Prajituri de casa(2)
Pagina 2 din 20 • Impartiti •
Pagina 2 din 20 •
1, 2, 3 ... 11 ... 20 
Re: Prajituri de casa(2)
Am facut aseara Spirale cu mere . Au iesit nemaipomenite . S-au mancat atat de repede ca nu am avut timp sa le pozez .
Pentru aluat:
450 de grame de faina
1 ou
40 ml ulei
220 ml iaurt
100 de grame de zahar
1 praf de sare
1 zahar vanilat
7 grame de drojdie deshidratata
ulei pentru uns aluatul
Pentru umplutura:
3 mere curatate si taiate in cuburi
2 linguri de stafide
3 linguri de zahar
1 lingura de amidon
1 lingurita rasa de scortisoara
1 galbenus pentru finisat
Pentru glazura:
150 de grame de zahar pudra
zeama de lamaie
Mod de preparare:
Din toate ingredientele specifice se framanta aluatul. Se aseaza intr-un vas uns cu o pelicula de ulei si se lasa la crescut intr-un loc caldut si ferit de curent.
Merele taiate cubulete se calesc, impreuna cu stafidele si zaharul. Cand lasa zeama se adauga amidonul amestecat cu 2-3 linguri de apa rece. Se amesteca si se lasa sa dea un clocot. Se presara scortisoara si se amesteca din nou. Se lasa deoparte sa se raceasca.
Intre timp aluatul a crescut, asa ca se rastoarna pe planul de lucru uns cu ulei, se intinde intr-o foaie rotunda groasa de aproximativ 0,8-1 cm, se unge fara zgarcenie cu ulei pe toata suprafata, se taie de la margine catre mijloc in 8 parti , ca niste raze, apoi se pliaza catre mijloc partile opuse, pana se aduna tot aluatul intr-o bila . Se acopera "bila" de aluat cu o folie alimentara si se lasa sa se odihneasca vreo 15 minute, apoi operatia se repeta identic inca o data si se lasa din nou aluatul in repaus, la temperatura bucatariei, pret de 10-15 minute.
Se intinde aluatul intr-o foaie dreptunghiulara cu o grosime de aproximativ 0,5 cm pe care se repartizeaza uniform compozitia cu mere si stafide. Se pliaza aluatul in trei, pe latura cea mai lunga.
Sulul obtinut, cu ajutorul unui cutit bine ascutit, se taie felii in grosime de 2 cm. Fiecare felie astfel obtinuta se rasuceste si se aseaza pe tava acoperita cu hartie de copt.
Se pensuleaza cu galbenus amestecat cu cateva picaturi de apa si se dau la cuptorul preincins la 200 de grade. Dupa 10 minute se reduce focul la 180 de grade si se continua coacerea inca 15 minute (sau pana se rumenesc frumos, depinde si de cuptor). Cat timp spiralele cu mere si stafide sunt in cuptor, se prepara glazura amestecand zaharul praf cu zeama de lamaie pana se obtine consistenta unui sos si se glazureaza prajiturile fierbinti, imediat ce se scot de la copt.
Se fac foarte repede si se mananca la fel . Poze gasiti pe net si mi-au iesit ca in pozele prezentate acolo . Diseara am iar comanda ( de la fetele mele ) . sper sa salvez cateva si sa vi le arat .
Pentru aluat:
450 de grame de faina
1 ou
40 ml ulei
220 ml iaurt
100 de grame de zahar
1 praf de sare
1 zahar vanilat
7 grame de drojdie deshidratata
ulei pentru uns aluatul
Pentru umplutura:
3 mere curatate si taiate in cuburi
2 linguri de stafide
3 linguri de zahar
1 lingura de amidon
1 lingurita rasa de scortisoara
1 galbenus pentru finisat
Pentru glazura:
150 de grame de zahar pudra
zeama de lamaie
Mod de preparare:
Din toate ingredientele specifice se framanta aluatul. Se aseaza intr-un vas uns cu o pelicula de ulei si se lasa la crescut intr-un loc caldut si ferit de curent.
Merele taiate cubulete se calesc, impreuna cu stafidele si zaharul. Cand lasa zeama se adauga amidonul amestecat cu 2-3 linguri de apa rece. Se amesteca si se lasa sa dea un clocot. Se presara scortisoara si se amesteca din nou. Se lasa deoparte sa se raceasca.
Intre timp aluatul a crescut, asa ca se rastoarna pe planul de lucru uns cu ulei, se intinde intr-o foaie rotunda groasa de aproximativ 0,8-1 cm, se unge fara zgarcenie cu ulei pe toata suprafata, se taie de la margine catre mijloc in 8 parti , ca niste raze, apoi se pliaza catre mijloc partile opuse, pana se aduna tot aluatul intr-o bila . Se acopera "bila" de aluat cu o folie alimentara si se lasa sa se odihneasca vreo 15 minute, apoi operatia se repeta identic inca o data si se lasa din nou aluatul in repaus, la temperatura bucatariei, pret de 10-15 minute.
Se intinde aluatul intr-o foaie dreptunghiulara cu o grosime de aproximativ 0,5 cm pe care se repartizeaza uniform compozitia cu mere si stafide. Se pliaza aluatul in trei, pe latura cea mai lunga.
Sulul obtinut, cu ajutorul unui cutit bine ascutit, se taie felii in grosime de 2 cm. Fiecare felie astfel obtinuta se rasuceste si se aseaza pe tava acoperita cu hartie de copt.
Se pensuleaza cu galbenus amestecat cu cateva picaturi de apa si se dau la cuptorul preincins la 200 de grade. Dupa 10 minute se reduce focul la 180 de grade si se continua coacerea inca 15 minute (sau pana se rumenesc frumos, depinde si de cuptor). Cat timp spiralele cu mere si stafide sunt in cuptor, se prepara glazura amestecand zaharul praf cu zeama de lamaie pana se obtine consistenta unui sos si se glazureaza prajiturile fierbinti, imediat ce se scot de la copt.
Se fac foarte repede si se mananca la fel . Poze gasiti pe net si mi-au iesit ca in pozele prezentate acolo . Diseara am iar comanda ( de la fetele mele ) . sper sa salvez cateva si sa vi le arat .

aglaia- Senior

-

Numarul mesajelor: 734
Varsta: 38
Localizare: braila
Data de inscriere: 01/03/2010
Eu recomand prajitura insiropata de aici. Comentariul de baza al celor care au mancat a fost "in sfarsit ai facut si tu o prajitura buuuuuuuuuuna". De obicei prajiturile mele nu sunt chiar perfecte
Asa ca incercati cu incredere.
Ce cantitati se folosesc la prajitura cu mere cu aluat rapid, din gris, lapte praf, zahar si unt? Eu banuiesc, cate o cana din ingredientele praf se amesteca si apoi stiu sa o fac, dar asa erau? Am cam jumatate de kg de dovleac calit si vreau sa-l placintesc la repezeala.
Eu am o alta reteta care iese foate bine si este di foarte rapida.
Se pun 11 linguri apa, 11 de ulei, 11 de zahar, 1/2 lingurita bicarbonar de sodiu stins cu otet, 1 lingura bulion, putina sare(car iauu intre 2 degete) si faina cat cuprinde. Ies 2 foi mai subtitiri pentru tava de aragaz, sau 2 foi pentrru tava de placinta.
se intind foile si intre ele se pune umplutura si se da la cuptor.
Daca zici ca ai dovleac ala trebuie calit inatai. Eu ii pun doar zahar vanilat, fara alte arome, asta cas a se simta zaharul.
Iese o [praji buna la gust si cu un aluat fraged,
Poate te coafeaza asta.
Se pun 11 linguri apa, 11 de ulei, 11 de zahar, 1/2 lingurita bicarbonar de sodiu stins cu otet, 1 lingura bulion, putina sare(car iauu intre 2 degete) si faina cat cuprinde. Ies 2 foi mai subtitiri pentru tava de aragaz, sau 2 foi pentrru tava de placinta.
se intind foile si intre ele se pune umplutura si se da la cuptor.
Daca zici ca ai dovleac ala trebuie calit inatai. Eu ii pun doar zahar vanilat, fara alte arome, asta cas a se simta zaharul.
Iese o [praji buna la gust si cu un aluat fraged,
Poate te coafeaza asta.

mnarcisa- Moderator

-

Numarul mesajelor: 1774
Varsta: 29
Localizare: eu cu ai mei
Data de inscriere: 21/01/2010
Daaa, dar asta de care zic nu necesita framantat, intins, spatiu... Acum plec de acasa si nu am facut-o, dar e pusa si pe la noi, pe forum. Poate fac niste poze, cand o fac. Iese foarte bun aluatul, daca pot sa-i zic asa.
Am gasit-o.... E asemanatoare cu ce a facut Arime, doar ca e si cu lapte praf; a doua pe pagina: [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
Am gasit-o.... E asemanatoare cu ce a facut Arime, doar ca e si cu lapte praf; a doua pe pagina: [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
E bine de stiut

mnarcisa- Moderator

-

Numarul mesajelor: 1774
Varsta: 29
Localizare: eu cu ai mei
Data de inscriere: 21/01/2010
Cine are reteta de la piscoturi cu amidon si faina? Nu gasesc caietul cu retete deci nu stiu cum sa le fac

ema- Maestru

-

Numarul mesajelor: 1078
Varsta: 41
Data de inscriere: 18/09/2009
Daca vrei serveste unul.Si asa am bagat toata branza de casa(facuta de socrul meu)cca 600 grame in ei.
Sa nu mai ocupe frigiderul degeaba.
Pai eu cand imi doresc tare
ceva neaparat il fac.
Am ramas cu pofte de cand eram gravida ,aproape sa nasc,cand am trecut spre casa pe langa un cires(tocmai il culegea) si dupa ce am bagat masina in curte m-am dus la baba aia sa-mi dea cirese
Vezi ca ii gasesti in cuptor langa placinta de mere,ca i-am ascuns de mine insumi(sunt de nestapanit cu poftele )
E simplu nu-i vad nu-i mananc.
Sa nu mai ocupe frigiderul degeaba.
Pai eu cand imi doresc tare
ceva neaparat il fac.Am ramas cu pofte de cand eram gravida ,aproape sa nasc,cand am trecut spre casa pe langa un cires(tocmai il culegea) si dupa ce am bagat masina in curte m-am dus la baba aia sa-mi dea cirese
Vezi ca ii gasesti in cuptor langa placinta de mere,ca i-am ascuns de mine insumi(sunt de nestapanit cu poftele )
E simplu nu-i vad nu-i mananc.

ADMINA am facut fursecuri spritate cu reteta pusa de tine au iesit foarte bune
dar as vrea sa te intreb cu ce ai facut forma asa frumoase
eu am doar una care se pune la masina de carne
dar as vrea sa te intreb cu ce ai facut forma asa frumoase 
rivka- Junior

-

Numarul mesajelor: 496
Varsta: 41
Localizare: timisoara
Data de inscriere: 20/02/2010
Admina a scris:Daaa, dar asta de care zic nu necesita framantat, intins, spatiu... Acum plec de acasa si nu am facut-o, dar e pusa si pe la noi, pe forum. Poate fac niste poze, cand o fac. Iese foarte bun aluatul, daca pot sa-i zic asa.![]()
Admina, stiu ca este tarziu pentru reteta, dar poate iti va folosi alta data:
Deci,
1.5 kg mere rase cu tot cu coaja
1 cana gris + 1 praf de copt nestins
1 cana faina + 2 linguri lapte praf (daca o vrei de post, nu pui lapte praf)
1 cana zahar + 1 zahar vanilat
3/4 margarina de la congelator
scortisoara
Amesteci foarte bine intr-un bol ingredientele uscate si torni in tava 1 cana de amestec, apoi asezi 1/2 din cantitatea de mere, din nou o cana de amestec uscat, cealalta 1/2 de mere si din nou o cana de amestec uscat. Deasupra razi margarina (pe toata suprafata prajiturii), presari scortisoara si dai la cuptor.
PS: merele se pun asa crude, nu trebuie calite, iar tava nu se unge cu nimic.
PS': daca merele sunt zemoase este si mai bine
Sa ai pofta!

Giobsy- Moderator

-

Numarul mesajelor: 1629
Varsta: 44
Localizare: Vatra Dornei
Data de inscriere: 25/05/2009
Pt. copii care mai vor prajitura iar mamele nu prea au timp sau prea mult chef sa le face si de ce nu pt. noi, am gasit o reteta care suna tare interesant si mi se pare si usor de facut. Sambata poate o incerc si eu!!! Tocmai am gasit-o pe internet!!!
Prajitura 5 minute :
Ingrediente folosite
4 linguri de faina
3 linguri zahar
2 linguri cacao
1 ou
3 linguri lapte
3 linguri ulei
1 plic zahar vanilat
3 linguri fulgi ciocolata
Mod de preparare
Intr-o cana mare de ceai se amesteca zaharul, cacaoa, faina, zaharul vanilat.
Se adauga uleiul si laptele si se amesteca bine, apoi se inglobeaza fulgii de ciocolata.
Se pune cana in cuptorul cu microunde, pentru 3 minute, la 1000 W.
Se lasa apoi sa se raceasca in cana si se rastoarna pe o farfurie.
Prajitura se poate orna cu frisca, crema de vanilie, bucati de ananas.
Prajitura 5 minute :
Ingrediente folosite
4 linguri de faina
3 linguri zahar
2 linguri cacao
1 ou
3 linguri lapte
3 linguri ulei
1 plic zahar vanilat
3 linguri fulgi ciocolata
Mod de preparare
Intr-o cana mare de ceai se amesteca zaharul, cacaoa, faina, zaharul vanilat.
Se adauga uleiul si laptele si se amesteca bine, apoi se inglobeaza fulgii de ciocolata.
Se pune cana in cuptorul cu microunde, pentru 3 minute, la 1000 W.
Se lasa apoi sa se raceasca in cana si se rastoarna pe o farfurie.
Prajitura se poate orna cu frisca, crema de vanilie, bucati de ananas.

AlinaJ.Bijoux- Atotcunoscător

-

Numarul mesajelor: 4545
Varsta: 27
Localizare: Curtici
Data de inscriere: 26/10/2009
Am si eu o reteta usoara pe care o fac rapid, amestecand ingredientele la mixer, apoi o torn in forme de briose si gata
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea aceasta imagine]
reteta e cu cani, adica: 1 lingurita (nu prea plina) cu bicarbonat se stinge intr-o cana de suc de rosii (vedeti ca se umfla si da pe afara). Eu o pun in vasul de la mixer. Adaug pe rand, aproximativ aceeasi masura de cana de zahar (de fapt eu pun mai putin zahar, nu ne plac prea dulci), 2 cani faina, un pahar mai mic de ulei ( eu asta il pun din ochi, nu prea mult), 2 linguri cacao si in rest adaug cam ce am prin casa, nuci taiate, sau nuca de cocos, sau ultima data am pus stafide. Orice puneti e bun, dar sa nu adaugati prea mult ca se lasa. puneti in tava pe care o aveti, si coaceti cam 25 minute, sau pana sunt gata. Le incercati cu scobitoarea, sa va iasa curata. Pofta buna.
reteta e cu cani, adica: 1 lingurita (nu prea plina) cu bicarbonat se stinge intr-o cana de suc de rosii (vedeti ca se umfla si da pe afara). Eu o pun in vasul de la mixer. Adaug pe rand, aproximativ aceeasi masura de cana de zahar (de fapt eu pun mai putin zahar, nu ne plac prea dulci), 2 cani faina, un pahar mai mic de ulei ( eu asta il pun din ochi, nu prea mult), 2 linguri cacao si in rest adaug cam ce am prin casa, nuci taiate, sau nuca de cocos, sau ultima data am pus stafide. Orice puneti e bun, dar sa nu adaugati prea mult ca se lasa. puneti in tava pe care o aveti, si coaceti cam 25 minute, sau pana sunt gata. Le incercati cu scobitoarea, sa va iasa curata. Pofta buna.

arielas- Maestru

- Numarul mesajelor: 1002
Varsta: 37
Localizare: la casa mea
Data de inscriere: 29/09/2010
Pagina 2 din 20 •
1, 2, 3 ... 11 ... 20 
Subiecte similare» casa de pensii
» Casa Judeţeană de Pensii Teleorman
» Sfaturi utile in casa
» Casa Noptii
» Cateva bancuri dragute !
» Casa Judeţeană de Pensii Teleorman
» Sfaturi utile in casa
» Casa Noptii
» Cateva bancuri dragute !
Pagina 2 din 20
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Lucru de Mana
Merceria

» Lucrul de mana - sursa de venit-2
» Provocarea 29 - Fructe de vara
» Ne bem cafeaua impreuna ! (28)
» Fuste (7)
» Ajutor!...Invatam sa crosetam impreuna VIII
» Tricot - Proiectul saptamanii - SAL
» Poze cu noi si familiile noastre -5
» Provocarea 5 la croitorie: ROCHIE DE VARA
» Tricot - Proiectul saptamanii - Geanta
» Sanatatea noastra
» Creatiile noastre tricotate pentru cei mici VII
» Haine de gravida
» Un amalgam de diete, cu offtopic si suete-13
» Drumetii si locuri vizitate (3)
» La sueta .... de seara ! 19
» Costume Carnaval (4)
» Picturi pe sticla
» Realizarea unui tort, acoperit cu pasta de zahar
» Accesorii crosetate-genti,curele,bijuterii (11)