Bijuterii din portelan
Pagina 2 din 3 • Impartiti •
Pagina 2 din 3 •
1, 2, 3 

Giobsy- Moderator

-

Numarul mesajelor: 1533
Varsta: 43
Localizare: Vatra Dornei
Data de inscriere: 25/05/2009
Re: Bijuterii din portelan
Gustin este scump. se gaseste amidon la punguta si costa cam la un sfert fata de gustin. Cautati in alimentarele de cartier si cereti amidon pentru apretat rufe
Azi am vazut amidon din porumb la un magazin din orasul meu. Costa cam 3 lei o punga. Nu mai retin gramajul. Cam 250-300 grame.
Eu tocmai am lucrat niste floricele si un fel de canute din aluat sarat. Am facut o incercare, nu prea reusita, pare-se:( o sa fac poze, da sunt destul de dezamagita, nu stiu cat sunt de priceputa la asta...

godeta- Nou venit

-

Numarul mesajelor: 95
Localizare: Ici-colo
Data de inscriere: 02/09/2010

Dragonfly- Senior

-

Numarul mesajelor: 671
Localizare: brasov
Data de inscriere: 16/03/2010
Oh, da. Bine ca m-ai avertizat. Spectaculoase

godeta- Nou venit

-

codruta-cosmina a scris:CE FEL de aluat e fetelor?
voi vorbiti serios?Am gasit si eu pe net retete fel si fel dar de portelan la rece.
godeta te rog foarte frumos sa ne pui reteta aluatului sarat
PS: superbe Dragonfly!

Nicoleta Irimescu- Maestru

-

Numarul mesajelor: 1153
Varsta: 42
Localizare: Vatra Dornei - Bucovina
Data de inscriere: 23/07/2009
Nu stiu daca-i reteta corecta, va spun doar ce-am facut eu. Din cate stiam, se pune sare si faina in mod egal si se framanta normal, cu apa adaugata treptat, pana la consistenta dorita. Acum cativa ani (ba, chiar mai multi) am facut niste ornamente de brad din aluatul asta. Ce nu mi-a placut a fost ca sarea, desi fina, n-a fost suficient de fina si nu s-a dizolvat suficient in aluat. Se decupeaza frumos si nu se lipeste de maini, daca nu te deranjeaza aspectul usor rugos e ok., se coloreaza si lacuieste bine.
Ce am facut acum: am dizolvat sarea in apa, pe foc, adaugand tot timpul sare pana ce concentratia a fost atat de mare incat a refuzat sa se mai dizolve. Cam o cescuta de apa, nu mai mult.
Dupa ce s-a racit am inceput sa framant, turnand usor solutia salina peste faina, cu grija sa nu scap si sarea nedizolvata. Ei, a fost binisor la framantat, dar la copt, am incercat niste cescute, farfurioare si flori, in cescute am pus boabe de orez, in farfurioare n-am crezut ca-i necesar si.... au crescut la copt! Deci farfurioarele le-am ratat. Florile ar fi fost in regula daca nu m-ar fi dus minte sa las in unele dintre ele scobitorile cu care le-am dat gauri, am vrut sa le folosesc ca margele. Normal ca n-am mai putut sa le scot
In schimb, cele gaurite firesc sunt in regula. Le-am si pictat, cu acuarele, si-s in regula, maine le lacuiesc, din pacate doar patru floricele dupa cateva ore bune de munca... Daca nu v-am gasit mai devreme
Ce am facut acum: am dizolvat sarea in apa, pe foc, adaugand tot timpul sare pana ce concentratia a fost atat de mare incat a refuzat sa se mai dizolve. Cam o cescuta de apa, nu mai mult.
Dupa ce s-a racit am inceput sa framant, turnand usor solutia salina peste faina, cu grija sa nu scap si sarea nedizolvata. Ei, a fost binisor la framantat, dar la copt, am incercat niste cescute, farfurioare si flori, in cescute am pus boabe de orez, in farfurioare n-am crezut ca-i necesar si.... au crescut la copt! Deci farfurioarele le-am ratat. Florile ar fi fost in regula daca nu m-ar fi dus minte sa las in unele dintre ele scobitorile cu care le-am dat gauri, am vrut sa le folosesc ca margele. Normal ca n-am mai putut sa le scot
In schimb, cele gaurite firesc sunt in regula. Le-am si pictat, cu acuarele, si-s in regula, maine le lacuiesc, din pacate doar patru floricele dupa cateva ore bune de munca... Daca nu v-am gasit mai devreme

godeta- Nou venit

-

Dragonfly- Senior

-

Numarul mesajelor: 671
Localizare: brasov
Data de inscriere: 16/03/2010
Fetelor eu sunt noua pe aici,sunt noua si in hand made,nu am lucrat cu fimo,nici cu sarma de modelaj.Stau si ma uit si nu imi vine sa cred ce minunatii faceti.De acestea cu portelan habar nu aveam.trebuie sa ai mult talent.Superbe!
Felicitarile mele!!!
Felicitarile mele!!!

gepiza- Nou venit

- Numarul mesajelor: 12
Localizare: Mioveni
Data de inscriere: 30/08/2010
madelainemarie- Nou venit

- Numarul mesajelor: 57
Localizare: Bucuresti
Data de inscriere: 23/09/2009
Pagina 2 din 3 •
1, 2, 3 
Pagina 2 din 3
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Lucru de Mana
Merceria

» Quilling-Arta de a rula hartia (15)
» Hainute crosetate, pentru copii(6)
» Ce melodie asculti acum!-4
» La sueta.... de seara! 16
» Treninguri, maieuri, colanti, haine pentru casa(2)
» Caciuli, basti tricotate IV
» Simbioza tricotat / croit
» Saluri, fulare, esarfe crosetate(7)
» Broderie manuala-2
» Haine inspiratie folk stilizate
» Manusi, mitene tricotate
» Tehnica frivolite, pe ac sau needle tatting 3
» Pulovere si alte creatii tricotate (vesta, bolero) IX
» Costumul Popular
» Bluze,topuri,jachete,bolerouri...crosetate (13)
» Accesorii crosetate - genti, curele, bijuterii (10)
» Manusi, mitene crosetate 2
» Pana de idei - decoratiuni
» Hainute pentru copiii nostri (12)