Ultimele subiecte
» Ne bem cafeaua impreuna ! (28)
Astazi la 11:01 Scris de Angelica18

» Haine de gravida
Astazi la 10:58 Scris de anyrok

» Costume Carnaval (4)
Astazi la 10:50 Scris de Cristache

» Tricot - Proiectul saptamanii - SAL
Astazi la 10:46 Scris de mari01

» Tricot - Proiectul saptamanii - Geanta
Astazi la 10:38 Scris de diada

» Fuste (7)
Astazi la 10:32 Scris de diada

» Bijuterii din fimo XIX
Astazi la 10:12 Scris de MoniKozi

» Lucrul de mana - sursa de venit-2
Astazi la 10:09 Scris de Andata

» De unde ne aprovizionam ptr bijuterii IV
Astazi la 9:54 Scris de jariel

» Provocarea 29 - Fructe de vara
Astazi la 9:42 Scris de JuiCy

» Ajutor!...Invatam sa crosetam impreuna VIII
Astazi la 9:20 Scris de crina68

» Poze cu noi si familiile noastre -5
Astazi la 8:32 Scris de carmenco

» Provocarea 5 la croitorie: ROCHIE DE VARA
Astazi la 7:55 Scris de aidil

» Sanatatea noastra
Astazi la 7:13 Scris de lennny

» Creatiile noastre tricotate pentru cei mici VII
Astazi la 6:51 Scris de mari01

» Un amalgam de diete, cu offtopic si suete-13
Astazi la 5:00 Scris de juliennej

» Drumetii si locuri vizitate (3)
Astazi la 1:21 Scris de georgeta.prnic

» La sueta .... de seara ! 19
Astazi la 0:34 Scris de firicel

» Picturi pe sticla
Ieri la 23:20 Scris de Luckycoin

» Realizarea unui tort, acoperit cu pasta de zahar
Ieri la 23:18 Scris de gabriela1554

LM Articole

LM YouTube Channel

Scoala de croitorie(7)

Pagina 2 din 20 Inapoi  1, 2, 3 ... 11 ... 20  Urmatorul

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator In jos

Re: Scoala de croitorie(7)

Mesaj Scris de zylv la data de Dum 16 Ian 2011 - 21:45

andreeaX a scris:Iti multumesc Smile
Ma mai poti ajuta cu un sfat,te rog?Cat tulle mi-ar trebui pentu fustita asta?E pt cineva care are in talie 62cm si la sold 88cm.
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
te pup

din cate vad eu,fusta are cinci volane,si fiecare volan este format din mai multe straturi.eu as pune cam patru straturi de tul,si lungimea fiecarui volan as face-o cam de trei metri.deci ai avea nevoie de 20 de fasii late cam de 20 cm si lungi de 3 m.din din 3 m de tul cu latime de 1,5 m tai pe lungime 7 volane,deci ei nevoie cam de 9 m de tul ,sau pui numai trei straturi la volan,si scoti din 6m 15 volane.la fiecare volan incretesti toate straturile deodata,si nu separat pentru ca va iesi exagerat de infoiata.
mnarcisa a scris:Fetelor vin si eu cu o intrebare. Am gasit un m odel de perdele care imi plac tare mult si as vrea sa le fac pentru casa.

Acesta este modelul:
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea aceasta imagine]

Nu inteleg cum ar trebui facuta draperie.

in partea de jos se baga o bageta mai lata(cam ca o rigla),si sistemul este cam in genul jaluzelelor verticale.du-te intr-un magazin de perdele de fite,si de acolo poti sa te inspiri.furi ideea,si mai improviozezi acolo unde nu ai materia prima necesara.

Ultima editare efectuata de catre zylv in Dum 16 Ian 2011 - 21:50, editata de 1 ori (Motiv : adaugat un raspuns)

zylv
Expert
Expert

feminin
Numarul mesajelor: 845
Varsta: 40
Localizare: in centrul tarii
Data de inscriere: 15/02/2009

Sus In jos

Mesaj Scris de Karina33 la data de Lun 17 Ian 2011 - 0:30

Andreea cred ca poti reface calculul lui Zylv pe volane duble de latime 15cm. Ar iesi prea lunga si prea bogata daca faci volanele de 20cm.

Narcisa daca gasesti rejansa sau inele te ajut cu drag sa le faci singura. Costa exagerat de scump la firmele de specialitate.

Ioana imi plac gentile tale dar bluza nu! Sper ca asta sa nu te opreasca de-a citi capitolele de constructia si executia tiparelor. Acolo afli ce-s si cum se fac pensele. Asteptam o bluza realiata exemplar!
La Ileana poti coase materiale elastice daca folosesti ace speciale. Dar parca ziceai ceva de-un Brother. Cu ea poti coase sigur materialele elastice!

Karina33
Atotcunoscător
Atotcunoscător

feminin
Numarul mesajelor: 2152
Varsta: 43
Localizare: Rm. Valcea
Data de inscriere: 15/12/2009

Sus In jos

Mesaj Scris de andreeaX la data de Lun 17 Ian 2011 - 1:12

Va foarte multumesc kiss

andreeaX
Ucenic
Ucenic

feminin
Numarul mesajelor: 297
Varsta: 28
Localizare: bucuresti
Data de inscriere: 13/02/2009

Sus In jos

Mesaj Scris de Ioana Popa la data de Lun 17 Ian 2011 - 9:09

Multumesc mult, Karina....dar am recunoscut ca prima bluza e un esec total...cat despre tipare sigur ma apuc de ele...nici intr-un caz nu ma descurajez pentru ca am multe idei si sper sa reusesc sa le pun in practica:) Intre timp, am de ingrijit pui mic si nazdravan si de facut cateva gentute...sper insa cat de curand sa-mi iau o Burda, sa incerc o bluzita dupa un tipar deja realizat si apoi sa invat sa imi fac singura tiparele. Ideea e ca tre sa ma documentez, nu merge din ochi cum am crezut...si sa vad daca ziua nu poate avea cumva mai multe ore, decat 24....uf...Realizata exemplar, nu avea cum sa fie, eram aproape sigura ca nu-mi va iesi bluzita...dar am incercat...macar imi place centura pe care am facut-o wink
N-am zis nic de Brother, din pacate...sper intr-o zi...am Ileana bunicii, la propriu....cat despre ace speciale, am sa ma interesez sa vad daca mai am vreo sansa!
kiss Multumesc!

Ioana Popa
Nou venit
Nou venit

feminin
Numarul mesajelor: 51
Varsta: 29
Localizare: Iasi
Data de inscriere: 07/01/2011

http://www.gentutzehandmade.blogspot.com

Sus In jos

Mesaj Scris de mariaz_09 la data de Lun 17 Ian 2011 - 9:39

Mnarcisa,draperiile sunt in stil roman,am facut si eu fetei mele la noua casa,dupa un model luat bin Bamboo sau Ikea.La baza are o tija metalica, si sus are o rigla mai lata cam 3cm,apoi niste mici inele sus doua pe-o parte si una pe alta parte.Pe laterale din loc in loc se baga snurul la distante egale cat vrei sa fie de mari acele falduri,sus treci firul din dreapta prin inelul singur.apoi i-l treci prin inelele din stanga aflate cam la 5cm unul de celalalt,apoi firul din stanga i-l treci tot prin cele 2 inele din stanga.Cand tragi de cele doua fire odata,se ridica draperia la fel ca in imagine,parca ai plia draperia.Sper ca ai inteles,s-au m-am facut cat de cat explicita.

mariaz_09
Senior
Senior

feminin
Numarul mesajelor: 746
Varsta: 59
Localizare: Deva
Data de inscriere: 08/01/2010

Sus In jos

Mesaj Scris de vilcris la data de Lun 17 Ian 2011 - 10:12

Ioana Popa, nu dispera. Prima mea bluza arata aproximativ la fel (acum muuuulti ani) rade . Desigur ca tiparele sunt foarte importante dar nu numai ele. Mie mi se pare ca ai o problema si cu finisarea marginilor iar asta e o chestie de practica. Pentru inceput incearca tipare foarte simple, fara maneci, fara gulere si alte complicatii de genul acesta. Daca folosesti Burda, citeste lectiile de croitorie in imagini de acolo (sper ca mai exista ca n-am mai vazut o Burda cam de multisor).

Rascroiala de la decolteul bluzei este groaznic finisata dar, inca odata, asta e chestie de antrenament. Iar daca nu-ti place ceva, exista intotdeauna optiunea sa desfaci si sa incerci sa repari. In croitorie nu este intotdeauna vorba numai despre talent si aptitudini ci si despre vointa si perseverenta. Daca ai gresit trebuie sa ai rabdare, tarie si perseverenta sa poti desface si reface ori de cate ori este nevoie. Si de a arunca lucrul si a o lua de la inceput daca chiar nu se mai poate salva nimic.

E ca si in viata. Nu e vorba numai despre succes ci si despre felul cum suntem noi capabili sa suportam si sa infruntam esecul. wink

vilcris
Senior
Senior

feminin
Numarul mesajelor: 642
Varsta: 46
Localizare: Bucuresti
Data de inscriere: 07/11/2008

Sus In jos

Mesaj Scris de Ioana Popa la data de Lun 17 Ian 2011 - 12:03

Sincera sa fiu, marginile nici nu m-am chinuit sa le finisez...atunci cand am vazut cum a iesit...ma pricep la finisat nu las nimic aiurea, mai ales cand lucrez pentru altcineva...tre sa imi placa mie....nici rabdare nu am avut (mai era putin si se trezea cel mic, care atunci cand trag la masina este fascinat de pedala)...am sa caut cel mai simplu tipar si am sa citesc lectiile de croitorie...Promit sa revin cu o bluza simpla, dar realizata bine!
Pentru mine cusutul e o pasiune...am inceput acu un an, dupa ce s-a nascut puiul...incerc sa profit acu de timpul pe care il am ca sa invat, ca atunci cand ma intorc la serviciu, daca am chef sa-mi fac ceva, sa-mi fie mult mai usor si sa pot face asta in week-end.
Cat despre sfat, ai maare dreptate, conteaza mult cum infruntam esecul... Smile

Ioana Popa
Nou venit
Nou venit

feminin
Numarul mesajelor: 51
Varsta: 29
Localizare: Iasi
Data de inscriere: 07/01/2011

http://www.gentutzehandmade.blogspot.com

Sus In jos

Mesaj Scris de oana_007 la data de Lun 17 Ian 2011 - 17:46

Daca intr-adevar vrei sa iti faci draperii romane, vezi aici un link care poate te ajuta [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
Daca reusesti sa le faci, poate reusesti sa faci un mic tutorial si sa ne arati si noua!

Spor la lucru! pupi

oana_007
Ucenic
Ucenic

feminin
Numarul mesajelor: 136
Varsta: 32
Localizare: romania, bucuresti
Data de inscriere: 20/07/2009

Sus In jos

Mesaj Scris de andreeaX la data de Joi 20 Ian 2011 - 15:39

Va mai deranjez cu o intrebare pupi
Daca am la sold 96cm,cat ar trebui sa aiba fusta aceasta in latime ca sa arate asa?Am o stofa subtire si as vrea sa iasa ceva de genul asta din ea..

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]

andreeaX
Ucenic
Ucenic

feminin

Sus In jos

Mesaj Scris de Karina33 la data de Joi 20 Ian 2011 - 18:17

Mie mi se pare aproape fixa, asa ca mai lasa vreo 8cm pentru lejeritate, adica 104cm in total. Ea e creata numai la talie nu si pe sold.

Karina33
Atotcunoscător
Atotcunoscător

feminin

Sus In jos

Mesaj Scris de andreeaX la data de Joi 20 Ian 2011 - 18:22

Vanam raspunsul asta Merci
Merci mult pupi

andreeaX
Ucenic
Ucenic

feminin

Sus In jos

Mesaj Scris de Karina33 la data de Joi 20 Ian 2011 - 18:42

Pentru putin! Spor la treaba!

Karina33
Atotcunoscător
Atotcunoscător

feminin

Sus In jos

Mesaj Scris de rosita la data de Joi 20 Ian 2011 - 22:53

Cine poate sa ma ajute si pe mine cu un raspuns, va rog frumos? Trebuie sa montez un fermoar ascuns pe o cusatura mijloc spate la o rochie, iar fermoarul pe care il am eu se cracaneaza la partea de sus unde se opreste cheita. Nu stiu cum sa il montez asa incat sa evit cracanatura aia, ca daca vin cu terminatia fermoarului fix sub cusatura de la gat spate, asa o sa se vada si pe rochie.
Solutia cred ca ar fi sa vin cu terminatia fermoarului deasupra liniei de la gat spate, dar cum se mai opreste cheita, apoi?
Cum se face corect?
Multumesc!

PS: am cautat tutoriale pe net, dar am gasit numai despre cum se cos diferite tipuri de fermoare, nimic specific despre cum se trateaza partea de sus a fermoarului. Atasez si o poza cu fermoarul impricinat, sa vedeti la ce cracanatura ma refer, lol

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea aceasta imagine]

rosita
Expert
Expert

Numarul mesajelor: 992
Localizare: Bucuresti
Data de inscriere: 29/04/2010

Sus In jos

Mesaj Scris de zylv la data de Joi 20 Ian 2011 - 23:13

incearca sa desfaci portiunea de plastic de sus,acolo unde se opreste cheita.fermoarul se cracana asa cand nu poate sa ajunga pamna la capat,caci e lipit.nu stiu cum sa fiu mai explicita.o sa facmaine o poza ,si revin

zylv
Expert
Expert

feminin
Numarul mesajelor: 845
Varsta: 40
Localizare: in centrul tarii
Data de inscriere: 15/02/2009

Sus In jos

Mesaj Scris de Karina33 la data de Joi 20 Ian 2011 - 23:17

Rosita te poti opri linistita pana-n intaritura ca nu se va strica fermoarul. Nu trece cheita de cusatura superioara de fixare a dublurii sau captuselii.
Sau poti incerca sa apropii capetele cu-n mos si baba pe dosul rochiei.

Karina33
Atotcunoscător
Atotcunoscător

feminin

Sus In jos

Pagina 2 din 20 Inapoi  1, 2, 3 ... 11 ... 20  Urmatorul

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator Sus

- Subiecte similare