Ultimele subiecte
» Din materiale reciclabile 5
Ieri la 6:03 pm Scris de Dorulet

» Bijuterii fimo (33)
Ieri la 12:36 pm Scris de vlad_mom

» Ne bem cafeaua împreuna (44)
Lun 16 Oct 2017, 12:52 pm Scris de ema

» Tipare gratis, Leko- Cap.2
Dum 15 Oct 2017, 11:00 pm Scris de ellaharry

» Miniaturi - handmade
Dum 15 Oct 2017, 11:19 am Scris de vlad_mom

» Hainute pentru copiii nostri (20)
Vin 13 Oct 2017, 5:51 pm Scris de feerya

» Tehnica frivolite pe ac sau needle tatting - 7
Vin 13 Oct 2017, 2:12 pm Scris de Iulliana

» Metoda servetelulul capitolul VIII
Mier 11 Oct 2017, 9:55 am Scris de vlad_mom

» Dantela irlandeza
Sam 07 Oct 2017, 6:19 pm Scris de Dorulet

» Bluze,topuri,jachete, pardesie, bolerouri-crosetate (28)
Vin 06 Oct 2017, 7:02 pm Scris de Lia33

» Discutii despre revista Burda-6
Mier 04 Oct 2017, 9:43 pm Scris de LRodica

» Ce melodie asculti acum !-5
Lun 02 Oct 2017, 11:42 am Scris de Dorulet

» Florile din gradina mea(2)
Vin 29 Sept 2017, 11:15 am Scris de Floren

» Bancuri-Buna dispozitie nu trebuie sa va lipseasca ! -5
Mier 27 Sept 2017, 10:20 am Scris de Gabica

»  Masinile noastre de cusut (6)
Mar 26 Sept 2017, 4:31 pm Scris de bingo

» Triplock(overlock); totul despre surfilare(6)
Mar 26 Sept 2017, 8:39 am Scris de adii

» Aparate si ustensile din bucatarie
Lun 18 Sept 2017, 5:09 pm Scris de ElenaZaileanu

» Accesorii crosetate-genti,curele,bijuterii, bentiţe (14)
Lun 11 Sept 2017, 1:42 pm Scris de LRodica

» Quilling-Arta de a rula hartia (20)
Lun 11 Sept 2017, 1:31 pm Scris de carmendana

» Gemuri si dulceturi
Lun 11 Sept 2017, 10:21 am Scris de Gabica





Custom Search






LM Articole



LM YouTube Channel-
-

-

CursuriReiki-

RuneHeivang-



Retete festive

Pagina 1 din 2 1, 2  Urmatorul

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator In jos

Retete festive

Mesaj Scris de 7furnici la data de Dum 12 Dec 2010, 12:34 pm


Dragilor,
am facut reteta asta de 3 ori pina acum si planuiesc sa o mai fac de inca 300 de ori love .
este exceptionala!
Nu e greu de facut chiar daca la prima vedere pare complicata.
V-o recomand pentru sarbatori sau pentru a duce cuiva un cadou dulce cu ocazii festive.



[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]

Astept si alte retete festive geniale de la voi, dulci sau sarate....



avatar
7furnici
Ucenic
Ucenic

Numarul mesajelor : 106
Localizare : onesti
Data de inscriere : 21/12/2009

http://7furnici.blogspot.com/

Sus In jos

Re: Retete festive

Mesaj Scris de CCristinaC la data de Dum 12 Dec 2010, 1:29 pm

Furnicuto, daca ai facut aceasta reteta, fa-ti pomana totala si pune reteta si in romaneste. Smile
avatar
CCristinaC
Atotcunoscător
Atotcunoscător

feminin
Numarul mesajelor : 4449
Localizare : Topoloveni, jud. Arges
Data de inscriere : 21/12/2009

http://ccristinacstyle.blogspot.com/

Sus In jos

Re: Retete festive

Mesaj Scris de AlinaJ.Bijoux la data de Dum 12 Dec 2010, 1:39 pm

Da, ca bine zici CCristinaC!!! Sa puna si reteta in romana, ca eu cu engleza sunt cam in plop si plopul e in aer!!!! rade
avatar
AlinaJ.Bijoux
Atotcunoscător
Atotcunoscător

feminin
Numarul mesajelor : 6580
Varsta : 32
Localizare : Curtici
Data de inscriere : 26/10/2009

Sus In jos

Re: Retete festive

Mesaj Scris de 7furnici la data de Dum 12 Dec 2010, 1:48 pm

Promit ca o pun, sint pe fuga acum dar revin cu toate detaliile, merita!!!

L.E.

Ingredientele:
2 portocale de la care folosim zeama si coaja ( rasa)
30 gr, de seminte de mac ( eu am pus mai mult, imi place macul)
100 ml lapte
200 de grame de unt ( un pachet).
175 de gr de zahar pudra
3 oua
300 de grame de faina pentru prajituri ( eu am facut o data cu acest gen de faina si alta data cu faina obisnuita si diferenta nu e chiar sesizabila...)
1/2 lingurita de praf de copt

Pentru portocalele caramelizate avem nevoie de 2 portocale si 125 de grame de zahar pudra.
Pentru glazura mai avem nevoie de 100 de gr zahar

Am inceput prin a acarameliza portocalele. In retetea originala scrie sa folosim portocalele taiate felii cu tot cu coaja, eu am indepartat coaja si am folosit doar miezul taiat bucati ( nu prea mici fiindca se mai topesc, desfac s.a.m.d)

Deci, intr-o tigaie am caramelizat zaharul pudra ( dati-l prin sita intii sa nu aiba cocoloase), invirtind incontinuu, asteptind sa prinda culoarea aurie. Apoi, am tras tigaia de pe foc si am turnat zeama de la cele doua portocale care au fost intii date pe razatoare pentru coaja). Atentie la pasul asta, sa turnati usor zeama sa nu sara stropi si sa va ardeti.
Omogenizati si puneti din nou la foc mic si adaugati si feliile de portocala, apoi lasati citeva minute sa se moaie si sa mai scada zeama prin fierbere. In mod normal ar trebui sa rezulte ceva usor cleios.
Separat, puneti semintele de mac sa fiarba putin in lapte si apoi dati deoparte.
Incalziti cuptorul si pregatiti un castron.
Bateti untul moale cu coaja de portocala si cu zaharul pudra pina devine cremos si adaugati unul cite unul, ouale. Puneti si faina cu praful de copt si semintele de mac fierte in lapte si racite. Bineinteles in functie de marimea celor 3 oua s-ar putea sa mai ceara aluatul niste faina, consistenta trebuie sa fie ceva mai tare decit smintina, mai gros chiar si decit la pandispan dar nu cu mult ( nu adaugati prea multa faina oricum, mai degraba sa fie mai moale decit mai tare, data viitoare cind o sa faceti prajitura asta o sa va dati seama cum trebuie sa fie aluatul perfect).
Tapetati o tava cu unt si faina sau puneti niste hirtie de copt ( daca aveti rabdare sa o decupati perfect pentru tava ) si turnati jumatate din mixul de mai sus apoi asezati strategic feliile de portocala caramelizata si deasupra lor turnati restul de amestec.
Dati la cuptor pentru aproximativ o ora ( dar verificati cu scobitoarea, unele cuptoare coc mai rapid). In acest timp pregatiti glazura din zeama care a ramas de la caramelizare si cele 100 de grame de zahar pudra ( mai adugati putina zeama de portocala daca vi se pare ca e prea cleioasa, la sfirsit prajitura trebuie stropita cu "glazura asta").
Dupa ce scoateti din cuptor turnati glazura si alasati sa se raceasca inainte de a scoate din tava.

Pofta buna, sper sa va placa reteta. E usoara chiar daca pare sofisticata. Eu cind m-am apucat de ea, m-am asteptat la ceva mai dificil dar am fost uimita ca m-am descurcat bine si nu va mai spun de guustul final!!!
Are o textura usor umeda ( si nu, nu are gust de chec obisnuit) si ... mmm, cred ca va trebui sa o fac din nou, cit de curind!!! love

LLE: Magda, am inteles, o sa ma straduiesc mai mult sa compilez mesajele in caz ca am ceva de spus unul dupa altul.

Se pare ca nu ma prea descurc cu forumul, postez aiurea, in plus, la alte sectiuni sau off topic. Smile









Ultima editare efectuata de catre 7furnici in Lun 13 Dec 2010, 10:40 am, editata de 3 ori (Motiv : unit mesaje)
avatar
7furnici
Ucenic
Ucenic

Numarul mesajelor : 106
Localizare : onesti
Data de inscriere : 21/12/2009

http://7furnici.blogspot.com/

Sus In jos

Re: Retete festive

Mesaj Scris de MagdaMarin la data de Lun 13 Dec 2010, 9:20 am

7furnici Regulamentul forumului Punctul 6 spune ca:
"6. Nu postati mai multe mesaje succesive, folositi functia de editare a mesajului initial, pentru a va completa postarea. Mesajele succesive, de la acelasi membru, sunt acceptate doar daca au trecut 24 de ore de la primul mesaj si nu s-a inregistrat alt raspuns, la subiectul in cauza. Dupa atentionarea unui moderator sau admin primiti avertisment daca nu va conformati."


_________________
~[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]~[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]~


[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]/[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
avatar
MagdaMarin
Moderator global
Moderator global

feminin
Numarul mesajelor : 5480
Localizare : La volan(ta)ul masinii de cusut
Data de inscriere : 15/11/2009

https://picasaweb.google.com/115072338271267453701/HaineNoiDeCal

Sus In jos

Re: Retete festive

Mesaj Scris de dktimi la data de Mar 21 Dec 2010, 6:01 pm

Nu am o reteta anume, dar cred ca decorarea farfuriei este importanta si poate da un aer festiv mancarii. Postez doua poze pe care le-am facut, daca sunteti interesate va pot da si retetele.
Prima e o simpla supa de rosii decorata cu smantana, crutoane, si piper macinat - sotul meu a fost extrem de incantat. La a doua este vorba de nuggets de pui + un amestec de mazare boabe cu conopida - am facut un fel de pireu, am pus si putin unt, sare si piper.
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]

avatar
dktimi
Nou venit
Nou venit

Numarul mesajelor : 59
Varsta : 30
Localizare : Tg Mures
Data de inscriere : 01/02/2010

Sus In jos

Re: Retete festive

Mesaj Scris de 7furnici la data de Dum 26 Dec 2010, 9:41 am

dktimi, asa e...conteaza foarte mult prezentarea, am vazut recent la emisiunea 'cireasa de pe tort' cum Ramona Badescu a facut furori cu un muschiulet de porc impletit cu cirnat si apoi aranjat in forma de cerc.
Dupa prajire, datorita evaporarii sucurilor din muschiulet cercul a devenit o floare ... Smile
planuiesc sa incerc si eu smecheria si pun poze dupa aceea.

pina atunci pun un video cu o reteta care face toti...banii!
Am pregatit-o tot dupa acest video si acum doi ani si anul trecut de revelion.
Anul asta nu mai am rata dar cred ca o sa incerc cu alta pasare...( sucul de portocale se asorteaza excelent cu carnea de pasare in general).

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
avatar
7furnici
Ucenic
Ucenic

Numarul mesajelor : 106
Localizare : onesti
Data de inscriere : 21/12/2009

http://7furnici.blogspot.com/

Sus In jos

Re: Retete festive

Mesaj Scris de AlinaJ.Bijoux la data de Dum 26 Dec 2010, 5:35 pm

Multumim de reteta in limba romana 7 furnivi!!!!! Abea acum am vazut-o!!! pupi
avatar
AlinaJ.Bijoux
Atotcunoscător
Atotcunoscător

feminin
Numarul mesajelor : 6580
Varsta : 32
Localizare : Curtici
Data de inscriere : 26/10/2009

Sus In jos

Re: Retete festive

Mesaj Scris de margelutamea la data de Mar 28 Dec 2010, 1:37 pm

Fetelor, aveti vreo idee de reteta pentru curcan umplut?
Ceva mai romanesc asa, nu cu fructe exotice si alte bazaconii pe care nu stii de unde sa le iei.
Am tot cautat pe net si in reviste diverse, dar as vrea o reteta facuta de voi; verificata ca sa zic asa.
Va pup si spor la treaba!
avatar
margelutamea
Ucenic
Ucenic

feminin
Numarul mesajelor : 275
Varsta : 37
Localizare : Bucuresti
Data de inscriere : 02/11/2009

http://www.margelutamea.ro

Sus In jos

Re: Retete festive

Mesaj Scris de 7furnici la data de Mier 29 Dec 2010, 1:05 pm

Alina, cu placere...

Klavinia, nu am facut niciodata curcan umplut. am facut pui umplut si cam atit.
poti adapta o reteta de pui umplut, una traditionala, cu legume sau legume si orez.
umplutura pentru curcan e ceva mai sofisticata fiindca de obicei se folosesc smochine sau castane...

eu am gasit una cu nuci, pare de incredere dar nu e incercata de mine asa ca nu stiu ce sa zic, o pun totusi aici (cica e reteta bunicii:) )

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]

are piine uscata, nuci, ceapa, telina, unt, mere verzi, stafide, masline verzi, patrunjel, salvie...asta asa la o prima strigare...
avatar
7furnici
Ucenic
Ucenic

Numarul mesajelor : 106
Localizare : onesti
Data de inscriere : 21/12/2009

http://7furnici.blogspot.com/

Sus In jos

Re: Retete festive

Mesaj Scris de margelutamea la data de Mier 29 Dec 2010, 2:21 pm

7furnici multumesc frumos pentru reteta.... am mai cautat si eu pe net, am gasit tot felul de retete, cred ca pana la urma ma voi inspira din ele,dar il voi umple doar cu legume de tot felul, inclusiv ciupercute.
hug
avatar
margelutamea
Ucenic
Ucenic

feminin
Numarul mesajelor : 275
Varsta : 37
Localizare : Bucuresti
Data de inscriere : 02/11/2009

http://www.margelutamea.ro

Sus In jos

Re: Retete festive

Mesaj Scris de Karina33 la data de Mier 29 Dec 2010, 2:36 pm

Si eu fac curcan umplut anul asta. Am mai facut acum vreo 2 ani si tot ce-am nimerit am pus in el. De obicei ma apuc si citesc 3-5 retete si din ele aleg ce-mi place si ce-mi convine. Asa ca il voi umple cu-n amestec de legume, mere, ou si vreo doua felii de paine inmuiate. Iar de uns, am vazut undeva si-am aplicat, il condimentez, ung cu putina miere si apoi cu unt. Iese mai frumoasa crusta.
avatar
Karina33
Membru de onoare - croitorie
Membru de onoare - croitorie

feminin
Numarul mesajelor : 2888
Varsta : 48
Localizare : Rm. Valcea
Data de inscriere : 15/12/2009

Sus In jos

Re: Retete festive

Mesaj Scris de romaya la data de Joi 30 Dec 2010, 1:23 am

Eu va propun de revelion "somon in sos de rosii si creveti " -este un deliciu ,poate cam costisitoare dar merita toti banii
Pentru 4 portii :4 buc .somon file-cam 4-500 gr
1/2 kg creveti congelati -care se fierb in apa cu sare
4 rosii
~ 100 gr cascaval ras
Pentru sos : o ceapa taiata marunt +2-3 catei de usturoi se prajesc in ulei de masline,se adauga rosiile decojite si taiate marunt ,3 linguri de bulion +1-2 lingurite miere ,sare ,piper si musai cimbru -se fierbe cam 10 minute
Se pune sosul in vasul de cuptor ,se aseaza fileurile in sos si se da la cuptorul preincalzit vreo 10 minute ..apoi "decorati" vasul cu crevetii fierti si cascaval ras pe deasupra , si la cuptor sa se gratineze- max.10 min.
Serviti cu garnitura de orez..un "orgasm culinar" ce mai...
Poifta buna !!
avatar
romaya
Maestru
Maestru

feminin
Numarul mesajelor : 1380
Varsta : 59
Localizare : cluj-napoca
Data de inscriere : 23/06/2009

http://www.romaya.wordpress.com

Sus In jos

Re: Retete festive

Mesaj Scris de violeta25 la data de Joi 30 Dec 2010, 9:47 am

Uffff...de ce am citit inainte de a manca ceva?! deja imi ploua-n gura:zid: ...pentru sarbatori am 2 fripturi care-mi plac tare mult: friptura de porc cu gogosari si muchiulet de porc cu ciuperci, ambele la cuptor.

Friptura de porc cu gogosari:
Se taie carnea de porc ( pulpa sau muschi) in felii groase cat un deget si se aseaza in tava, se taie gogosarii in otet fideluta si se pun peste feliile de carne (acum depinde de cantitatea de carne pe care o pregatiti puteti pune un borcan de 400 gr sau 800 gr de gogosari), se amesteca otetul de la gogosari in parti egale cu apa si vin, preferabil rosu si se toarna peste carne( o ceasca de otet cu una de apa si una de vin).Se condimenteaza cu sare si piper si se baga la cuptor.

Friptura de porc cu ciuperci:
Muchiuletul de porc se unge cu ulei de masline si se condimenteaza (eu fac urmatorul amestec: sare, piper, boia dulce, marar uscat, cimbru, oregano) din belsug cat sa fie acoperita toata carnea si se aseaza in tava, ciupercile se taie pe sferturi sau se pun intregi, depinde de marime, si se pun in tava de jur imprejurul muschiului, se stropesc cu ulei de masline si putina sare.se mai adauga si un pahar de vin rosu si jumatate de pahar de apa.Se acopera tava cu o folie de aluminiu si se da la cuptor timp de o ora si jumatate la foc mediu apoi se indeparteaza folia si se mai lasa 10-15 minute pentru a se rumeni putin.

Sper sa va placa!
Un an nou cat mai imbelsugat kiss
avatar
violeta25
Junior
Junior

feminin
Numarul mesajelor : 325
Varsta : 37
Localizare : navodari
Data de inscriere : 09/11/2009

Sus In jos

Re: Retete festive

Mesaj Scris de Admina la data de Joi 30 Dec 2010, 12:56 pm

Eu fac pastrav cu unt, la grill, in cuptor. Se face un amestec de unt frecat cu sare, piper si mirodenii de peste si se pune in interiorul pestelui, apoi se prind marginile cu scobitori ca sa nu curga untul repede. Se face pe grilajul cuptorului cu o tava dedesubt, ca sa iasa cu crusta pe ambele parti. Daca aveti program special la cuptor, pt grill, e perfect.
Mama mea face curcan. Multumesc 7 furnici pentru link-ul de umplutura. Pare mult mai buna ideea de a gati separat umplutura.
Am facut acum vreo doi ani curcanul si toti s-au lins pe degete. L-am lasat de azi pe maine la marinat, nu mai stiu reteta, dar cred ca gasiti pe net. Vin, ulei, condimente, usturoi cam asta am pus. Si dupa marinare, l-am ... era sa zic o prostie, i-am desprins pielita de carne, cu grija. Deci va introduceti manutele printre piele si carne, dar nu desprindeti de tot, doar creati ca un buzunar, cat de mult se poate. Intre piele si carne veti introduce unt frecat cu verdeturi si apoi puneti pielea inapoi, peste ameastecul de unt. Iese crocantica si buna.
La capitolul antreuri, fac mini-sandwich-uri cu somon, reteta de la fina noastra. Se toaca fin o ceapa mica, se freaca cu putina sare, se adauga peste un borcan mediu de smantana si se pune piper alb. Se taie felii de bagheta, se ung cu smantana respectiva si se pun fasii subtiri de somon afumat, peste.

_________________
DOAR AZI, sa nu ma supar! Sa nu ma ingrijorez! Sa fiu recunoscator! Sa fiu bun cu ceilalti!

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]


avatar
Admina
Administrator
Administrator

feminin
Numarul mesajelor : 8710
Localizare : aproape de tine:)
Data de inscriere : 16/10/2008

http://bylaly.blogspot.ro/

Sus In jos

Re: Retete festive

Mesaj Scris de 7furnici la data de Vin 31 Dec 2010, 12:33 pm

excelenta ideea cu somonul! si va vind un pont: cica aduce mare noroc sa mincam peste in seara de trecere in anul urmator Smile

ei, va urez UN AN NOU FERICIT! ( si faceti poze la preparate, ce e mai festiv decit noaptea de reveillon??? apoi puneti-le aici)

eu acum coc prajitura cu mac, v-am zis ca nu mai pot fara ea si o sa o fotografiez sa va pun poze...
avatar
7furnici
Ucenic
Ucenic

Numarul mesajelor : 106
Localizare : onesti
Data de inscriere : 21/12/2009

http://7furnici.blogspot.com/

Sus In jos

Re: Retete festive

Mesaj Scris de Karina33 la data de Sam 01 Ian 2011, 3:27 pm

Sa va arat si eu inaripata umpluta! Au mancat cat au putut din ea, mai ales umplutura. A iesit bine, s-a copt frumos, a fost buna si umplutura, burtile noatre au fost cam pline ca se ne putem bucura de el cum se cuvenea.
Dezamagita a fost cateaua ca a pazit tava aia doar-doar se alege si ea cu oasele. O juma de zi mi-a pazit-o si nu s-a ales cu mare lucru...

[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

In caz ca nu ajungea curcanul am facut si niste muschiulet de porc la cuptor, iar garnitura am avut cartofi fierti si rumeniti cu verdeata la cuptor.

[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
avatar
Karina33
Membru de onoare - croitorie
Membru de onoare - croitorie

feminin
Numarul mesajelor : 2888
Varsta : 48
Localizare : Rm. Valcea
Data de inscriere : 15/12/2009

Sus In jos

Re: Retete festive

Mesaj Scris de danniela la data de Dum 02 Ian 2011, 8:30 am

Doamnelor, nu v-am auzit ca fierbeti curcanul in prealabil, sau chiar nu o faceti????
Eu nu am gatit insa prietena mea a venit de Craciun la noi cu ditamai curcanul. Mi-a spus ca la fiert intai in apa cu sare si apoi l-a umplut cu o umplutura de orez amestecata cu maruntaiele de la curcan. A fost foarte bun si umplutura era gustoasa, pacat ca orezul era cam mamaliga, cred ca l-a fiert prea mult.
Karina super poza!
Am sa incerc si eu reteta cu gogosari la otet, am vazut-o pe net, arata super dar mi-a fost teama sa o incerc.
avatar
danniela
Atotcunoscător
Atotcunoscător

Numarul mesajelor : 5626
Localizare : in tarile calde
Data de inscriere : 19/06/2010

Sus In jos

Re: Retete festive

Mesaj Scris de 7furnici la data de Lun 03 Ian 2011, 11:12 am

Wow! Karina, arata demential...
M-ati convins sa incerc si eu o reteta de curcan, am s-o aleg pe cea mai fistichie Smile ( oare cu fistic merge? wink )...

Pun mai jos poza cu prajitura cu mac si portocale, am folosit un altfel de tava decit cea de chec asa ca au iesit altfel feliile si, din pacate nici nu prea am avut timp sa o decorez mai frumos, am fotografiat pe fuga..


[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
avatar
7furnici
Ucenic
Ucenic

Numarul mesajelor : 106
Localizare : onesti
Data de inscriere : 21/12/2009

http://7furnici.blogspot.com/

Sus In jos

Re: Retete festive

Mesaj Scris de AlinaJ.Bijoux la data de Vin 07 Ian 2011, 2:30 pm

7 Furnici, acum 2 zile a facut si mama aceasta prajitura, dupa retea pusa de tine si mie imi place, e tare buna!!! Multumim inca o data pt. reteta!!! pupi
avatar
AlinaJ.Bijoux
Atotcunoscător
Atotcunoscător

feminin
Numarul mesajelor : 6580
Varsta : 32
Localizare : Curtici
Data de inscriere : 26/10/2009

Sus In jos

Re: Retete festive

Mesaj Scris de 7furnici la data de Vin 07 Ian 2011, 7:59 pm

Cu mare drag, Alina pupi Ma bucur ca v-a placut!!!
avatar
7furnici
Ucenic
Ucenic

Numarul mesajelor : 106
Localizare : onesti
Data de inscriere : 21/12/2009

http://7furnici.blogspot.com/

Sus In jos

Re: Retete festive

Mesaj Scris de cory74 la data de Mar 24 Ian 2012, 5:15 pm

7furnici, spune-mi te rog cantitatile de la reteta de prajitura cu mac, sunt pt o tava de chec, nu?! Ca sa o fac in tava dreptunghiulara, ar trebui sa dublez cantitatile Question Exclamation
avatar
cory74
Expert
Expert

Numarul mesajelor : 825
Varsta : 43
Localizare : constanta
Data de inscriere : 26/01/2010

Sus In jos

Re: Retete festive

Mesaj Scris de pufoi la data de Mar 24 Ian 2012, 6:06 pm

fetelor multumim pentru retete! kiss a
Romaya merci frumos pt reteta cu somon. mie,una imi place pestele de mor!
Admina abia astept sa vina primavara,ca de atunci am eu dezlegare la peste! wink adica,de atunci mananc pastrav pe b.... si mai dau si de pomana, pentru ca si eu il primesc mai mult degeaba.
Violeta abia astept sa incerc si eu reteta cu gogosari!
avatar
pufoi
Atotcunoscător
Atotcunoscător

feminin
Numarul mesajelor : 2566
Varsta : 43
Localizare : italia
Data de inscriere : 02/11/2011

Sus In jos

Re: Retete festive

Mesaj Scris de Giorgi la data de Mar 18 Dec 2012, 4:34 pm

Eu am sa dau reteta unui tort sandwich finlandez,acum de sarbatori isi are locul pe mesele noastre.

Ne trebuie urmatoarele:

1 punga de paine alba ,feliata mare,dreptunghiulara
125-250g branza topita
2 conserve mici peste ,ton ,in suc propriu
125-250g crème fresh(crema de branza)
somon afumat cam 100x 50x 20mm sau un peste rosu
vegeta sau supa cub
250g vispikream=smantana dulce la cutie(frisca fara zahar si arome)
Frunze de ceapa verde
Ceapa rosie
icre colorate, pentru ornament sau alte legume,felii de peste,sunca,masline,toate inchipuirile...


Se ia paine feliata mare alba ,se inlatura frumusel marginile.Asta pentru estetic.
Compozitia 1: 125g branza topita o amestecam cu pestele Ton din conserva si cu ceapa rosie taiata solzisori
Compozitia 2: 250g crème fresh sau bounjour se amesteca cu ceapa verde taiata foarte mic, cu marar si cu pestele afumat taiat cuburi mici
Se face un sirop de apa fiarta + supa cub se insiropeaza painea sau de la supa de gaina care fierbe deja pe foc.
Asezam 3 sau 4 felii de paine pe un platou,asa,de-a lungul, le insiropam si intindem compozitia 1
Punem 3 sau 4 felii de paine deasupra, le insiropam si intindem compozitia 2
Repetam operatiunea pana terminam ingredientele asa incat sa avem deasupra un rand de paine insiropata.


Totul se imbraca in frisca batuta.Asa cum am zis se foloseste smantana dulce care nu are zahar.
Ornezi cu marar, ceapa verde taiata inele, icre colorate (rosii sau negre), piper colorat (rosu sau verde) boabe mari rotunde .
In loc de peste se poate face tortul asta si cu sunca, salam.

E o surpriza si un deliciu.
Nu stiu daca am reusit sa pun poza

[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
avatar
Giorgi
Maestru
Maestru

Numarul mesajelor : 1190
Localizare : Pitesti
Data de inscriere : 16/03/2010

Sus In jos

Re: Retete festive

Mesaj Scris de mari42 la data de Mar 18 Dec 2012, 5:51 pm

Multumim frumos pentru retete!
avatar
mari42
Ucenic
Ucenic

Numarul mesajelor : 226
Varsta : 48
Localizare : bacau
Data de inscriere : 25/08/2011

Sus In jos

Re: Retete festive

Mesaj Scris de Continut sponsorizat


Continut sponsorizat


Sus In jos

Pagina 1 din 2 1, 2  Urmatorul

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator Sus

- Subiecte similare

 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum


©Copyright Lucrudemana.com 2008-2015 | All Rights Reserved
FB