Fursecuri si turta dulce
Pagina 1 din 2 • Impartiti •
Pagina 1 din 2 • 1, 2 
Fursecuri si turta dulce
Ma gandeam sa postam aici toate retetele de fursecuri si turta dulce si ne va fi mult mai usor sa luam idei in preajma sarbatorilor.
Deci pun prima reteta, o am de la Bogdana de pe culinar.ro
Turta dulce
250g faina
100g zahar
2 oua
1lgt bicarbonat
4lg miere
1lgt scortisoara
Eu am amestecat toate ingredientele si am mai adaugat faina pana am putut framanta bine si apoi am uns cu fff putin ulei masa de lucru si am intins apoi decupat. Le-am copt la 180°C aproximativ 7 minute.
Am facut o glazura din suc de portocala si zahar pudra.
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea aceasta imagine][Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link] alt="" />
Deci pun prima reteta, o am de la Bogdana de pe culinar.ro
Turta dulce
250g faina
100g zahar
2 oua
1lgt bicarbonat
4lg miere
1lgt scortisoara
Eu am amestecat toate ingredientele si am mai adaugat faina pana am putut framanta bine si apoi am uns cu fff putin ulei masa de lucru si am intins apoi decupat. Le-am copt la 180°C aproximativ 7 minute.
Am facut o glazura din suc de portocala si zahar pudra.
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea aceasta imagine][Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link] alt="" />

Bianca- Nou venit

-

Numarul mesajelor: 90
Varsta: 26
Localizare: Germania
Data de inscriere: 16/12/2008
Re: Fursecuri si turta dulce
Fursecuri cu gem
reteta de la Diana de pe culinar.ro
-1 plic de vanilie
-300 g faina
-50 g migdale macinate
-150 g unt
-150 g zahar
-2 galbenuse si un ou intreg
-150 g dulceata de macese
-zahar pudra
Din nou am amestecat toate ingredientele, le-am pus la rece cam 1 ora si apoi am intins in folie dupa care am decupat. Jumatate din fursecuri se decupeaza cu gaura. Se coc la 180°C aproximativ 5 minute dupa care se umplu cu gem si cand se racesc se presara zahar pudra.
Poza de la aceeasi reteta anul trecut:
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea aceasta imagine]
si ieri:
reteta de la Diana de pe culinar.ro
-1 plic de vanilie
-300 g faina
-50 g migdale macinate
-150 g unt
-150 g zahar
-2 galbenuse si un ou intreg
-150 g dulceata de macese
-zahar pudra
Din nou am amestecat toate ingredientele, le-am pus la rece cam 1 ora si apoi am intins in folie dupa care am decupat. Jumatate din fursecuri se decupeaza cu gaura. Se coc la 180°C aproximativ 5 minute dupa care se umplu cu gem si cand se racesc se presara zahar pudra.
Poza de la aceeasi reteta anul trecut:
si ieri:

Bianca- Nou venit

-

bianca super arata si cred ca tare bune sunt 

Camy- Maestru

-

Numarul mesajelor: 1184
Varsta: 31
Localizare: buzau
Data de inscriere: 21/10/2008
am facut turta tulce a Biancai, poate asta seara daca am timp pun si poza... mi-a dat ceva de cap, dar mult ulei m-a ajutat sa nu se mai lipeasca si sa se intinda aluatul cum trebuie 

Bianca, si eu am vrut sa incerc turta dulce a Bogdanei. Vad ca iese o frumusete si cred ca si buna e. Am gasit insa o turta dulce la Silvia Jurcovan si am repetat-o
, nu m-am putut abtine. Si glazura de portocale, imi face pofta, am sa incerc si reteta asta.
Eu am asamblat azi o casuta de turta dulce, blatul este cumparat de la Ikea cu partile gata taiate. Eu le-am lipit cu zahar caramelizat si le-am glazurat si decorat. Sincer, nu mai fac sportul asta, o foaie era rupta in 3 bucati, m-am chinuit cu zaharul fierbinte... Aaa, si turtele dulci de pe margine sunt facute de mine. Nu le-am mai pus glazura colorata, doar ciocolata.
Eu am asamblat azi o casuta de turta dulce, blatul este cumparat de la Ikea cu partile gata taiate. Eu le-am lipit cu zahar caramelizat si le-am glazurat si decorat. Sincer, nu mai fac sportul asta, o foaie era rupta in 3 bucati, m-am chinuit cu zaharul fierbinte... Aaa, si turtele dulci de pe margine sunt facute de mine. Nu le-am mai pus glazura colorata, doar ciocolata.
turta mea dulce este puiut de turta dulce vis-a-vis de casuta turta dulce a ta Admina

Fetelor, cred ca nu m-ati citit cu atentie
Laturile si acoperisul sunt gata facute, de tanti Ikea, eu doar le-am lipit, si stramb
Dar miroase divin in casa, chiar sper sa faceti turta dulce si cozonaci ca intrati in spiritul sarbatorilor, vreti nu vreti :gerila:
Laturile si acoperisul sunt gata facute, de tanti Ikea, eu doar le-am lipit, si stramb Dar miroase divin in casa, chiar sper sa faceti turta dulce si cozonaci ca intrati in spiritul sarbatorilor, vreti nu vreti :gerila:
Admina a scris:Fetelor, cred ca nu m-ati citit cu atentieLaturile si acoperisul sunt gata facute, de tanti Ikea, eu doar le-am lipit, si stramb
![]()
Dar miroase divin in casa, chiar sper sa faceti turta dulce si cozonaci ca intrati in spiritul sarbatorilor, vreti nu vreti :gerila:
am inteles de prima oara Admina, dar arata tare fain si ce daca l-ai lipit... tot munca este si aia
:brad:
Merci Arime, glumeam si eu...Cum e turta dulce, buna si parfumata? Ai facut numai figurine sau si turte dulci clasice?
Admina a scris:Merci Arime, glumeam si eu...
Cum e turta dulce, buna si parfumata? Ai facut numai figurine sau si turte dulci clasice?
finally am descarcat pozele, am facut doar un tip de figurina si a iesit tare buna turta mea dulce

Arata tare apetisante. Eu astept sa treaca si revelionul si cam gata cu bunatatile si cu rasfaturile culinare. Ma pun pe diete si pe regim ca nu se mai poate si in vara am o nunta la care trebuie sa arat perfect :mos:

Bianca- Nou venit

-

Doamne dragi, la rubrica "Papa bun pentru toti" ar trebui o atentionare INTERZIS GRAVIDELOR!!!
M-a pus naiba sa vad cu ce va laudati voi si acum mor de pofta de prajituri, de salate, de tot ce am vazut pe aici. Si sa ma apuc acum sa le fac pe toate...
M-a pus naiba sa vad cu ce va laudati voi si acum mor de pofta de prajituri, de salate, de tot ce am vazut pe aici. Si sa ma apuc acum sa le fac pe toate...

georgia- Nou venit

-

Numarul mesajelor: 7
Varsta: 34
Localizare: urziceni
Data de inscriere: 20/01/2009

irish05- Junior

- Numarul mesajelor: 405
Localizare: around the world
Data de inscriere: 29/11/2008
na ca m-ai pus cu botul pe labe,,,de ce nu ai scris reteta???(ca sa vezi ce rea mai sunt si eu)
am sa fac si eu fursecurile alea ca tare imi pare simplu si deja le simt gustul...dar astept pana maine....
mai va tot aud de ikea,,,ce e ikea la voi ca aici in germania e centru comercial dar din cate stiu mobila....si altele ...dar alimente??...
am sa fac si eu fursecurile alea ca tare imi pare simplu si deja le simt gustul...dar astept pana maine....
mai va tot aud de ikea,,,ce e ikea la voi ca aici in germania e centru comercial dar din cate stiu mobila....si altele ...dar alimente??...
Pagina 1 din 2 • 1, 2 
Subiecte similare» Împreună la o cafea şi o vorbă dulce
» Dragoste dulce-acrisoara!
» Dulce-amar (eventual +16)
» Top 5 fete dulci
» Together 4Ever !
» Dragoste dulce-acrisoara!
» Dulce-amar (eventual +16)
» Top 5 fete dulci
» Together 4Ever !
Pagina 1 din 2
Permisiunile acestui forum: