boia de ardei, sau ardei grasi taiati cubulete mici. Sare nu pun ca este destul de sarata sunca. Sau, in loc de sunca, friptura rece. Iese un gust grozav si se face foarte repede.
avatar
Delicii
Nou venit
Nou venit

Numarul mesajelor : 5
Localizare : Timisoara
Data de inscriere : 01/09/2014

Sus In jos

Re: Aperitive rapide si nu numai, pentru orice ocazie

Mesaj Scris de Continut sponsorizat


Continut sponsorizat


Sus In jos

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator Sus

- Subiecte similare

 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum


©Copyright Lucrudemana.com 2008-2015 | All Rights Reserved
FB