Probleme tehnice (masini de cusut) 2
Pagina 18 din 19 • Impartiti •
Pagina 18 din 19 •
1 ... 10 ... 17, 18, 19 
Re: Probleme tehnice (masini de cusut) 2
Poate este prea uzata suveica. Ai verificat daca tensiunea atei din suveica este corespunzatoare?

aurishta- Atotcunoscător

-

Numarul mesajelor: 2343
Varsta: 44
Localizare: bucuresti
Data de inscriere: 18/04/2010
cum verific asta??

valentina_d1986- Nou venit

- Numarul mesajelor: 37
Localizare: cluj-napoca
Data de inscriere: 27/04/2010
vai multumesc...asta era problema, am reglat tensiune firului de jos si s-a rezolvat.....mltumesc pentru rasounsul prompt
))

valentina_d1986- Nou venit

- Numarul mesajelor: 37
Localizare: cluj-napoca
Data de inscriere: 27/04/2010
Buna fetelor, am si eu o problema! De 2 zile am primit o masina de cusut Singer traditional (este pentru prima data cand am pus mana pe o masina de cusut). Cu manualul in brate am incercat sa vad cum se foloseste si intr-un final am reusit sa cos o husa de pat si o fata de perna. Problema mare este ca imi rupe foarte des ata de sus si se increteste putin si materialul (am reglat-o la tensiune 3, pas 3, cusatura dreapta). Nu stiu, oare nu e buna ata, nu e reglata bine si ca sa pot coase trebuie sa mearga foarte usor. Si inca ceva, cum se coase satinul sau materialul supraelastic (la astea n-am prea reusit).

Aurora31- Nou venit

-

Numarul mesajelor: 5
Localizare: Olt
Data de inscriere: 15/02/2012
Ata de sus se poate rupe de la calitatea ei (daca este de bumbac sau veche) , este buna ata de poliester luata de la mercerie, nu din piata. De unde se rupe? Face noduri la urechea acului? Ar mai fiposibil sa nu fie corect infirata.
La materiale elastice incearca sa cosi cu un zigzag marunt si ingust.
La materiale elastice incearca sa cosi cu un zigzag marunt si ingust.

aurishta- Atotcunoscător

-

Numarul mesajelor: 2343
Varsta: 44
Localizare: bucuresti
Data de inscriere: 18/04/2010
As mai adauga la cele spuse de Aurishta, tu fiind incepatoare nu prea ti-as recomanda satin,asta fuge tare la cusut .Incepe cu bumbac,in,tercot.Nici jerseurile nu se lucreaza usor daca nu stapanesti bine masina,acest material necesita ace speciale si cusaturi speciale in speta-zig zag.

valentinadof- Maestru

-

Numarul mesajelor: 1153
Varsta: 35
Localizare: dofteana,bacau
Data de inscriere: 29/01/2010
Aurora, poti sa incerci sa lucrezi si satin sau alte materiale care aluneca, la un moment dat tot va trebui sa incepi cu ele, dar pana mai capeti ceva experienta cu masina, insaila frumos de mana si apoi treci la masina. Dupa ceva timp, cusutul va deveni ca mersul pe bicicleta.
E foarte important sa inveti sa reglezi tensiunea atelor corespunzator materilului cusut, fa probe pe deseuri pana obtii ceva care sa iti placa si abia apoi treci pe produs. Poti sa iti deschizi un mic carnetel si sa iti notezi diverse combinari de reglaje folosite, te va ajuta sa economisesti timp.
Dupa ce stapanesti bine masina, nu mai ai nevoie de atatea pregatiri, vei simti pur si simplu ce cere masina. Bafta si spor!
E foarte important sa inveti sa reglezi tensiunea atelor corespunzator materilului cusut, fa probe pe deseuri pana obtii ceva care sa iti placa si abia apoi treci pe produs. Poti sa iti deschizi un mic carnetel si sa iti notezi diverse combinari de reglaje folosite, te va ajuta sa economisesti timp.
Dupa ce stapanesti bine masina, nu mai ai nevoie de atatea pregatiri, vei simti pur si simplu ce cere masina. Bafta si spor!

aidil- Ucenic

- Numarul mesajelor: 202
Varsta: 42
Localizare: Bucuresti
Data de inscriere: 27/11/2011
Va multumesc mult pentru raspunsuri! O sa-mi achizitionez ata de poliester si alte ustensile necesare, de la mercerie. Si mai astept sfaturi, pareri, idei, materiale didactice si alte cele (eu la capitolul "croitorie"sunt paralela, dar vreau sa-nvat). Mersi inca o data!

Aurora31- Nou venit

-

Buna! Acum am o noua problema, masina rupe acele (acele sunt universale, tot singer, primite odata cu toate celelalte accesorii). Initial a inceput sa rupa acul cand era pe pozitie centrala, acum mi-l rupe si cand e pozitionat in partea dreapta. Puteti sa-mi spuneti si mie care ar fi cauza? Sau poate cauza sunt eu si ''indemanarea" mea (cred ca deja am reusit s-o dau naiba).

Aurora31- Nou venit

-

Verifica la viteza mica, adica invarti cu mana daca acul bate in suveica. Daca se intampla asta, ori nu e pus acul bine, adica bagat cat trebuie, ori tija care tine acul s-a lasat. Mi sa intamplat mie sa mi se lase tija. O alta cauza ar fi daca tragi cu mana de material in timpul coaserii.
Buna dimineata fetelor am nevoie si eu de ajutor ,dupa ce am studiat forumul si am vazut diverse explicatii mi-am dat seama ca prima mea masinuta de cusut un privileg are mai multe tipuri de cusaturi si mai ales are si actibilbul pe ea cu numarul cusaturii si cum arata .
Problema mea este urmatoarea transportorul a ramas cumva blocat jos ,adica dintii nu mai prind materialul am desfacut-o ,prinzand putin curaj fiindca mai am una de rezerva ,are foarte mult praf si scame ,nu am indraznit sa o curat nestiind cu ce :aspirator sau o pensula noua si moale de vopsit ,iar apoi ce ar trebui sa fac?o ung?
Va rog dati-mi un sfat si nu ma certati prea tare .MULtumesc
Problema mea este urmatoarea transportorul a ramas cumva blocat jos ,adica dintii nu mai prind materialul am desfacut-o ,prinzand putin curaj fiindca mai am una de rezerva ,are foarte mult praf si scame ,nu am indraznit sa o curat nestiind cu ce :aspirator sau o pensula noua si moale de vopsit ,iar apoi ce ar trebui sa fac?o ung?
Va rog dati-mi un sfat si nu ma certati prea tare .MULtumesc

IOANA 80- Nou venit

-

Numarul mesajelor: 57
Varsta: 32
Localizare: CARANSEBES
Data de inscriere: 01/08/2011
Cu pensula, periuta e mai bine. Dupa ce termini "curatenia" poti folosi betisoare de urechi inmuiate usor in ulei special pt mecanisme fine/masini cusut si ungi toate partile care se misca/freaca. Eu folosesc cu succes betisoarele pt ca ajung usor in parti mai greu accesibile. Dupa ungere, o pui putin sa mearga in gol, stergi surplusul de ulei si cam atat ar fi.

aidil- Ucenic

- Numarul mesajelor: 202
Varsta: 42
Localizare: Bucuresti
Data de inscriere: 27/11/2011
Buna! Mersi frumos danae
, nu stiu care a fost cauza dar dupa ce am schimbat acul n-a mai facut asa, a mers. Si cum mi-ai spus si tu, am facut si eu initial, adica am desfacut-o si am rotit cu mana sa vad daca loveste in ceva, dar nimic. Probabil nu pusesem bine acul
Si mai am si eu o intrebare: la ce perioada de timp se unge masina de cusut?
, nu stiu care a fost cauza dar dupa ce am schimbat acul n-a mai facut asa, a mers. Si cum mi-ai spus si tu, am facut si eu initial, adica am desfacut-o si am rotit cu mana sa vad daca loveste in ceva, dar nimic. Probabil nu pusesem bine acul Si mai am si eu o intrebare: la ce perioada de timp se unge masina de cusut?

Aurora31- Nou venit

-

Aurora31 a scris:
Si mai am si eu o intrebare: la ce perioada de timp se unge masina de cusut?
O data pe saptamana daca o folosesti 2-3 ore pe zi. Oricum, chiar daca nu o folosesti o luna ea tot trebuie unsa. Doar ca dupa ce o ungi, tragi tighele pe o carpa de sacrificiu, caci s-ar putea sa iti inegreasca materialul.
Pagina 18 din 19 •
1 ... 10 ... 17, 18, 19 
Subiecte similare» Probleme client
» Saluti ...Prezentare
» GameForge !
» desenele mele(in creion :P )
» Acces interzis la Jocuri celor care nu au 100 de postari
» Saluti ...Prezentare
» GameForge !
» desenele mele(in creion :P )
» Acces interzis la Jocuri celor care nu au 100 de postari
Pagina 18 din 19