Se cauta "profesoara" de crosetat!
Pagina 1 din 9 • Impartiti •
Pagina 1 din 9 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 
Se cauta "profesoara" de crosetat!
Avand in vedere ca acest forum trebuie sa fie util si inspirant, dar mai ales trebuie sa fie de ajutor pentru toti cei care vor sa invete, am inceput acum un an, campania de tutoriale video. Important este sa luam de la 0, o anumita activitate si sa punem bazele, invatarii ei.
Avem nevoie de niste tutoriale video, la sectiunea crosetat.
Va invitam sa va spuneti parerea despre aceasta tema si sub forma unei intreceri, chiar sa va inregistrati video, in timp ce explicati notiunile de baza ale crosetatului.
Pentru a intelege ce vrem de la voi, va invit sa vedeti un video donat prin amabilitatea, Ioanei Soare, la sectiunea Tricotat.
Nu este nevoie de camera video profesionala, orice camera foto poate inregistra si video si cu lumina potrivita, intr-o zona linistita a casei, se poate creea un video care sa ajute zeci-sute de persoane, sa incerce crosetatul.
Avem niste darnice membre ale forumului, care vor sa doneze accesorii si fire, la toate se vor mai adauga niste "nimicuri", care ne fac viata mai usoara, cand vrem sa ne apucam de lucru.
Deocamdata nu exista perioada limita si nici nu s-a stabilit o metoda de alegere ca celui mai bun video. Dar, va rog sa va spuneti parerea, intai.
Avem nevoie de niste tutoriale video, la sectiunea crosetat.
Va invitam sa va spuneti parerea despre aceasta tema si sub forma unei intreceri, chiar sa va inregistrati video, in timp ce explicati notiunile de baza ale crosetatului. Pentru a intelege ce vrem de la voi, va invit sa vedeti un video donat prin amabilitatea, Ioanei Soare, la sectiunea Tricotat.
Nu este nevoie de camera video profesionala, orice camera foto poate inregistra si video si cu lumina potrivita, intr-o zona linistita a casei, se poate creea un video care sa ajute zeci-sute de persoane, sa incerce crosetatul.
Avem niste darnice membre ale forumului, care vor sa doneze accesorii si fire, la toate se vor mai adauga niste "nimicuri", care ne fac viata mai usoara, cand vrem sa ne apucam de lucru.Deocamdata nu exista perioada limita si nici nu s-a stabilit o metoda de alegere ca celui mai bun video. Dar, va rog sa va spuneti parerea, intai.
Re: Se cauta "profesoara" de crosetat!
Eu nu am atita experienta cit sa fiu "profesoara", dar pot fi un elev bun. Initiativa e de laudat si recunosc ca la un moment dat am montat ochiurile pe andrele dupa video facut de Ioana.
Daca voi stapini ceva bine, bine, in ale crosetatului, voi face un video cu placere.
Daca voi stapini ceva bine, bine, in ale crosetatului, voi face un video cu placere.
Imi pare rau ca nu pot ajuta..
nu-s"profesor" dar pot face cam tot ce vad in ale crosetatului...dar nu pot ajuta nu am cum sa filmez...mai bine zis n-am cu ce sa filmez
nu-s"profesor" dar pot face cam tot ce vad in ale crosetatului...dar nu pot ajuta nu am cum sa filmez...mai bine zis n-am cu ce sa filmez
Este vorba de notiuni de baza: lant, picioruse simple, duble, reduse, etc. si ceva rozeta (inceput de fes), etc.
Si video trebuie sa fie, cum am zis, facut intr-o camera goala (fara copii alergind), cu sonorul la maxim, de la camera si lumina buna (naturala e ideala, dar si artificiala puternica). Vorbit citet si cu o mica introducere, privitoare la ce se prezinta, apoi descris ce lucrati.
Noi vom edita apoi, video de la voi, si-l vom posta pe site si pe canalul Youtube. Va vor gasi toti cei ce cauta (in romana), notiuni de crosetat.
De aceea am folosit termenul "profesoara"; nu trebuie sa va sperie. Termenii de baza ii stiti, toate care crosetati si o camera foto care poate inregistra, se poate si imprumuta.
Va vom comunica formatul; mi se pare ca ".avi" este cel mai bun.
Si video trebuie sa fie, cum am zis, facut intr-o camera goala (fara copii alergind), cu sonorul la maxim, de la camera si lumina buna (naturala e ideala, dar si artificiala puternica). Vorbit citet si cu o mica introducere, privitoare la ce se prezinta, apoi descris ce lucrati.
Noi vom edita apoi, video de la voi, si-l vom posta pe site si pe canalul Youtube. Va vor gasi toti cei ce cauta (in romana), notiuni de crosetat.
De aceea am folosit termenul "profesoara"; nu trebuie sa va sperie. Termenii de baza ii stiti, toate care crosetati si o camera foto care poate inregistra, se poate si imprumuta.
Va vom comunica formatul; mi se pare ca ".avi" este cel mai bun.
Eu scrisesem ceva aici dimineata la prima ora dar cred ca nu ma dezmeticisem bine si nu am dat "trimite' sau nu stiu ce s-a intamplat de nu a aparut postarea, asa ca in speranta ca nu ma repet voi mai scrie odata.
Initiativa e foarte buna, Admina trebuie felicitata pentru asa o initiativa. Eu cred ca nu trebuie facut tutorialul pentru un premiu anume, simplu fapt ca cineva va face ceva dupa acel tutorial cred ca e cea mai mare rasplata.
PROMIT solemn ca eu voi face un tutorial. Daca uit sa ma mai trageti de urechi .
Initiativa e foarte buna, Admina trebuie felicitata pentru asa o initiativa. Eu cred ca nu trebuie facut tutorialul pentru un premiu anume, simplu fapt ca cineva va face ceva dupa acel tutorial cred ca e cea mai mare rasplata.
PROMIT solemn ca eu voi face un tutorial. Daca uit sa ma mai trageti de urechi .
SilviaDumitrescu a scris: Eu cred ca nu trebuie facut tutorialul pentru un premiu anume, simplu fapt ca cineva va face ceva dupa acel tutorial cred ca e cea mai mare rasplata.
Subscriu...eu oricum nu stiu cum am citit dimineata caci aceasta parte cu recompensa nu o vazusem.
Admina aparat de fotografiat am...nu l-am folosit ca si camera niciodata voi incerca...sa vad cum se aude la redare...apoi o sa incerc sa ti-l trimit si daca e folosibil ok...daca nu
Admina, eu am o problema. As avea nevoie de un glosar de termeni pentru crosetat in limba romana. Eu am toata documentatia, pentru tot ce fac, in limbi straine, engleza si franceza in principal. Ma incurc rau in termenii in limba romana.
Asta pe de o parte. Apoi, daca facem filmuletele cu pricina (aparatul meu suporta doar 3 minute), pot fi, eventual, pentru aceeasi chestie - daca dureaza mai mult - film nr 1, 2...?
Cum le incarcam pe site? Pentru ca, daca le incarc acolo unde-mi pun pozele, o sa fiu nevoita sa le tin acolo in veci. Deci imi blocheaza spatiul de acolo.
Inca ceva. Propun, pentru cele care nu au posibilitatea sa faca video, o alta varianta. Se poate face un document PDF sau Word, cu poze si text. Eu am facut deja unul pentru o garoafa si l-am dat pe site. Dar le putem incarca pe site-ul nostru si sa ramana ca o biblioteca, pentru toata lumea. Ce zici?
Asta pe de o parte. Apoi, daca facem filmuletele cu pricina (aparatul meu suporta doar 3 minute), pot fi, eventual, pentru aceeasi chestie - daca dureaza mai mult - film nr 1, 2...?
Cum le incarcam pe site? Pentru ca, daca le incarc acolo unde-mi pun pozele, o sa fiu nevoita sa le tin acolo in veci. Deci imi blocheaza spatiul de acolo.
Inca ceva. Propun, pentru cele care nu au posibilitatea sa faca video, o alta varianta. Se poate face un document PDF sau Word, cu poze si text. Eu am facut deja unul pentru o garoafa si l-am dat pe site. Dar le putem incarca pe site-ul nostru si sa ramana ca o biblioteca, pentru toata lumea. Ce zici?

samo99ro- Atotcunoscător

-

Numarul mesajelor: 4746
Varsta: 62
Localizare: Bucuresti, Romania
Data de inscriere: 04/07/2010
Super ideea!
Eu am invatat sa crosetez din filmuletele de pe youtube ca altfel si la ora actuala habar n-aveam cum se incalceste firul cu croseta. Imi prindeam cu totul urechile in ceea ce priveste limba in care se vorbea dar, vazand cum lucreaza faceam si eu, ca la gradinita(imitam).
Cand reusesc sa-mi schimb camera voi incerca si eu sa fac filmulete(tutoriale) cu ce stiu, dar din pacate acum pot doar fotografia.
Eu am invatat sa crosetez din filmuletele de pe youtube ca altfel si la ora actuala habar n-aveam cum se incalceste firul cu croseta. Imi prindeam cu totul urechile in ceea ce priveste limba in care se vorbea dar, vazand cum lucreaza faceam si eu, ca la gradinita(imitam).
Cand reusesc sa-mi schimb camera voi incerca si eu sa fac filmulete(tutoriale) cu ce stiu, dar din pacate acum pot doar fotografia.
Vezi ca am dreptate? Daca fotografiezi, inserezi pozele intr-un document Word si pui explicatiile, de multe ori e mai usor.
MihaelaT,
de la "Ne bem cafeaua..." suntem la pag 28?
MihaelaT,
de la "Ne bem cafeaua..." suntem la pag 28?
samo99ro- Atotcunoscător

-

Numarul mesajelor: 4746
Varsta: 62
Localizare: Bucuresti, Romania
Data de inscriere: 04/07/2010
Mie imi place ideea. asa ca am sa fiu cel mai bun elev
cind incepem..? dar ce teb, sa-mi cumpar pt inceput
ca habar am mia promis buni o pereche de andrele sunt bune
faceti-m o lista si promit ca voi fi cuminte si am sa invat tot
cind incepem..? dar ce teb, sa-mi cumpar pt inceput
eu abia astept sa inceapa lectia ! am pus aici un caiet cu patratele si un creion si promit sa fiu o eleva .. ochi si urechi .. felicitari pentru initiativa!

canadianca50- Senior

-

Numarul mesajelor: 727
Localizare: acolo si aici
Data de inscriere: 05/04/2010
Se pare ca avem atitia profesori de nu mi au loc in paginacanadianca50 a scris:eu abia astept sa inceapa lectia ! am pus aici un caiet cu patratele si un creion si promit sa fiu o eleva .. ochi si urechi .. felicitari pentru initiativa!
oare chiar nu se gaseste nimeni ne arate si noua cite ceva
Amoni dureaza sa faci un filmulet, nu se face cat ai bate din palme, sa apara aici imediat. Cate rateuri am dat pana am reusit sa nu balbai nici un cuvant...
Pe la vreo trei noaptea cand ratam inca o incercare ajunsesem sa nici nu ma mai supar, faceam haz de necaz:))) La un moment dat chiar am uitat sa dau drumul aparatului si eu dadeam acolo din gura si din maini:)))
Dar un filmulet este mult mai elocvent decat niste poze, mai ales cand este vorba de o anume tehnica de baza si cand cineva trebuie sa invete de la 0.
Pe la vreo trei noaptea cand ratam inca o incercare ajunsesem sa nici nu ma mai supar, faceam haz de necaz:))) La un moment dat chiar am uitat sa dau drumul aparatului si eu dadeam acolo din gura si din maini:))) Dar un filmulet este mult mai elocvent decat niste poze, mai ales cand este vorba de o anume tehnica de baza si cand cineva trebuie sa invete de la 0.

ioana soare- Moderator

-

Numarul mesajelor: 2988
Varsta: 32
Localizare: bucuresti
Data de inscriere: 24/02/2009
o idee super,abia astept sa apara filmuletele!!!yupiiii asa invatam si cele dornice dar neindemanatice ca mine!

kla78- Junior

-

Numarul mesajelor: 398
Varsta: 33
Data de inscriere: 28/12/2008
Pagina 1 din 9 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 
Subiecte similare» Cum poti cauta provenienta unei fotografii
» 10 negri mititei
» Momente amuzante intamplate la orele mele.
» Daca mai urat inseamna ca ma iubesti
» 10 negri mititei
» Momente amuzante intamplate la orele mele.
» Daca mai urat inseamna ca ma iubesti
Pagina 1 din 9
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Lucru de Mana
Merceria

» Tricot - Proiectul saptamanii - SAL
» Ne bem cafeaua impreuna ! (28)
» De unde ne aprovizionam ptr bijuterii IV
» Poze cu noi si familiile noastre -5
» Provocarea 5 la croitorie: ROCHIE DE VARA
» Tricot - Proiectul saptamanii - Geanta
» Fuste (7)
» Sanatatea noastra
» Creatiile noastre tricotate pentru cei mici VII
» Haine de gravida
» Provocarea 29 - Fructe de vara
» Un amalgam de diete, cu offtopic si suete-13
» Drumetii si locuri vizitate (3)
» La sueta .... de seara ! 19
» Costume Carnaval (4)
» Lucrul de mana - sursa de venit-2
» Picturi pe sticla
» Realizarea unui tort, acoperit cu pasta de zahar
» Accesorii crosetate-genti,curele,bijuterii (11)