Cozonaci si aluaturi dospite
Pagina 2 din 11 • Impartiti •
Pagina 2 din 11 •
1, 2, 3, ... 9, 10, 11 
Re: Cozonaci si aluaturi dospite
Camy, unde vezi tu turtit? Eu vad un super cozonac, l-ai impletit mult mai frumos decat mine, felicitari!
Si vroiam sa vad si eu sectiunea, daca mai ai cozonac si-i faci poza de Paste, abia astept. Sa le fie de bine, daca s-a mancat, inseamna ca a fost bun si te pun sa le mai faci.
Eu ii fac azi pe ai mei, am gasit ceva intr-o carte de Silvia Jurcovan(si am vazut si pe Culi) cum ziceau sa arzi putin untul inainte de a-l incorpora in aluat, sa ia o aroma mai buna. Incerc si va zic cum a iesit; in rest e aceiasi reteta.
Si vroiam sa vad si eu sectiunea, daca mai ai cozonac si-i faci poza de Paste, abia astept. Sa le fie de bine, daca s-a mancat, inseamna ca a fost bun si te pun sa le mai faci.Eu ii fac azi pe ai mei, am gasit ceva intr-o carte de Silvia Jurcovan(si am vazut si pe Culi) cum ziceau sa arzi putin untul inainte de a-l incorpora in aluat, sa ia o aroma mai buna. Incerc si va zic cum a iesit; in rest e aceiasi reteta.

Revin cu, cei de Paste, cozonaci moldovenesti. Poza de familie, lipseste unul mediu, pe care deja l-am trimis, in vizita, inainte de poza:
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea aceasta imagine]
Si sectiune din cozonacul pt mofturosi, doar cu nuca
Restul au fost cu de toate, si stafide si rahat si nuca.
Zylv, si mie mi-a crapat cel mic pt ca a fost prea mult aluat pt tava in care l-am facut(am si folosit o tava din folie de aluminiu, din cea de unica folosinta, cica). Cozonacul se pune in tava sa acopere 2/3 din tava, se lasa sa creasca pana ajunge la buza tavi si apoi la cuptor cu el, asa zice teoria, dar de multe ori nu prea ne tinem de ea
Si sectiune din cozonacul pt mofturosi, doar cu nuca
Zylv, si mie mi-a crapat cel mic pt ca a fost prea mult aluat pt tava in care l-am facut(am si folosit o tava din folie de aluminiu, din cea de unica folosinta, cica). Cozonacul se pune in tava sa acopere 2/3 din tava, se lasa sa creasca pana ajunge la buza tavi si apoi la cuptor cu el, asa zice teoria, dar de multe ori nu prea ne tinem de ea
ADMINA iarasi am fcut reteta ta cozonaci moldovenesti,nu imi ies mie asa de aspectosi dar sunt foarte gustosi.fac acceasi reteta dar imi intra mai multa faina ,tavile mele sunt mai mici,de fapt una mica si una mare am,daca impart coca in 2 este prea multa compozitie si patesc ca data trecuta de nu-i mai pot scoate din cuptor.
asa ca am impart-o ptr 3 cozonaci mai mici ,unul i l-am dat soramii.dar pe ceilalti 2 i-am pozat ,am bagat la cuptor 2 odata ,nu imi incap 3 in cuptor.
ce sa va mai zic ...i-am dat pe toti pe spate cu cozonacul asta,al meu sot cica mi-a trebuit 6 ani sa invat sa fac cozonac?
sa vii arat,data viitoare as incerca sa nu-i mai fac impletiti.sunt umpluti cu nuca ,cacao,rahat,stafide ,si fructe confiate.
pupicei si merci inca o data
asa ca am impart-o ptr 3 cozonaci mai mici ,unul i l-am dat soramii.dar pe ceilalti 2 i-am pozat ,am bagat la cuptor 2 odata ,nu imi incap 3 in cuptor.
ce sa va mai zic ...i-am dat pe toti pe spate cu cozonacul asta,al meu sot cica mi-a trebuit 6 ani sa invat sa fac cozonac?
sa vii arat,data viitoare as incerca sa nu-i mai fac impletiti.sunt umpluti cu nuca ,cacao,rahat,stafide ,si fructe confiate.
pupicei si merci inca o data

Camy- Maestru

-

Numarul mesajelor: 1184
Varsta: 31
Localizare: buzau
Data de inscriere: 21/10/2008
Ti-a iesit superb !!!

Dionisia- Junior

-

Numarul mesajelor: 380
Localizare: de pe aici
Data de inscriere: 21/11/2008
Camy, eu ti-am raspuns si la Cozonacul in masina de paine, dar cand am vazut mandretea de cozonaci, nu m-am putut abtine, si-ti spun si aici. Sunt S.U.P.E.R.!
Ma bucur ca-ti place rezultatul acestei retete si iti ies niste minunatii; lasa ca faci o mie de lucruri, foarte bine, acum ca faci si cozonaci buni, sa te puna la icoana, sotul tau.
Ma bucur ca-ti place rezultatul acestei retete si iti ies niste minunatii; lasa ca faci o mie de lucruri, foarte bine, acum ca faci si cozonaci buni, sa te puna la icoana, sotul tau.

foarte bun, am avut si eu parte de cateva feliute, mersi! Petru a papat una! 
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
Important: Inainte de a pune o intrebare pe forum va rog folositi functia cautare in forum. Poate deja aveti raspuns!
Ne scrieti doar daca este problema de tehnic si moderatorul de pe sectiunea respectiva nu va poate da un raspuns.
handmade blog
Cornulete fragede
Azi am cocarit si eu niste cornulete dupa reteta socrelei.
Ingrediente:
3 cani(indesate) cu faina
1 cana cu untura
2 oua
1 cub drojdie(25gr)
aproximativ 100ml lapte
putina sare
zahar pudra
rahat
dulceata de visine.
Cum am fost cu capul in nori am uitat sa prind in blit si aluatul dospit.
Mod de preparare:
Faina se pune intr-un vas, se dizolva drojdia in lapte, se adauga o lingurita de zahar si se toarna intr-o adancitura facuta in faina. Se lasa la "imprietenit 10 minute dupa care se dauga untura si ouale, un praf de sare si se framanta. Iese un aluat fraged care se lasa la caldurica vreo juma de ora.
Se intinde pe masa presarata cu faina si se taie ca-n fotografii
Eu am pus rahat si dulceata de visine.
Cuptorul se incalzeste in prealabil(acu' depinde de care aveti, al meu e batran saracu' si nu stiu la ce temperatura ajunge)
In tava am pus hartie de copt.
Le-am copt la foc potrivit si mic, pana au devenit aurii. Dupa ce s-au racorit bine, le-am tavalit prin zahar pudra.
Ingrediente:
3 cani(indesate) cu faina
1 cana cu untura
2 oua
1 cub drojdie(25gr)
aproximativ 100ml lapte
putina sare
zahar pudra
rahat
dulceata de visine.
Cum am fost cu capul in nori am uitat sa prind in blit si aluatul dospit.
Mod de preparare:
Faina se pune intr-un vas, se dizolva drojdia in lapte, se adauga o lingurita de zahar si se toarna intr-o adancitura facuta in faina. Se lasa la "imprietenit 10 minute dupa care se dauga untura si ouale, un praf de sare si se framanta. Iese un aluat fraged care se lasa la caldurica vreo juma de ora.
Se intinde pe masa presarata cu faina si se taie ca-n fotografii
Eu am pus rahat si dulceata de visine.
Cuptorul se incalzeste in prealabil(acu' depinde de care aveti, al meu e batran saracu' si nu stiu la ce temperatura ajunge)
In tava am pus hartie de copt.
Le-am copt la foc potrivit si mic, pana au devenit aurii. Dupa ce s-au racorit bine, le-am tavalit prin zahar pudra.
MMMM ce bunatati ai tu acolo!!
Imi trimiti si mie cateva ? ;) Sunt bune langa ceai, chiar si la ora asta. Desi am papat o portie de praji azi, dar ale tale arata asa de bine .......
Nu m-am gandit azi sa pozez si fursecurile soacrei mele, am pozat numai pisoii:)
Imi trimiti si mie cateva ? ;) Sunt bune langa ceai, chiar si la ora asta. Desi am papat o portie de praji azi, dar ale tale arata asa de bine .......
Nu m-am gandit azi sa pozez si fursecurile soacrei mele, am pozat numai pisoii:)

Clio_Ela- Maestru

-

Numarul mesajelor: 1224
Varsta: 36
Localizare: intre optimisti
Data de inscriere: 17/04/2009
Numai ce am lasat farfurioara in cafenea
Ia pune mana si pozeaza tot si pune aici.
Ia pune mana si pozeaza tot si pune aici.

pai
nu am ce poza, ca am venit acasa. (Alte poze am, de la mancarica, am o reteta buna buna, si am uitat sa postez, le caut si trec dincolo la subietul cu gatitul)
La mine maine e zi de copt. Cozonaci nu fac, primesc de la mama soacra, baietii mei oricum nu manaca. Ei sunt cu prajiturelele, cornuletele... MMM, sotul meu e langa mine, la celalalt calculator, el munceste si eu aici, ii tin de urat. Dar a vazut pozele, maine trebuie sa ii fac si cornulete dospite:)
La mine maine e zi de copt. Cozonaci nu fac, primesc de la mama soacra, baietii mei oricum nu manaca. Ei sunt cu prajiturelele, cornuletele... MMM, sotul meu e langa mine, la celalalt calculator, el munceste si eu aici, ii tin de urat. Dar a vazut pozele, maine trebuie sa ii fac si cornulete dospite:)

Clio_Ela- Maestru

-

Numarul mesajelor: 1224
Varsta: 36
Localizare: intre optimisti
Data de inscriere: 17/04/2009
Admina iti multumesc pentru reteta de cozonac
Am incerct-o si am facut cozonaci grozavi.
revin cu poze
Noapte buna.
Am incerct-o si am facut cozonaci grozavi.
revin cu pozeNoapte buna.

Marry- Expert

-

Numarul mesajelor: 937
Varsta: 49
Localizare: Arad
Data de inscriere: 20/01/2010
nu am facut in viata mea cozonac dar anul acesta de paste il fac pe cel moldovenesc.admina trebuie sa imi spui daca este greu .
Iti raspund eu. Nu e greu de facut daca urmezi reteta adminei pas cu pas.
Am ramas datoare cu poze.
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea aceasta imagine] [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea aceasta imagine] [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea aceasta imagine]
Am ramas datoare cu poze.
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea aceasta imagine] [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea aceasta imagine] [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea aceasta imagine]

Marry- Expert

-

Numarul mesajelor: 937
Varsta: 49
Localizare: Arad
Data de inscriere: 20/01/2010
Pagina 2 din 11 •
1, 2, 3, ... 9, 10, 11 
Pagina 2 din 11
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Lucru de Mana