Ajutor!...Invatam sa tricotam impreuna III
Pagina 2 din 50 • Impartiti •
Pagina 2 din 50 •
1, 2, 3 ... 26 ... 50 
Re: Ajutor!...Invatam sa tricotam impreuna III
doraly multumesc mult
folosesc un fir destul de subtire am 78 ochiuri 25cm, in lungime am de facut 20cm oare daca cresc 8 ochiuri la 4 randuri e bine?
folosesc un fir destul de subtire am 78 ochiuri 25cm, in lungime am de facut 20cm oare daca cresc 8 ochiuri la 4 randuri e bine?

loreroli- Nou venit

-

Numarul mesajelor: 15
Varsta: 29
Localizare: Cluj
Data de inscriere: 13/12/2010
loreroli, inteleg ca 78 de ochiuri lucrate masoara 25 cm, da? Daca e asa, intr-adevar e subtire firul, ai cam 3 ochiuri / cm. Am cautat prin casa si am gasit o bluza cam cu acelasi raport ochiuri/cm si am masurat-o. La mine, in 20 cm am 35 de randuri duble (dus-intors, fata-dos, cum vrei sa-i zici!). Daca vei creste cate 8 ochiuri la fiecare al patrulea rand dublu, vei avea 8 cresteri (~35 randuri:4). La final vei fi inmultit 8*8=64 ochiuri, care vor masura cam 20 de cm (calculezi cu regula de trei simpla!). Deci vei avea un plus de largime de 20 de cm (aproape dublu, fata de cei 25 de acum). Eu cred ca ar fi draguta o rochitica asa closata, dar depinde cum vrei tu sa arate. Daca vrei sa fie mai putin larga, faci cresterile mai rare. Scuze daca m-am exprimat prea "matematic" dar e bine sa te obisnuiesti sa-ti faci astfel de calcule pentru a sti din timp ce inmultiri sau scaderi ai de facut, cat de des, etc. Sper ca te ajuta, si iti stau la dispozitie in continuare! Spor la lucru! Sper sa iasa ceva frumos, pentru o asa minune de fetita!

doraly- Nou venit

-

Numarul mesajelor: 32
Varsta: 45
Localizare: Galati
Data de inscriere: 17/07/2010

Dionisia- Junior

-

Numarul mesajelor: 380
Localizare: de pe aici
Data de inscriere: 21/11/2008
Stiu ca pentru voi intrebarile pe care o sa le pun s-ar putea sa para ridicole, numai ca eu la tricotat ma descurc mai greu
M-am indragostit de o geanta postata de MihaelaT la poze pentru inspiratie. Asta:
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea aceasta imagine]
Acum: cum ati face-o voi? Sa fac fundul separat, sa iau ochiuri apoi de jur imprejur si sa lucrez circular? Sau sa o lucrez pe bucati? Cam la cate ochiuri sa scad respectiv sa cresc intre dungile pe fata si cele pe dos? Am un mohair dragut pufos, 200 g. O fi suficient sau sa ma duc sa mai iau? Sa nu ma injurati prea tare...
Acum: cum ati face-o voi? Sa fac fundul separat, sa iau ochiuri apoi de jur imprejur si sa lucrez circular? Sau sa o lucrez pe bucati? Cam la cate ochiuri sa scad respectiv sa cresc intre dungile pe fata si cele pe dos? Am un mohair dragut pufos, 200 g. O fi suficient sau sa ma duc sa mai iau? Sa nu ma injurati prea tare...
Dionisia, din poza nu vad bine marginea, imi dau si eu cu parerea. Eu cred ca marginea e facuta cu croseta. S-ar putea sa gresesc, poate fetele stiu model de tricot care sa arate asa, dar eu cred ca e crosetata, ceva in genul primul rand un lant prins la cativa cm si randul urmator picioruse care imbraca lantul.
aba- Atotcunoscător

-

Numarul mesajelor: 1680
Data de inscriere: 04/04/2010
modelul este pe Ravelry, si asa am vazut, ca incepe lucrul cu marginea aceea; avea Ioana Soare o margine decorativa, montat cu bumbisori, dar nu este aceea

Dionisia- Junior

-

Numarul mesajelor: 380
Localizare: de pe aici
Data de inscriere: 21/11/2008
criys a scris:foarte frumoase toate! sunt noua si am si eu o rugaminte daca ma poate ajuta cineva...vreau sa fac un bolero pentru o fetita de 2 anisori (nepotica) si nu stiu masurile.
Poate cineva sa ma ajute cu dimensiunile aprox. in cm?
multumesc si spor la treaba ...cristina
La finalul portiunii lucrate pe dos parca se vad urme dese de crestere (par niste jeteuri, dar nu sunt). Eu cred ca nr de ochiuri se dubleaza si dupa ce lucrezi portiunea aceea pe fata, revii la nr. de ochiuri initial.
Mai asteapta totusi si alte pareri, ca nu sunt foarte sigura.
Oricum, ai grija pe cate ochiuri incepi, ca mohairul ales este destul de grosut.
Spor la treaba si abia astpet sa ne arati cum a iesit.
PS: cu ce vei intari geanta?
La finalul portiunii lucrate pe dos parca se vad urme dese de crestere (par niste jeteuri, dar nu sunt). Eu cred ca nr de ochiuri se dubleaza si dupa ce lucrezi portiunea aceea pe fata, revii la nr. de ochiuri initial.
Mai asteapta totusi si alte pareri, ca nu sunt foarte sigura.
Oricum, ai grija pe cate ochiuri incepi, ca mohairul ales este destul de grosut.
Spor la treaba si abia astpet sa ne arati cum a iesit.
PS: cu ce vei intari geanta?

Giobsy- Moderator

-

Numarul mesajelor: 1629
Varsta: 44
Localizare: Vatra Dornei
Data de inscriere: 25/05/2009
Habar n-am de intaritura. Ma gandisem sa fac o captuseala dubla, de fapt sa imi faca cineva ca eu n-am
si intre doua captuseli sa pun folie din aia care se pune sub parchet din cea alba, nu stiu cum ii zice, dar e f usoara si rezista si la spalat. Nu e foarte tare dar...Daca aveti idei chiar as vrea sa le ascult. In plus daca vede cineva pe undeva manere de bambus de genul asta dar bune la pret poate ma anunta si pe mine. Am fost pe la SH dar nu am gasit nimic. Oricum daca nu gasesc fac niste barete imbracate cu acelasi fir.
si intre doua captuseli sa pun folie din aia care se pune sub parchet din cea alba, nu stiu cum ii zice, dar e f usoara si rezista si la spalat. Nu e foarte tare dar...Daca aveti idei chiar as vrea sa le ascult. In plus daca vede cineva pe undeva manere de bambus de genul asta dar bune la pret poate ma anunta si pe mine. Am fost pe la SH dar nu am gasit nimic. Oricum daca nu gasesc fac niste barete imbracate cu acelasi fir.
mykya a scris:Stiu ca pentru voi intrebarile pe care o sa le pun s-ar putea sa para ridicole, numai ca eu la tricotat ma descurc mai greuM-am indragostit de o geanta postata de MihaelaT la poze pentru inspiratie. Asta:
partea de jos e facuta in punct lenes iar o chii se dubleaza...e foarte usor nu are nimic complicat.."simplu si foarte eleganta "spor la lucru

symos- Senior

-

Numarul mesajelor: 633
Varsta: 31
Localizare: bucuresti
Data de inscriere: 10/05/2010
mykya ...baza gentutei se lucreaza in punct lenes apoi se dubleaza ochiurilesi se scad inainte de bentita in pct lenes ...nu tre buie sa lucrezi circular daca vrei iti arat eu ocusatura pe fata lucrului si nu se cunoaste ca e cusut..am invatat si eu de la francezi [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea aceasta imagine] spor la lucru

symos- Senior

-

Pai ne poti arata si noua cusatura, ar fi bine sa o stim ca nu stii cand trebuie...Cred ca o sa o lucrez circular. Multumesc de ajutor dar pe viitor nu mai posta mesaje succesive, foloseste functia EDIT, asa scrie in regulament. Multumesc mult inca o data, asa am sa fac. Maine seara o incep.
vai de capul meu stiu regulamentul am dat citat si apoi a venit fata sa-i arat ceva la matematica si cred ca am atins mouse-ul fara sa vreau si dupa cei-am explicat am terminat de scris fara sa mai dau previzualizare ca altfel vedeam ca trimisesem deja 1...scuze...am comio ce mai...amsa fac doua esantioane si sa le cos o sa fac poze treptat si a arat [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea aceasta imagine]

symos- Senior

-

Codruta, ti-am trimis mesaj pe PM cu explicatiile la diagrama.
odrina- Nou venit

- Numarul mesajelor: 99
Localizare: USA
Data de inscriere: 09/09/2009

samo99ro- Atotcunoscător

-

Numarul mesajelor: 4746
Varsta: 62
Localizare: Bucuresti, Romania
Data de inscriere: 04/07/2010
Pagina 2 din 50 •
1, 2, 3 ... 26 ... 50