Cine stie? Modele tricotate II
Pagina 2 din 14 • Impartiti •
Pagina 2 din 14 •
1, 2, 3 ... 8 ... 14 

samo99ro- Atotcunoscător

-

Numarul mesajelor: 4746
Varsta: 62
Localizare: Bucuresti, Romania
Data de inscriere: 04/07/2010
Re: Cine stie? Modele tricotate II
Scuze ca intreb: n-ar trebui ca laturile verticale sa fie inclinate, oblice, in cazul asta? Inclinate sunt numai dungile din interior.N-am incercat modelul, dar asa gandesc eu.Poate ca-s doar obosita.
Nu cumva e tricotat circular?
Nu cumva e tricotat circular?
Nu. Inchipuie-ti ca la o margine scazi si la alta sporesti. La marginea la care scazi, dunga de la margine se micsoreaza, iar in cealalta parte apare, treptat, o dunga noua. Dar, pentru ca ce scazi intr-o parte, pui la loc in cealalta parte, numarul de ochiuri ramane egal si bucata lucrata merge pe verticala. Doar dungile isi schimba pozitia. Fa o proba pe o bucata de 20-30 ochiuri si ai sa vezi.

samo99ro- Atotcunoscător

-

Am facut proba si tot inclinate imi ies marginile. De aceea tind in continuare sa cred ca e lucrat circular...cumva...
sau poate mai am muuuuuult de invatat!
Ideea e ca imi place mult modelul si trebuie cumva sa-i dau de cap.
sau poate mai am muuuuuult de invatat!
Ideea e ca imi place mult modelul si trebuie cumva sa-i dau de cap.
O sa incerc maine, sa vad. Daca nu iese, inseamna ca trebuie mutate dungile spre dreapta, cu un ochi cand lucrezi pe fata. Vad maine si-ti spun.

samo99ro- Atotcunoscător

-

Mai fetelor eu nu am tricota prea mult da ...imi dau si eu cu parerea. Cred ca mai de graba cum a zis samo in ultima postare, adica mutat cu un ochi din lucru la fiecare rand. Iar in margine.. cred ca vine de la sine cand sa incepi o noua bucla. Da ce imi dau eu cu parerea aci ca sigur ne lamureste samo maine.
Buna dimineata! Chiar credeti ca m-am culcat pana nu i-am dat de cap? Am incercat cum am zis prima data, dar melus are dreptate. A iesit pe diagonala cu totul. Asa ca am salvat imaginea si am deschis-o in Picassa 3. Are softul asta un viewer teribil. Am marit poza la 400% si am vazut cum se face:
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea aceasta imagine] [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea aceasta imagine]
Acum povestea. Am pus ochiuri multiplu de 7+2 pentru margini. Am lucrat primul rand pe dos. Pe fata lucrului am pus modelul: 4 pe fata, 3 pe dos. Am lucrat asa 8 randuri (de 4 ori dus-intors), apoi am mutat dungile si am lucrat 3 fata, 3 dos si apoi ca mai sus: *4 fata, 3 dos*, iar la sfarsitul randului 1 fata. Dupa alte 8 randuri: 2 fata, 3 dos si apoi *...*, la sfarsit: 2 fata. Si tot asa. Acum, daca le vrei mai inclinate, faci gestul asta la 6 randuri (3 dus-intors).
Cam asta e. Sa nu va mirati de poze ca au nuante diferite de culoare, dar e chestie de lumina: cu lumina de birou si fara. Daca va uitati bine la a doua, pe care am tinut-o intinsa sa se vada bine "miscarea" spre dreapta, se vede cum am facut. Numai ca fiind jocul de fata-dos, astea vin ascunse sub dunga pe fata. Puteti face miscarea spre stanga la fel de bine.
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea aceasta imagine] [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea aceasta imagine]
Acum povestea. Am pus ochiuri multiplu de 7+2 pentru margini. Am lucrat primul rand pe dos. Pe fata lucrului am pus modelul: 4 pe fata, 3 pe dos. Am lucrat asa 8 randuri (de 4 ori dus-intors), apoi am mutat dungile si am lucrat 3 fata, 3 dos si apoi ca mai sus: *4 fata, 3 dos*, iar la sfarsitul randului 1 fata. Dupa alte 8 randuri: 2 fata, 3 dos si apoi *...*, la sfarsit: 2 fata. Si tot asa. Acum, daca le vrei mai inclinate, faci gestul asta la 6 randuri (3 dus-intors).
Cam asta e. Sa nu va mirati de poze ca au nuante diferite de culoare, dar e chestie de lumina: cu lumina de birou si fara. Daca va uitati bine la a doua, pe care am tinut-o intinsa sa se vada bine "miscarea" spre dreapta, se vede cum am facut. Numai ca fiind jocul de fata-dos, astea vin ascunse sub dunga pe fata. Puteti face miscarea spre stanga la fel de bine.

samo99ro- Atotcunoscător

-

wow, samo, esti grozava! felicitari pt reusita. eu l-am vazut la o fusta. dar ma uita ca se cam 'strange' , nu stiu cum ar veni in realitate. la ce credeti ca se preteaza?
irish05- Junior

- Numarul mesajelor: 405
Localizare: around the world
Data de inscriere: 29/11/2008
Ar merge, de exemplu la plovere sau bluze, la fulare... Dar poti sa faci jocuri din dungile astea. Le faci intr-o directie pe fata si in alta directie pe spate, sa se uneasca pe o laterala, iar pe maneci in V cu varful in sus sau in jos. Sau le faci in V cu varful in jos (si pe fata si pe spate) daca esti mai plinuta, sa te subtieze, sau cu varful in sus, daca vrei sa "mai adaugi ceva" pe solduri, daca esti prea slabuta. Si V-urile te ajuta sa faci o rascroiala raglan la maneci.
Poti face si zig-zaguri, pe verticala sau poti sa dai dungilor inclinatie diferita, mutand ochiurile la 4 randuri, apoi la 6, apoi la 8 si ies unduite, intr-o directie sau alta, sau si intr-o directie si in alta.
Daca lucrezi in V, poti sa faci si fusta, si iese un zig-zag pe orizontala. Cand se unesc, le poti apoi desparti, mergand in cealalta directie, si ies romburi. Si nu e prea greu sa scazi nr de ochiuri, pentru ca umbli si la latimea dungilor cand ajungi in partea de sus. Scazi reducand nr. de ochiuri de la dungi.
Tot asa, ai putea sa faci un poncho, cred.
Lasati-va imaginatia sa "umble"!
La fusta, poti sa faci cu un bumbac bine rasucit, ca sa nu se stranga prea tare pe tine. E mai ferm bumbacul. Fa una mica, de papusa si vezi cum iese.
Poti face si zig-zaguri, pe verticala sau poti sa dai dungilor inclinatie diferita, mutand ochiurile la 4 randuri, apoi la 6, apoi la 8 si ies unduite, intr-o directie sau alta, sau si intr-o directie si in alta.
Daca lucrezi in V, poti sa faci si fusta, si iese un zig-zag pe orizontala. Cand se unesc, le poti apoi desparti, mergand in cealalta directie, si ies romburi. Si nu e prea greu sa scazi nr de ochiuri, pentru ca umbli si la latimea dungilor cand ajungi in partea de sus. Scazi reducand nr. de ochiuri de la dungi.
Tot asa, ai putea sa faci un poncho, cred.
Lasati-va imaginatia sa "umble"!
La fusta, poti sa faci cu un bumbac bine rasucit, ca sa nu se stranga prea tare pe tine. E mai ferm bumbacul. Fa una mica, de papusa si vezi cum iese.
Ultima editare efectuata de catre samo99ro in Mier Sept 29, 2010 2:24 pm, editata de 1 ori (Motiv : adaugat text)

samo99ro- Atotcunoscător

-

.........................
Salut fetelor! Sunt noua pe-aici, dar sper sa ma acomodez repede :D Vreau sa-i tricotez mamei un fular cu model de fulg de nea, dar nu gasesc nicio instructiune
Poate vreuna dintre voi sa ma ajute?

Delilah_FM- Nou venit

-

Numarul mesajelor: 5
Varsta: 26
Localizare: BH
Data de inscriere: 06/10/2010
Ai o poza cu acel model?

ioana soare- Moderator

-

Numarul mesajelor: 2988
Varsta: 32
Localizare: bucuresti
Data de inscriere: 24/02/2009
Ma gandeam la un fular cu model simplu, un ochi fata, unul pe dos. Din ce modele de fulgi am vazut pe net, mi-ar placea asta [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link] dar ar fi interesant de incercat si asta [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link] Trebuie sa fie ceva cat de cat simplu de realizat, pentru ca sunt la inceput si nu am curajul sa incerc lucruri prea complicate. Am gasit 2 instructiuni interesante in engleza, dar nu inteleg deloc prescurtarile pe care le folosesc ei: [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link] si [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link] Orice sfat/idee e binevenit/a 

Delilah_FM- Nou venit

-

Delilah linkul de pe e-how este o decoratiune de sine statatoare, nu o poti folosi la fular decat ca aplicatie cusuta.
Ultimul link nu merge si nici al doilea.
Iar primul link este intarsia combinat cu fair isle. Asa ceva vrei? Sa faci fulgii ca un desen? Eu credeam ca este vreun model tricotat cu denumirea asta.
Pt desene vezi si
aici
Mut postarile la "modele tricotate" pt ca se incadreaza mai bine la acel subiect.
Ultimul link nu merge si nici al doilea.
Iar primul link este intarsia combinat cu fair isle. Asa ceva vrei? Sa faci fulgii ca un desen? Eu credeam ca este vreun model tricotat cu denumirea asta.
Pt desene vezi si
aici
Mut postarile la "modele tricotate" pt ca se incadreaza mai bine la acel subiect.

ioana soare- Moderator

-

Numarul mesajelor: 2988
Varsta: 32
Localizare: bucuresti
Data de inscriere: 24/02/2009
Nu, nu ma refeream la vreo tehnica de tricotat, vreau sa fac un fular simplu, cu model de fulg de nea la capete, dar nu stiu cum sa lucrez cu 2 culori, cum sa fac desenul de fulg propriu-zis fara sa para prea grosolan (si ca ambele parti ale fularului - fata/spate - sa arate bine). Am vazut cateva modele interesante in linkul ce mi l-ai dat, care seamana cu ceea ce aveam si eu in minte. Al doilea link avea imaginea asta [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea aceasta imagine]
iar ultimul imaginea asta [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea aceasta imagine]
Nu stiu cum sa lucrez nici intarsia, nici fair isle, dar prind repede, asa ca daca mi-ai da niste instructiuni, cred ca m-as descurca.
iar ultimul imaginea asta [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea aceasta imagine]
Nu stiu cum sa lucrez nici intarsia, nici fair isle, dar prind repede, asa ca daca mi-ai da niste instructiuni, cred ca m-as descurca.

Delilah_FM- Nou venit

-

Pagina 2 din 14 •
1, 2, 3 ... 8 ... 14 
Subiecte similare» Modele cercei
» Cine esti din Vampire Knight?
» Cine stie castiga
» Pt cei ce nu stiu...
» Tutorial ninja PLZ :)
» Cine esti din Vampire Knight?
» Cine stie castiga
» Pt cei ce nu stiu...
» Tutorial ninja PLZ :)
Pagina 2 din 14
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Lucru de Mana
Merceria

» Tricot - Proiectul saptamanii - SAL
» Ne bem cafeaua impreuna ! (28)
» De unde ne aprovizionam ptr bijuterii IV
» Poze cu noi si familiile noastre -5
» Provocarea 5 la croitorie: ROCHIE DE VARA
» Tricot - Proiectul saptamanii - Geanta
» Fuste (7)
» Sanatatea noastra
» Creatiile noastre tricotate pentru cei mici VII
» Haine de gravida
» Provocarea 29 - Fructe de vara
» Un amalgam de diete, cu offtopic si suete-13
» Drumetii si locuri vizitate (3)
» La sueta .... de seara ! 19
» Costume Carnaval (4)
» Lucrul de mana - sursa de venit-2
» Picturi pe sticla
» Realizarea unui tort, acoperit cu pasta de zahar
» Accesorii crosetate-genti,curele,bijuterii (11)