Ultimele subiecte
» Pirogravura
Ieri la 9:03 pm Scris de MihaelaT

» Ne bem cafeaua împreuna (44)
Ieri la 7:34 am Scris de Dorulet

» Ce melodie asculti acum !-5
Ieri la 6:23 am Scris de piciul

» Modele de brodat
Joi 14 Dec 2017, 11:41 am Scris de Danabors

» Ustensile croitorie (2)
Joi 14 Dec 2017, 9:53 am Scris de kytty4

» Explicatii simboluri diagrame - tricotat
Mier 13 Dec 2017, 8:18 am Scris de sarabendis

» Broderie computerizata, la masina de brodat 2
Lun 11 Dec 2017, 8:45 pm Scris de Djmanianfs

» Ornamente de Craciun - 6
Sam 09 Dec 2017, 12:40 pm Scris de Dorulet

» Din materiale reciclabile 5
Sam 09 Dec 2017, 10:00 am Scris de vlad_mom

» Tutorial decoratiuni pentru Craciun - diverse
Mier 06 Dec 2017, 8:19 pm Scris de piciul

» Fimo-Ce putem face cu fimo (2)
Mier 06 Dec 2017, 7:50 am Scris de LRodica

» La sueta .... de seara ! 22
Mar 05 Dec 2017, 8:47 pm Scris de AlinaJ.Bijoux

» Produse crosetate, decoratiuni pentru casa (3)
Lun 04 Dec 2017, 8:30 pm Scris de LRodica

» Hainute pentru copiii nostri (20)
Vin 01 Dec 2017, 9:33 am Scris de vlad_mom

» Bijuterii fimo (33)
Lun 27 Noi 2017, 2:27 pm Scris de vlad_mom

» Resurse si link-uri pentru croitorie 2
Sam 25 Noi 2017, 11:41 pm Scris de Anna_Xandra

» Probleme tehnice (masini de cusut) 5
Joi 23 Noi 2017, 11:23 pm Scris de Lucica67

» Recomanda un film, o piesa de teatru!
Lun 20 Noi 2017, 11:37 am Scris de White_Raven

» Incaltari crosetate:cizme,ghete,papuci,sandale(pt adulti)
Dum 19 Noi 2017, 8:39 pm Scris de White_Raven

» Triplock(overlock); totul despre surfilare(6)
Sam 18 Noi 2017, 8:51 pm Scris de Djmanianfs





Custom Search






LM Articole



LM YouTube Channel-
-

-

CursuriReiki-

RuneHeivang-



Dulciuri pentru micul dejun

Pagina 1 din 4 1, 2, 3, 4  Urmatorul

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator In jos

Dulciuri pentru micul dejun

Mesaj Scris de Bianca la data de Dum 04 Ian 2009, 5:06 am

Dimineata pentru micul dejun fac de multe ori cornulete sau alte dulciuri care merg la cafea sau o ceasca de ceai sau cafea.
Sper sa puneti si voi retete cu idei ca sa "furam" idei de aici.

Brownie

Reteta o am de la mama mea, iese intotdeauna si e delicioasa.
Ingrediente:
2 cani faina, jumatate cana ulei, 1 cana lapte, 2 oua, 1 zahar vanilat, 1 cana zahar, 1 plic praf de copt sau o lingura nu asa plina bicarbonat, 3 linguri cacao, 3 linguri gem.

Se amesteca bine toate ingredientele si se da la copt la foc potrivit (180°C) cam jumatate de ora. Cel mai bine faceti testul cu scobitoarea.
Se lasa sa se raceasca si se taie bucati.
Pofta mare!


[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
avatar
Bianca
Nou venit
Nou venit

feminin
Numarul mesajelor : 90
Varsta : 32
Localizare : Germania
Data de inscriere : 16/12/2008

Sus In jos

Re: Dulciuri pentru micul dejun

Mesaj Scris de Bianca la data de Dum 04 Ian 2009, 5:13 am

Donuts

Ingrediente:
3 cani faina, 1 cana zahar, 3/4 cana lapte acru 2 oua, 2 linguri margarina, 3 lingurite praf de copt, 1 lingurita bicarbonat, 1/2 lingurita sare.
Se amesteca jumatate de faina cu toate ingredientele si apoi se amesteca si cealalta jumatate. se pune la frigider 20 min. dupa care se prajesc.

Eu am ornat asa:
De la stanga la dreapta...
Ciocolata de lapte cu alune, ciocolata alba ( care nu am topit-o destul ) cu ciocolata neagra rasa...glazura de lamaie cu bombonele roz ( se poate folosi si ceai granulat usor sfaramat, are acelasi efect si gust acrisor )


[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
avatar
Bianca
Nou venit
Nou venit

feminin
Numarul mesajelor : 90
Varsta : 32
Localizare : Germania
Data de inscriere : 16/12/2008

Sus In jos

Re: Dulciuri pentru micul dejun

Mesaj Scris de Bianca la data de Dum 04 Ian 2009, 5:15 am

Clatite Dorayaki

Reteta de la Laura_A de pe culinar.ro

200gr faina, 4 oua, 1 lingurita praf copt, 2 linguri miere, 100 gr zahar, 4 linguri apa.

Ouale se mixeaza cu zaharul pana compozitia devine cremoasa si isi dubleaza volumul. Se adauga treptat faina si apoi mierea. Se adauga la sfarsit si praful de copt dizolvat in apa apoi se pune aluatul 30 minute la rece, acoperit.
Se incinge o tigaie la foc potrivit, fara pic de grasime apoi se toarna jumatate polonic. Nu miscati tigaia, clatita isi va lua forma singura.
cand pe marginea clatitei vor aparea mici bulbuci de aer sau veti vedea ca s-a maronit intoarceti clatita pe partea cealalta.
Si eu am fost foarte sceptica dar nu se prinde de tigaie si ies niste clatite (sau pancakes) minunate.
Nu va speriati camarginea va ramana alba, asa trebuie sa fie.
Gustul este minunat si munca este redusa cu 70% fata de clatitele normale.


[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
avatar
Bianca
Nou venit
Nou venit

feminin
Numarul mesajelor : 90
Varsta : 32
Localizare : Germania
Data de inscriere : 16/12/2008

Sus In jos

Re: Dulciuri pentru micul dejun

Mesaj Scris de Bianca la data de Dum 04 Ian 2009, 5:17 am

Shokobiscoti

1 ou, 125gr faina, 100gr zahar, 5 picaturi aroma de vanilie, jumatate lingurita scortisoara, jumatate lingurita praf de copt, 50gr ciocolata taiata bucatele, 50gr migdale fulgi, 50gr alune taiate bucatele.

Oul se bate si se amesteca cu zaharul si aroma de vanilie. Faina se amesteca cu praful de copt, scortisoara si apoi cu oul. Se adauga ciocolata, alunele si migdalele. Se presara putina faina pe masa de lucru si apoi se formeaza o rulada din aluat care o punem pe hartie de copt intr-o tava. Se da la cuptor la 180° se coace 20-25 minute apoi se scoate afara si se lasa 5 minute la racit. se taie felii apoi se mai baga 2-3 minute la cuptor.

Gustul e foarte bun, consistenta e ca si la niste biscuiti, si predomina gustul de alune si migdale.


[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
avatar
Bianca
Nou venit
Nou venit

feminin
Numarul mesajelor : 90
Varsta : 32
Localizare : Germania
Data de inscriere : 16/12/2008

Sus In jos

Re: Dulciuri pentru micul dejun

Mesaj Scris de Bianca la data de Dum 04 Ian 2009, 5:31 am

Prajitura cu lamaie si rom

Pt blat: 250gr faina, 2 lingurite rase praf de copt, 2 budinci de vanilie, 250gr zahar, 2 pachete vanilii bourbon, 3 linguri rom, coaja rasa de lamaie, 4 oua, 250gr unt.
Pt glazura: sucul si coaja de la 3 lamai, 200gr zahar pudra.

Se amesteca toate ingredientele pentru blat si pun intr-o tava unsa sau cu hartie de copt. Nu va speriati daca maglavaisul nu iese asa moale, asa trebuie sa fie. Se baga la cuptor la 180°C pentru 30 minute. Se scoate afara din tava si se lasa la racit.

Pentru glazura se amesteca bine ingredientele si se toarna peste prajitura. Se lasa sa se intareasca glazura si o puteti servi. Imi place tare mult gustul, e acrisor si merge foarte repede praji.

[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
avatar
Bianca
Nou venit
Nou venit

feminin
Numarul mesajelor : 90
Varsta : 32
Localizare : Germania
Data de inscriere : 16/12/2008

Sus In jos

Re: Dulciuri pentru micul dejun

Mesaj Scris de Bianca la data de Dum 04 Ian 2009, 5:48 am

Snack rapid

Aveti nevoie de foietaj de cumparat, e mai bun cu un aluat frantuzesc facut acasa dar dureaza mult prea mult si nuttela. Se poate umple si cu salam, bran za, cascaval, etc.
Cele de jos sunt cu branza si cascaval deasupra.

[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
avatar
Bianca
Nou venit
Nou venit

feminin
Numarul mesajelor : 90
Varsta : 32
Localizare : Germania
Data de inscriere : 16/12/2008

Sus In jos

Re: Dulciuri pentru micul dejun

Mesaj Scris de Bianca la data de Dum 04 Ian 2009, 5:58 am

Melcisori cu nuca

Deci pt aluat avem nevoie de 300 gr. faina, 130 gr. zahar, 100 gr. unt, 3 galbenusuri, cateva linguri de lapte ca sa se lege aluatul si cum aveam smantana inceputa prin frigider am pus si 1 lingura smantana.

Framantam bine si punem putin la rece, circa 20 minute.

Intre timp am pregatit compozitia cu nuci, am pus totul dupa ochi si fiecare poate face dupa gust, deci nuci taiate marunt vreo 100 gr., nu am avut macinate, miere, zahar pudra, stafide, esenta vanilie cateva linguri lapte si putina cacao. A iesit o compozitie nu moale, numai buna sa o intinzi peste aluat.

Apoi am luat aluatul si am format cu mana niste bastonase drepte, cam de 12-15 cm, groase cam cat un marker si am intins apoi cu sucitorul. Am intins compozitie cu nuca peste si am rulat.



Am copt la 190°C aproximativ 20 minute. Sunt foarte bune, mai ales la copii cu lapte dimineata

Cand le-am scos din cuptor au fost moi si pufoase dar cand s-au mai racit au devenit crocante in exterior.[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
avatar
Bianca
Nou venit
Nou venit

feminin
Numarul mesajelor : 90
Varsta : 32
Localizare : Germania
Data de inscriere : 16/12/2008

Sus In jos

Re: Dulciuri pentru micul dejun

Mesaj Scris de kittygreeneyed la data de Lun 16 Mar 2009, 11:39 am

Multumesc, Bianca, pentru retete! pupi
Am incercat 2 in 2 zile love
Brownie au iesit super dar... data viitoare trebuie sa fac portie dubla... sau tripla... foame
Iar Shokobiscoti au fost deliciosi, desi nu mi-au iesit cum trebuiau: adica a fost rulada prea uscata si s-a sfarmat cand am vrut sa o tai felii. Ma gandesc ca am copt-o prea tare sau a fost prea mic oul?! Dar si asa, bucatele in loc de feliute a fost chiar foarte buna reteta!
avatar
kittygreeneyed
Junior
Junior

feminin
Numarul mesajelor : 311
Localizare : Maramures
Data de inscriere : 17/02/2009

Sus In jos

Dulciuri pt. micul dejun

Mesaj Scris de gabita la data de Sam 21 Mar 2009, 11:47 pm

Buna fetelor, am incercat si eu Shokobiscoti si mi-au iesit pufosi, cred ca nu am pus destula faina, ca am facut portie dubla. S-ar putea pana dimineata sa se mai intareasca. Dar nu am avut fulgi de ciocolata si am ras o ciocolata cu alune si au iesit deliciosi. Multumim de retete, daca termin biscuitii, maine fac alta reteta de la voi. Sunteti ...delicioase... hug
avatar
gabita
Nou venit
Nou venit

feminin
Numarul mesajelor : 7
Varsta : 44
Localizare : husi
Data de inscriere : 09/03/2009

Sus In jos

Re: Dulciuri pentru micul dejun

Mesaj Scris de aisha la data de Lun 04 Mai 2009, 9:34 pm

Cat inseamna 180 grade in gradatiile de la cuptor? Sa nu radeti, dar nu prea le am cu gatitul, asa ca...
avatar
aisha
Senior
Senior

feminin
Numarul mesajelor : 770
Varsta : 48
Localizare : Bucuresti
Data de inscriere : 23/03/2009

http://mieremusetelfrumusete.blogspot.ro/

Sus In jos

Re: Dulciuri pentru micul dejun

Mesaj Scris de Admina la data de Mar 05 Mai 2009, 11:29 am

Aisha, 180 grade celsius, este o temperatura medie, la cuptorul electric. Incepe pe la 60 grade si ajunge la 240grade. La cuptorul clasic(aragaz), pe gaze, ar fi cam treapta 2 sau invarti butonul pana la jumatate. In general cuptoarele pe gaze sunt mai tari, ard mai usor si usuca. Deci atentie, daca nu specifica reteta, lasi cuptorul pe treapta medie, chiar inspre minim, pana te inveti cu el(cat de tare coace).

_________________
DOAR AZI, sa nu ma supar! Sa nu ma ingrijorez! Sa fiu recunoscator! Sa fiu bun cu ceilalti!

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]


avatar
Admina
Administrator
Administrator

feminin
Numarul mesajelor : 8709
Localizare : aproape de tine:)
Data de inscriere : 16/10/2008

http://bylaly.blogspot.ro/

Sus In jos

Re: Dulciuri pentru micul dejun

Mesaj Scris de aisha la data de Joi 07 Mai 2009, 7:41 pm

Am facut alaltaieri reteta de Shokobiscoti. Au iesit f buuuuni, dar cam arsi... rade Asta pt ca m-am gandit sa intreb cum e cu cuptorul la 180 grd dupa ce i-am facut rade Admina, multumesc pt sfaturi. Data viitoare or sa iasa ok.

Intrebari:
- daca vreau sa inlocuiesc zaharul din reteta de Shokobiscoti, cata fructoza trebuie sa pun?
-daca fac combinatie de fainuri (integrala + soia) reteta se va incadra la dulciuri Monti?
- clatitele Dorayaki mai sunt bune de pe o zi pe alta? adica le fac seara, se pot manca in dimineata urmatoare?

Seara buna si spor la toata lumea! kiss
avatar
aisha
Senior
Senior

feminin
Numarul mesajelor : 770
Varsta : 48
Localizare : Bucuresti
Data de inscriere : 23/03/2009

http://mieremusetelfrumusete.blogspot.ro/

Sus In jos

Re: Dulciuri pentru micul dejun

Mesaj Scris de aisha la data de Vin 08 Mai 2009, 5:41 pm

Nu-mi raspunde si mie nimeni???? Ca vine week-end-ul si vreau sa fac dulciuri, acum ca mi-am intrat in mana! rade
avatar
aisha
Senior
Senior

feminin
Numarul mesajelor : 770
Varsta : 48
Localizare : Bucuresti
Data de inscriere : 23/03/2009

http://mieremusetelfrumusete.blogspot.ro/

Sus In jos

Re: Dulciuri pentru micul dejun

Mesaj Scris de arime la data de Vin 08 Mai 2009, 6:00 pm

aisha a scris:Intrebari:
1. daca vreau sa inlocuiesc zaharul din reteta de Shokobiscoti, cata fructoza trebuie sa pun?
2. clatitele Dorayaki mai sunt bune de pe o zi pe alta? adica le fac seara, se pot manca in dimineata urmatoare?

1. Din experienta mea recenta cu fructoza, 40-50g fructoza ar fi suficienta;
2. Le poti manca si la 2 zile de cand sunt facute, sunt la fel de bune wink

PS: cum fructoza caramelizeaza mai repede decat zaharul, produsele cu fructoza coapte necesita o temperatura de coacere mai scazuta, dar un timp mai lung decat in cazul produselor cu zahar.
avatar
arime
Maestru
Maestru

feminin
Numarul mesajelor : 1311
Varsta : 37
Localizare : Bucuresti
Data de inscriere : 20/10/2008

http://florena-cakes.blogspot.com

Sus In jos

Re: Dulciuri pentru micul dejun

Mesaj Scris de juliennej la data de Sam 09 Mai 2009, 12:33 am

scuze,am postat din grseala aici...oricum dulciurile facute de voi arata suuper bine si cred ca sint delicioase.Smile

juliennej
Maestru
Maestru

feminin
Numarul mesajelor : 1405
Varsta : 39
Localizare : boston
Data de inscriere : 10/04/2009

Sus In jos

Re: Dulciuri pentru micul dejun

Mesaj Scris de Admina la data de Sam 09 Mai 2009, 9:01 am

Aisha, cam la orice reteta poti inlocui faina alba cu proportii egale de faina integrala si tarate(sau pt un rezultat mai fin, pui doar faina integrala si de soia, dar si mai multe condimente sa nu se simta gustul dubios al soiei). Daca vrei sa faci doar cu faina integrala, e ok, dar nu pui grasimi in aluat sau nu mananci prajitura respectiva cu lipide, doar la o masa glucidica(unde poti avea lapte 0,1%, branza de vaci tot asa 0% grasime sau 0,2%-quark, de ex.). In rest, daca vrei un rezultat mai rapid(de slabire), poti inlocui fructoza cu indulcitor sintetic(gen sucrazit, equal, etc.), dar atentie sa nu ai copilasi, care sa manance din mancarea respectiva. Si oricum nu sunt asa de sanatosi(indulcitorii), ca au multe E-uri... Dar pt o perioada, cat ar dura faza I, poti folosi indulcitori sintetici wink
Arime, chestia despre caramelizatul fructozei, la mine nu a mers. Am facut fructoza caramelizata si mi-a iesit un sirop alb-galbui, nu s-a ars, neam...

_________________
DOAR AZI, sa nu ma supar! Sa nu ma ingrijorez! Sa fiu recunoscator! Sa fiu bun cu ceilalti!

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]


avatar
Admina
Administrator
Administrator

feminin
Numarul mesajelor : 8709
Localizare : aproape de tine:)
Data de inscriere : 16/10/2008

http://bylaly.blogspot.ro/

Sus In jos

Re: Dulciuri pentru micul dejun

Mesaj Scris de aisha la data de Lun 11 Mai 2009, 10:59 am

Arime, Admina, multumesc pt sfaturi. In week-end am facut reteta de clatite Dorayaki (cu zahar, recunosc Embarassed), dar au avut un succes nebun.
Pt zilele urmatoare voi incerca o reteta de biscuiti in care sa combin faina integrala + soia si sa pun fructoza. Va fi prima mea experienta! Sa-mi tineti pumnii, sper sa iasa bine.

O zi frumoasa sa aveti! flower
avatar
aisha
Senior
Senior

feminin
Numarul mesajelor : 770
Varsta : 48
Localizare : Bucuresti
Data de inscriere : 23/03/2009

http://mieremusetelfrumusete.blogspot.ro/

Sus In jos

Re: Dulciuri pentru micul dejun

Mesaj Scris de Bianca la data de Sam 23 Mai 2009, 1:29 am

Vaaaaai, imi pare extrem de rau ca nu am mai dat pe aici parca de o vesnicie. Multumesc mult fetelor care au raspuns intrebarilor. Ma bucur asa de mult ca v-au placut retetele, unele le am de pe net, altele din carti si celelalte le am din caietul de retete a mamei si a bunicii mele. Va pup pe toate.
avatar
Bianca
Nou venit
Nou venit

feminin
Numarul mesajelor : 90
Varsta : 32
Localizare : Germania
Data de inscriere : 16/12/2008

Sus In jos

Re: Dulciuri pentru micul dejun

Mesaj Scris de Admina la data de Sam 23 Mai 2009, 9:58 am

Bianca, nu e bai. hug Adevarul e ca e mai usor sa iei retete incercate de altii sa le faci, la sigur wink De multe ori ma pierd printre atatea bloguri si forumuri culinare, prefer ceva rapid si sigur, asa ca ma inspir de aici. Si eu incercasem Dorayaki inainte, dar uitasem de ele; apoi am facut brownies dupa reteta mamei tale si au iesit asa de pufoase si bune, desi cu faina integrala si de soia. As face muffins des, ca-mi palc mult foame dar nu mai am tava si hartiutele pe care le am nu prea rezista, daca sunt coapte fara suport metalic.

_________________
DOAR AZI, sa nu ma supar! Sa nu ma ingrijorez! Sa fiu recunoscator! Sa fiu bun cu ceilalti!

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]


avatar
Admina
Administrator
Administrator

feminin
Numarul mesajelor : 8709
Localizare : aproape de tine:)
Data de inscriere : 16/10/2008

http://bylaly.blogspot.ro/

Sus In jos

Re: Dulciuri pentru micul dejun

Mesaj Scris de geany la data de Sam 23 Mai 2009, 10:08 am

Si eu am facut o data Dorayaki si le-am papat pe toate ca o scrofita rade ,iar muffins mi-am cumparat si tava si hatriute si cred ca am facut deja de 10 ori.Sunt minunate si eu cumparat ciocolata cu alune maruntite,care o toc cu un cutit si iese perfect.In jumatate de ora sunt si pregatite si coapte si mancate.
TE MAI ASTEPTAM CU MINUNATII DEASTEA RAPIDE SI BUNE hug
avatar
geany
Atotcunoscător
Atotcunoscător

feminin
Numarul mesajelor : 3418
Localizare : Germania
Data de inscriere : 07/01/2009

http://geanysfashion.blogspot.com/

Sus In jos

Re: Dulciuri pentru micul dejun

Mesaj Scris de Bianca la data de Sam 23 Mai 2009, 10:18 am

hug Multumesc fetele, ma bucur asa mult ca va plac. kiss

Sigur ca o sa mai pun, din pacate cu timpul stau prost, dar vine ele si vremuri mai linistite flower

Scuzati ca mai postez o data, si sper sa nu fac o gafa, dar, ma gandeam ca pana am timp eu sa le postez aici, mai repede va puteti uita pe blogul meu, sincer nu vreau sa il pun ca sa imi fac vreo reclama, doar e o tema cu totul diferita, e site-ul meu personal, nu caut trafic, nu nimic Smile Si la urma urmei si eu va am la Linkuri Interesante pe voi Smile asa ca ma risc si il pun, daca nu e in ordine, stergeti-l si nu e nici un bai.

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
avatar
Bianca
Nou venit
Nou venit

feminin
Numarul mesajelor : 90
Varsta : 32
Localizare : Germania
Data de inscriere : 16/12/2008

Sus In jos

Re: Dulciuri pentru micul dejun

Mesaj Scris de ariana la data de Joi 28 Mai 2009, 1:55 pm

Pandispan cu nuca.

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link][Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link][Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
avatar
ariana
Ucenic
Ucenic

feminin
Numarul mesajelor : 194
Varsta : 39
Localizare : bucuresti
Data de inscriere : 23/02/2009

Sus In jos

Re: Dulciuri pentru micul dejun

Mesaj Scris de Bianca la data de Joi 28 Mai 2009, 4:22 pm

O reteta ai , please? arata tare bine si as vrea sa il fac si eu.
avatar
Bianca
Nou venit
Nou venit

feminin
Numarul mesajelor : 90
Varsta : 32
Localizare : Germania
Data de inscriere : 16/12/2008

Sus In jos

Re: Dulciuri pentru micul dejun

Mesaj Scris de ariana la data de Joi 28 Mai 2009, 4:42 pm

Pentru doi pandispani sau unul in forma rotunda .
8 oua
8 linguri ulei
2 cani zahar
2 cani faina
un pliculet praf de copt
coaja de lamaie
esenta vanile
nuci sau stafide dupa preferinta
cacao
Se separa ouale, albusul se bate spuma cu zaharul, galbenusurile se amesteca cu uleiul si praful de copt dupa care se adauga peste albusuri si se amesteca se aduga mirodeniile si faina daca mai este nevoie se mai adauga faina in afara celor doua cani iar la final nucile sau stafidele.Se opreste putina compozitie in care se adauga cacao si se amesteca.Se ung tavile cu putina margarina si se aseaza in forme prima oara compozitia alba dupa care cea maro si se da la cuptor incins in prealabil.
Sa ai spor Bianca
kiss
avatar
ariana
Ucenic
Ucenic

feminin
Numarul mesajelor : 194
Varsta : 39
Localizare : bucuresti
Data de inscriere : 23/02/2009

Sus In jos

Re: Dulciuri pentru micul dejun

Mesaj Scris de luminita_khader la data de Sam 20 Feb 2010, 7:39 am

Prajitura norvegiana Kringla
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
Ingrediente 50 gr unt de masa 1 cescuta de zahar brun 1 lingurita esenta de vanilie 1 ou mare 1 ceasca lapte dulce 2 linguri de 7-Up sau Sprite 3 cescute faina alba 2 lingurite praf de copt un praf de sare Mod de preparare Se amesteca oul batut bine cu esenta de vanilie, apoi cu laptele. Se incorporeaza si untul, zaharul, 7-Up-ul, faina, praful de copt si sarea si se amesteca toate foarte bine, apoi se dau la rece, la frigider, peste noapte. Din aluatul racit se rup mici bucatele care se ruleaza in forma cifrei 8. Ele se pot umple cu gem de afine, se pot tavali prin fulgi de migdale sau se pot orna cu topping de ciocolata. 8-urile se dau din nou la frigider 30 de minute apoi la cuptor, intr-o tava de copt, maxim 10 minute, pana se coc si devin aurii. Se servesc de regula cu cafea tare.
avatar
luminita_khader
Ucenic
Ucenic

Numarul mesajelor : 217
Localizare : BUCURESTI
Data de inscriere : 23/12/2009

Sus In jos

Re: Dulciuri pentru micul dejun

Mesaj Scris de Continut sponsorizat


Continut sponsorizat


Sus In jos

Pagina 1 din 4 1, 2, 3, 4  Urmatorul

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator Sus

- Subiecte similare

 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum


©Copyright Lucrudemana.com 2008-2015 | All Rights Reserved
FB