Cozonaci si aluaturi dospite
Pagina 9 din 11 • Impartiti •
Pagina 9 din 11 •
1, 2, 3 ... 8, 9, 10, 11 
Re: Cozonaci si aluaturi dospite
Buna seara gospodinelor!
Vad ca de mult nu s-a postat pe aici.Acum in prag de sarbatori,sint sigura ca cele pricepute au in plan cozonaci,pasca.
Ieri am fost in oras si am vazut cozonac Pannetone,dar cind m-am uitat la pret,am zis "forget it": 13 $!!!
Asa ca trebuie sa fac si eu cozonac (si pasca)
Cele care planuiti sa face-ti cozonaci,da-ti si mie niste sfaturi,asa ca la o incepatoatre.Eu fac aluaturi,piine,pitzza,am facut si cinnamon rolls(un fel de aluat de cozonac umplut cu zahar brun si scortisoara),dar totusi cozonacii trebuie multa atentie.Aici nu gasesc rahat(locuiesc in Israel),as putea sa-i umplu doar cu nuca mac,sau fructe confiate.
Am citit tot capitolul,Admina esti "the best!Äm scris reteta ta,dar daca aveti sfaturi pentru mine,va multumesc anticipat!
Vad ca de mult nu s-a postat pe aici.Acum in prag de sarbatori,sint sigura ca cele pricepute au in plan cozonaci,pasca.
Ieri am fost in oras si am vazut cozonac Pannetone,dar cind m-am uitat la pret,am zis "forget it": 13 $!!!
Asa ca trebuie sa fac si eu cozonac (si pasca)
Cele care planuiti sa face-ti cozonaci,da-ti si mie niste sfaturi,asa ca la o incepatoatre.Eu fac aluaturi,piine,pitzza,am facut si cinnamon rolls(un fel de aluat de cozonac umplut cu zahar brun si scortisoara),dar totusi cozonacii trebuie multa atentie.Aici nu gasesc rahat(locuiesc in Israel),as putea sa-i umplu doar cu nuca mac,sau fructe confiate.
Am citit tot capitolul,Admina esti "the best!Äm scris reteta ta,dar daca aveti sfaturi pentru mine,va multumesc anticipat!

tinap- Expert

-

Numarul mesajelor: 854
Varsta: 51
Localizare: la mediterana
Data de inscriere: 30/08/2011
Pentru Camy: super cozonaci !!!!!!!!!!!!!!!!

dumitruionela- Nou venit

- Numarul mesajelor: 17
Varsta: 36
Localizare: Bucuresti
Data de inscriere: 08/12/2011
Vineri am si eu liber de la munca si sper sa am curajul sa fac primul cozonac din viata mea dupa reteta pe care a folosit-o si Camy. Sper sa arate la fel de bine desi voi pune nuca si mac la umplutura ! Succes mie ! Si voua!

dumitruionela- Nou venit

- Numarul mesajelor: 17
Varsta: 36
Localizare: Bucuresti
Data de inscriere: 08/12/2011
[i]Acum in prag de sarbatori,sint sigura ca cele pricepute au in plan cozonaci,pasca.
Pasca de Craciun?Sau poate nu stiu eu prea bine anumite obiceiuri
De Craciun se poate face o prajitura cu branza de vaca,cu aluat de cozonac.In alta parti se spune pasca,la noi in zona nici de Pasti nu i se spune asa.

mariaz_09- Senior

-

Numarul mesajelor: 746
Varsta: 59
Localizare: Deva
Data de inscriere: 08/01/2010

cristina350- Nou venit

-

Numarul mesajelor: 90
Varsta: 33
Localizare: com 23 august.jud constanta
Data de inscriere: 22/05/2010
Cristina foarte frumosi cozonaci!Aceeasi reteta am facut si eu.Am patit aproape ca tine,daca imi spuneai sa mai pun zahar,faina am pus un pahar peste reteta ca se cerea,dar zahat nu mi-am dat seama.Au iesit frumosi,mai ales ca e prima oara,dar...mai trebuia zahar cu siguranta.[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea aceasta imagine]
Si copti,cam bruneti...dar pufooooosi,se desfac ca fulgul.[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea aceasta imagine]
Si copti,cam bruneti...dar pufooooosi,se desfac ca fulgul.[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea aceasta imagine]

tinap- Expert

-

Cristina si Tina, ce ditamai cozonacii ati facut voi, acolo...
Foarte bine c-ati jonglat cu reteta, asa si trebuie, sa simtiti la mana cum sa fie aluatul ca sa iasa bine cozonacul. Eu puneam mai putin zahar ca asa ne place si se zice ca nu creste bine, daca are prea mult. Dar daca au crescut cu mai mult, sa va fie de bine, sa mancati cu pofta.
Eu am facut unul la masina de paine si unul la cuptor, cu reteta de cozonac artizanal, fara framantare. A crescut mult deja si il mai dau inapoi, sa iasa pufos. Abia astept sa mananc, dimineata.
Foarte bine c-ati jonglat cu reteta, asa si trebuie, sa simtiti la mana cum sa fie aluatul ca sa iasa bine cozonacul. Eu puneam mai putin zahar ca asa ne place si se zice ca nu creste bine, daca are prea mult. Dar daca au crescut cu mai mult, sa va fie de bine, sa mancati cu pofta.
Eu am facut unul la masina de paine si unul la cuptor, cu reteta de cozonac artizanal, fara framantare. A crescut mult deja si il mai dau inapoi, sa iasa pufos. Abia astept sa mananc, dimineata.
Admina eu sint multumita cum au iesit,atit de pufoooosi,am mincat cald o bucata...ah..o bunatate.Ai dreptate,nu mai creste asa frumos daca are multe ingrediente,aluatul devine greu.Reteta e foarte buna,si daca e respectata,succesul e garantat,chiar si la o incepatoare ca mine!
Deci,indrazniti fetelor incepatoare!Incercarea moarte n-are!
Deci,indrazniti fetelor incepatoare!Incercarea moarte n-are!

tinap- Expert

-

eu l-am framantat la masina de facut paine si am gustat din coca si am vazut ca mai trebuie zahar si daca va zic ca am mai adaugat zahar asa in coca si am pus drojdie cat scrie acolo si mi-au crescut de incercat sa-i dau cu mana inapoi ca dadeau pe afara.....f.f bun cozonac.....

cristina350- Nou venit

-

Numarul mesajelor: 90
Varsta: 33
Localizare: com 23 august.jud constanta
Data de inscriere: 22/05/2010
COZONAC IMPLETIT CU NUCA
Anul acesta de Craciun am facut cozonac cu nuca la cererea baiatului meu cel mare si pentru a ma putea inscrie si la un concurs cu un premiu minunat(o plita superba),
Am sa va pun si reteta in pasi:
Pentru 2 cozonaci
SFAT:Faina se tine cateva ore la temperatura din bucatarie,iar laptele pe care-l folosim va trebui sa-l fierbem inainte si-l vom folosi caldut la framatat.Lamaia si portocala se spala bine cu o periuta.
Ingrediente:
Maia:100 gr faina alba 000
200 ml lapte
40 gr drojdie proaspata(eu doar asa folosesc intotdeauna)
Aluat:900 gr faina alba 000
8 oua( galbenusuri)
200 ml lapte
50 ml ulei
200 gr unt
200 gr zahar
esenta de rom si vanilie,coaja rasa de la o lamaie si o portocala
putina sare( sarea ajuta la aprofundarea aromelor)
Umplutura:600gr nuca macinata
200 gr zahar
3 albusuri(de la ouale folosite in aluat)
1 lingura cacao(obtional)
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea aceasta imagine]
Mod de pregatire:
Maia: 200 ml lapte se infierbantam pana aproape de fierbere,adaugam 100 gr faina si amestecam repede sa nu faca cocoloase. Lasam apoi sa se racoresca putin.
Drojdia se amesteca cu o lingurita de zahar pentru a se lichefia si o adaugam in compozitia de lapte si faina care acum este doar calduta.O lasam apoi la loc caldut pentru a-si dubla volumul.
Aluat:
Faina se cerne pentru a se afana in vasul in care vom framanta.Adaugam apoi zaharul,cele 8 galbenusuri,esentele si coaja de la portocala si lamaie,sare,uleiul si untul care a fost topit si racorit in prealabil.
Laptele care trebuie sa fie caldut se va adauga treptat in timp ce framantam.
Se framanta bine,aproximativ 20 min si apoi se lasa la crescut acoperit cu un servet de panza si in loc caldut(ferit de cureti reci).
In timp ce aluatul creste voiniceste noi vom pregati umplutura.
Albusurile se bat spuma,se adauga zaharul si vom mixa pana se topeste si obtinem o bezea consistenta,adaugam nuca macinata si cacaua(obtional)
Pregatim apoi suciturile de cozonac.
Impartim aluatul pe care l-am framantat cateva minute dupa ce a crescut, in patru parti egale.
Pentru a intinde foile folosim ulei nu faina( cum am vazut ca fac multe gospodine).
Intindem foaia ,indindem apoi un start uniform din crema de nuca(pe care am impartit-o tot in patru parti egale) si rulam cate se poate de strans.
Cele doua suluri se vor impleti intre ele .Obtinem astfel sucitura de cozonac impletit.
Lasam 20 min apoi cozonacii sa mai creasaca in tava,se ung cu pensula cu un galbenus de ou si se dau la cuptor.Cozonacii trebuie sa se coaca incet,deci focul va fi mic si-i lasam aproximativ o ora si jumatate(in functie de cuptorul fiecareia)
Dupa ce scoatem cozonacii din tava este bine sa-i lasam sa se raceasca pe o parte(sfatul marilor bucatari)pentru a nu se lasa daca sunt prea pufosi.
Anul acesta de Craciun am facut cozonac cu nuca la cererea baiatului meu cel mare si pentru a ma putea inscrie si la un concurs cu un premiu minunat(o plita superba),
Am sa va pun si reteta in pasi:
Pentru 2 cozonaci
SFAT:Faina se tine cateva ore la temperatura din bucatarie,iar laptele pe care-l folosim va trebui sa-l fierbem inainte si-l vom folosi caldut la framatat.Lamaia si portocala se spala bine cu o periuta.
Ingrediente:
Maia:100 gr faina alba 000
200 ml lapte
40 gr drojdie proaspata(eu doar asa folosesc intotdeauna)
Aluat:900 gr faina alba 000
8 oua( galbenusuri)
200 ml lapte
50 ml ulei
200 gr unt
200 gr zahar
esenta de rom si vanilie,coaja rasa de la o lamaie si o portocala
putina sare( sarea ajuta la aprofundarea aromelor)
Umplutura:600gr nuca macinata
200 gr zahar
3 albusuri(de la ouale folosite in aluat)
1 lingura cacao(obtional)
Mod de pregatire:
Maia: 200 ml lapte se infierbantam pana aproape de fierbere,adaugam 100 gr faina si amestecam repede sa nu faca cocoloase. Lasam apoi sa se racoresca putin.
Drojdia se amesteca cu o lingurita de zahar pentru a se lichefia si o adaugam in compozitia de lapte si faina care acum este doar calduta.O lasam apoi la loc caldut pentru a-si dubla volumul.
Aluat:
Faina se cerne pentru a se afana in vasul in care vom framanta.Adaugam apoi zaharul,cele 8 galbenusuri,esentele si coaja de la portocala si lamaie,sare,uleiul si untul care a fost topit si racorit in prealabil.
Laptele care trebuie sa fie caldut se va adauga treptat in timp ce framantam.
Se framanta bine,aproximativ 20 min si apoi se lasa la crescut acoperit cu un servet de panza si in loc caldut(ferit de cureti reci).
In timp ce aluatul creste voiniceste noi vom pregati umplutura.
Albusurile se bat spuma,se adauga zaharul si vom mixa pana se topeste si obtinem o bezea consistenta,adaugam nuca macinata si cacaua(obtional)
Pregatim apoi suciturile de cozonac.
Impartim aluatul pe care l-am framantat cateva minute dupa ce a crescut, in patru parti egale.
Pentru a intinde foile folosim ulei nu faina( cum am vazut ca fac multe gospodine).
Intindem foaia ,indindem apoi un start uniform din crema de nuca(pe care am impartit-o tot in patru parti egale) si rulam cate se poate de strans.
Cele doua suluri se vor impleti intre ele .Obtinem astfel sucitura de cozonac impletit.
Lasam 20 min apoi cozonacii sa mai creasaca in tava,se ung cu pensula cu un galbenus de ou si se dau la cuptor.Cozonacii trebuie sa se coaca incet,deci focul va fi mic si-i lasam aproximativ o ora si jumatate(in functie de cuptorul fiecareia)
Dupa ce scoatem cozonacii din tava este bine sa-i lasam sa se raceasca pe o parte(sfatul marilor bucatari)pentru a nu se lasa daca sunt prea pufosi.

cretu_veronica22- Ucenic

- Numarul mesajelor: 183
Varsta: 50
Localizare: Timisoara
Data de inscriere: 01/02/2010
Veronica,cozonacii sint "simple the best!"Am notat reteta si zilele astea vreau s-o fac.Felicitari!
Am uitat cel mai important lucru:multumim mult pentru tutorial!Totul e atit de clar,pe intelesul tuturor si insotit de poze.Perfect!Sarbatori fericite!
Am uitat cel mai important lucru:multumim mult pentru tutorial!Totul e atit de clar,pe intelesul tuturor si insotit de poze.Perfect!Sarbatori fericite!

tinap- Expert

-

Mmm, a fost, ca nu mai e? Arata foarte foarte bine, se rupe in fasii. Mi s-a facut pofta, cred ca o sa mai fac si eu.

Angelica18- Senior

-

Numarul mesajelor: 570
Varsta: 43
Localizare: Cluj-Napoca
Data de inscriere: 26/12/2009
Pagina 9 din 11 •
1, 2, 3 ... 8, 9, 10, 11 
Pagina 9 din 11
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Lucru de Mana