Asistentul meu la croitorie - manechinul(2)
Pagina 7 din 9 • Impartiti •
Pagina 7 din 9 •
1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 
Re: Asistentul meu la croitorie - manechinul(2)
Aham i-am vazut astia cand am citit ieri, da e de vitrina
eu cand m-am hotarat sa-mi iau m-am gandit ca nu mi va fi comod sa umblu cu el.
Dar apropo de ceilalti 2 care ziceai k ii puteai implunta de unde i-ai cumparat sau comandat?
au o denumire comerciala astea care se pot implunta sau doar simplu manechine de croitorie? ca sa caut pe net
Dar apropo de ceilalti 2 care ziceai k ii puteai implunta de unde i-ai cumparat sau comandat?

Larisa- Ucenic

- Numarul mesajelor: 153
Localizare: Satu Mare
Data de inscriere: 02/11/2009
Eu am cumparat intai cel de plastic, pe care il voisem pentru pozat. Apoi am avut ocazia si-am cumparat manechin de croitorie, sperand ca e wow si voi lucra profesionist, apoi celalalt l-am luat fiind o alta marime...
Concluzia: nu esti mai profesionist daca ai multe nebunii in ale croitoriei, ci esti profesionist atunci cand poti lucra cu ce ai la dispozitie, fara investitie prea mare si totusi produsul final este corect executat si are un aspect impecabil. Modelul ramane la aprecierea fiecaruia, insa calitatea este un numitor comun indiferent de model.
Concluzia: nu esti mai profesionist daca ai multe nebunii in ale croitoriei, ci esti profesionist atunci cand poti lucra cu ce ai la dispozitie, fara investitie prea mare si totusi produsul final este corect executat si are un aspect impecabil. Modelul ramane la aprecierea fiecaruia, insa calitatea este un numitor comun indiferent de model.
Ai dreptate, atat timp cat ai mana nu conteaza pe ce lucrezi daca iese ceva frumos si place la client dar, eu fiind invatacica mi se pare ca daca imi iau anumite ajutoare si chestii pentru croitorie ma ajuta, probabil peste 5-10 ani nu voi mai avea nevoie de manechine de impluntat si alte minuni
Dar tot nu mi-ai raspuns la intrebarea: de unde le-ai cumparat acele 2 manechine impluntatoare
? Ma gandeam acum la piata de vechituri, sau ai alte idei?
Dar tot nu mi-ai raspuns la intrebarea: de unde le-ai cumparat acele 2 manechine impluntatoare

Larisa- Ucenic

Eu le-am cumparat de pe ebay, cred ca si Ela la fel daca imi amintesc bine. Dar noi suntem in Germania, deci nu stiu sa-ti spun de unde poti lua din Romania.
Acum am revenit, am inteles, trebe sa ma mut si eu in germania ca sa mi pot comanda
glumesc.
O sa incerc la piata de vechituri, daca nu, dau si eu un search pe ocazii sau pe e-bay.
glumesc.O sa incerc la piata de vechituri, daca nu, dau si eu un search pe ocazii sau pe e-bay.

Larisa- Ucenic

Nu am si nici nu mi se pare mie util un manechin. Ca sa nu mai spun ca nici loc unde sa-l tin n-am! Cred ca m-as speria de el prin atelier!
Eu lucrez pentru orice marime si nu rar am vazut clienta sa se incadreaze complet in masurile de tabel ale marimilor. Plus ca de obicei sanii au marimi sau pozitii diferite.
La rochiile de ocazie unde este nevoie de drapaje si preformari ma descurc cum pot! Adica, de obicei, croiesc, probez, modific partea de dedesubt si apoi o imbrac in fata produsului jucandu-ma cu materialul cum se cere sau cum e dorinta clientei. Vilcris scria mai demult ca a tinut-o pe fata ei ca manechin sa formeze cutele la rochita de banchet. Eu nu-mi pot permite sa tin clientele cu orele la mine, de obicei lucrez cu o singura probam preferabil cat mai scurta ca sa ma pot intoarce la treaba.
Eu lucrez pentru orice marime si nu rar am vazut clienta sa se incadreaze complet in masurile de tabel ale marimilor. Plus ca de obicei sanii au marimi sau pozitii diferite.
La rochiile de ocazie unde este nevoie de drapaje si preformari ma descurc cum pot! Adica, de obicei, croiesc, probez, modific partea de dedesubt si apoi o imbrac in fata produsului jucandu-ma cu materialul cum se cere sau cum e dorinta clientei. Vilcris scria mai demult ca a tinut-o pe fata ei ca manechin sa formeze cutele la rochita de banchet. Eu nu-mi pot permite sa tin clientele cu orele la mine, de obicei lucrez cu o singura probam preferabil cat mai scurta ca sa ma pot intoarce la treaba.

Karina33- Atotcunoscător

-

Numarul mesajelor: 2152
Varsta: 43
Localizare: Rm. Valcea
Data de inscriere: 15/12/2009
Karina33 a scris:....Cred ca m-as speria de el prin atelier!
N-ai fi prima, si eu m-am speriat de manechinul meu la inceput pana m-am obisnuit cu el

Eu chiar mi te imaginam ca lucrezi fara manechin, nu stiu de ce, probabil si pentru ca se vede ca te pricepi foarte bine in ceea ce faci, asta spune si experienta anilor, mai ales ca tu lucrezi intr-una, poate nu la foc automat dar pe aproape.
Sper si eu pe viitor dupa ce ma invat cat de cat sa nu mai folosesc menchinul pentru ca asa cum zici de foarte multe ori nu se incadreaza in tiparul unui om decat cele de vitrina cat de cat cum are Geany.

Larisa- Ucenic

Ce mai razi tu de noi, Karina astea invatatelele...
Parca la tine e vorba de permis...La tine cred ca clientele ar vrea sa le tii cu orele, dar tu cum esti as, nici nu iti trebuiesc clientele in persoana. Mi-aduc aminte cand ai facut tu o rochie de bal cu masuri date prin telefon. Mie nu-mi iesa uneori nici
cu 3 probe.
Pe mine ma enerveaza uneori si manechinul, cu formele lui ciudate. Si daca trebuie sa recunosc, atunci plec capul, sau ma dau de perete
ca am cam dat banii degeaba pe el.
Karina33 a scris: Eu nu-mi pot permite sa tin clientele cu orele la mine, ...![]()
Parca la tine e vorba de permis...La tine cred ca clientele ar vrea sa le tii cu orele, dar tu cum esti as, nici nu iti trebuiesc clientele in persoana. Mi-aduc aminte cand ai facut tu o rochie de bal cu masuri date prin telefon. Mie nu-mi iesa uneori nici
cu 3 probe. Pe mine ma enerveaza uneori si manechinul, cu formele lui ciudate. Si daca trebuie sa recunosc, atunci plec capul, sau ma dau de perete
ca am cam dat banii degeaba pe el. 
arielas- Maestru

- Numarul mesajelor: 1002
Varsta: 37
Localizare: la casa mea
Data de inscriere: 29/09/2010
Da Karina, asa mi-am si imaginat.
Eu cand am avut ceilalti manechini, doar ma chinuia talentul, dar ce faceam cu ei, pe mine nu prea se asesa. Apoi am renuntat si-am pastrat doar cel de plastic, mi-e mai usor sa vad cum se aseasa produsul, ca de fixat (cand lucrez pentru mine) tot pe mine trebuie stabilit. Manechinul imi este doar ca ajutor, sa pot vedea ce nu pot sa vad la proba, iar spre norocul meu, ma potrivesc foarte mult cu acest manechin, deci ma ajuta chiar daca nu e special de croitorie.
Mi-am dorit mereu un manechin reglabil, dar acum am renuntat la acea dorinta, sunt convinsa ca, nu voi fi incantata. Manechinul este bine daca-l ai, dar la fel de bine si daca nu-l ai. Te acomodezi si-ti faci propriul stil de lucru.
Mi-am dorit mereu un manechin reglabil, dar acum am renuntat la acea dorinta, sunt convinsa ca, nu voi fi incantata. Manechinul este bine daca-l ai, dar la fel de bine si daca nu-l ai. Te acomodezi si-ti faci propriul stil de lucru.
larisa, eu am un manechin reglabil, a fost luat dela Frank textile, acum 5 ani a fost 400 EUR. Sincer nu prea am lucrat pe el, il folosesc mai mult pentru pozat rochiile.
Am mai vazut la emidale dar nu stiu preturile.
Am mai vazut la emidale dar nu stiu preturile.

amnro- Expert

-

Numarul mesajelor: 912
Localizare: bucuresti
Data de inscriere: 26/10/2009
Cand am cumparat manechinul de plastic, acesta imi fusese primul scop, sa pozez pe el, sa nu ma pozez pe mine pt. a posta in internet... si pana la urma, tot pe mine am ajuns sa ma pozez, (dar ma fac manechin fara cap)
Ai zis bine, numai ca eu am crezut ca-mi va fi mai usor sa lucrez pe el, pentru altii, dar eu nu sunt obisnuita sa lucrez asa si nu stiu cum sa fac. Parca mi se impleticesc mainile. Daca e cineva care sa-mi vanda ponturi cum sa o fac. Eu tot pe jos sau in mana aasamblez sau retusez. Amatoare.... Intr-adevar a fost foarte eficace la indreptat lungimea fustelor largi.geany a scris: Manechinul este bine daca-l ai, dar la fel de bine si daca nu-l ai. Te acomodezi si-ti faci propriul stil de lucru.

arielas- Maestru

- Numarul mesajelor: 1002
Varsta: 37
Localizare: la casa mea
Data de inscriere: 29/09/2010
Arielas nici eu nu prea stiu cum sa lucrez pe el si mi-am comandat ace rotunjite de pe Merceria
ca am zis ca poate ma ajuta la ceva, inca nu am incercat cu ele dar sper sa mearga, dupa calculele mele ar trebui sa mearga ca la operatie
Oricum daca e cineva care are indemana cum a zis si Arielas astept si eu sugestii mai multe.
ca am zis ca poate ma ajuta la ceva, inca nu am incercat cu ele dar sper sa mearga, dupa calculele mele ar trebui sa mearga ca la operatie
Oricum daca e cineva care are indemana cum a zis si Arielas astept si eu sugestii mai multe.

Larisa- Ucenic

Eu imi folosesc manechinul. Nu pot sa zic ca depind de el, dar imi este de ajutor, in primul rand la tivurile de la rochii sau fuste. Nu stiu cum as fi putut sa fac tivurile drepte, neputand sa conving pe nimeni sa ma masoare de jur imprejur. Si mi-a fost de folos si cand a trebuit sa mai iau din cusaturi ca sa stramtez, am facut asta pe el, n-a mai fost nevoie sa ma imbrac/dezbrac de 10 ori. Nici manechinul meu nu este chiar copia mea fidela, adica nu as putea sa asamblez un produs exclusiv pe el si sa fiu sigura ca imi vine turnat, dar sunt momente cand imi e de folos 

rosita- Expert

- Numarul mesajelor: 992
Localizare: Bucuresti
Data de inscriere: 29/04/2010
Pagina 7 din 9 •
1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 
Pagina 7 din 9
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Lucru de Mana
Merceria

» Tricot - Proiectul saptamanii - Geanta