Scoala de croitorie(6)
Pagina 20 din 20 • Impartiti •
Pagina 20 din 20 •
1 ... 11 ... 18, 19, 20
Re: Scoala de croitorie(6)
Karina33 a scris:
Cine nu ma crede sa se uite la produse 'de gata'![]()
Karina, eu u iau de "model" rochitele de-a gata. Spre ex, am patit necazul cu o rochita dreapta a carei captuseala era mai larga decat fata. Si fiind oarecum pe corp, imi facea cute verticale captuseala...
Oricum, desi ar fi mai simplu cum zici tu cu captuseala, cred ca o sa incerc varianta propusa de virus, ca oricum aveam intentia sa o fac putin mai bufanta decat in poza, si sa aiba "sustinere" umflatura :P.
Plus ca in perioada asta de incercari si invatari, mi-am propus sa aleg intotdeauna variant mai dificila, sa-mi formez "mana"
Magda ce tare ai fost cu observatia...
Uneori e mai bine sa nu incerci sa inventezi roata. S-au obosit altii si-i pacat sa tot dam cu capul de pragul de sus facand pe desteptii.
Vorbesc la modul general si din experienta. Manualele te invata una si experienta alta. Mult am invatat desfacand si facand modificari la produse 'de gata' sau chiar 'de firma' incercand sa fur cat mai multa informatie ascunsa acolo.
Vorbesc la modul general si din experienta. Manualele te invata una si experienta alta. Mult am invatat desfacand si facand modificari la produse 'de gata' sau chiar 'de firma' incercand sa fur cat mai multa informatie ascunsa acolo.

Karina33- Atotcunoscător

-

Numarul mesajelor: 2152
Varsta: 43
Localizare: Rm. Valcea
Data de inscriere: 15/12/2009
Dragii mei, ascultati acolo ce zice Karina ca zice de bine! Daca faceti captuseala la rochia aia, cu pliuri, daca ulterior rochia va fi spalata la masina va veti da cu capul de pereti cand veti vedea ce fel arata pliurile dupa uscare, si va mai dati odata atunci cand trebuie sa le calcati. Asta se poate evita doar daca folositi captuseala sintetica
care mie nu-mi place deloc si pe care am inlocuit-o la toate fustele si sacourile mele.
Daca materialul de baza din care se va face rochia este subtire trebuie avut in vedere sa-si pastreze forma la spalat; daca nu, atunci va trebui data la curatat sau ales alt material.
Daca totusi se opteaza pentru varianta captuselii cu pliuri, atunci pliurille rochie-fusta se pot monta:
-Fie impreuna (adica fusta-captuseala croite la fel si montate de ca si cum ar fi un singur strat. In cazul acesta trebuie sa "dam la apa" captuseala inainte de prelucrare, in cazul in care este din fibra naturala. Daca nu, aceasta va "intra la apa" la primul spalat si va deforma rochia, mai ales cand aceasta este din material subtire.
-Fie separat (adica fusta are pliurile ei si captuseala pe-ale ei). Schepsisul in cazul asta este ca nu trebuie ca pliurile de la fusta sa se suprapuna cu pliurile de la captuseala. Asa ca la fusta le facem unde trebuie si la captuseala le facem mai la stanga-mai la dreapta, decalate, ne orientam dupa caz, la fata locului. Asta ca sa nu fie o mare umflatura in locul pliului. In cazul asta pliul de la captuseala se poate aplatiza cu fierul de calcat pentru ca daca rochia este foarte subtire, lasa urma pe fata ei (oricum, chiar si-asa, s-ar putea sa nu scapati de urma
) .
Si nu in ultimul rand mai este varianta Karinei de a face captuseala ca o fusta dreapta obisnuita. Aici ar fi o problema pentru incepatori ca trebuie sa croiasca inca o fusta dupa un alt model decat cel al rochiei.
Sincera sa fiu, nu pot sa spun pe care din metodele de mai sus o prefer pentru ca depinde foarte mult de tipul de captuseala si de tipul de material ales pentru rochie. Eu le-am folosit pe toate de mai sus in situatii diferite.
Oricum ar fi dati-i drumul la lucru ca va orientati voi pe parcurs
. Croitoria pe comanda nu e chiar o stiinta exacta.
Spor la lucru!
care mie nu-mi place deloc si pe care am inlocuit-o la toate fustele si sacourile mele.Daca materialul de baza din care se va face rochia este subtire trebuie avut in vedere sa-si pastreze forma la spalat; daca nu, atunci va trebui data la curatat sau ales alt material.
Daca totusi se opteaza pentru varianta captuselii cu pliuri, atunci pliurille rochie-fusta se pot monta:
-Fie impreuna (adica fusta-captuseala croite la fel si montate de ca si cum ar fi un singur strat. In cazul acesta trebuie sa "dam la apa" captuseala inainte de prelucrare, in cazul in care este din fibra naturala. Daca nu, aceasta va "intra la apa" la primul spalat si va deforma rochia, mai ales cand aceasta este din material subtire.
-Fie separat (adica fusta are pliurile ei si captuseala pe-ale ei). Schepsisul in cazul asta este ca nu trebuie ca pliurile de la fusta sa se suprapuna cu pliurile de la captuseala. Asa ca la fusta le facem unde trebuie si la captuseala le facem mai la stanga-mai la dreapta, decalate, ne orientam dupa caz, la fata locului. Asta ca sa nu fie o mare umflatura in locul pliului. In cazul asta pliul de la captuseala se poate aplatiza cu fierul de calcat pentru ca daca rochia este foarte subtire, lasa urma pe fata ei (oricum, chiar si-asa, s-ar putea sa nu scapati de urma
) .Si nu in ultimul rand mai este varianta Karinei de a face captuseala ca o fusta dreapta obisnuita. Aici ar fi o problema pentru incepatori ca trebuie sa croiasca inca o fusta dupa un alt model decat cel al rochiei.
Sincera sa fiu, nu pot sa spun pe care din metodele de mai sus o prefer pentru ca depinde foarte mult de tipul de captuseala si de tipul de material ales pentru rochie. Eu le-am folosit pe toate de mai sus in situatii diferite.
Oricum ar fi dati-i drumul la lucru ca va orientati voi pe parcurs
. Croitoria pe comanda nu e chiar o stiinta exacta.Spor la lucru!

vilcris- Senior

-

Numarul mesajelor: 642
Varsta: 46
Localizare: Bucuresti
Data de inscriere: 07/11/2008
eu prefer sa fac captuseala asa cum a scris karina,si asta deoarece captuseala umfla putin produsul finit.foarte rar gasesti o captuseala de calitate care sa se muleze pe haina.

zylv- Expert

-

Numarul mesajelor: 845
Varsta: 40
Localizare: in centrul tarii
Data de inscriere: 15/02/2009
Pagina 20 din 20 •
1 ... 11 ... 18, 19, 20
Subiecte similare» Poezii despare scoala
» Esti pregatit sa inceapa scoala?
» Scoala altfel
» Scoala >.
» wow ce desen a facut soramea
» Esti pregatit sa inceapa scoala?
» Scoala altfel
» Scoala >.
» wow ce desen a facut soramea
Pagina 20 din 20
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Lucru de Mana
Merceria

» De unde ne aprovizionam ptr bijuterii IV
» Poze cu noi si familiile noastre -5
» Ne bem cafeaua impreuna ! (28)
» Provocarea 5 la croitorie: ROCHIE DE VARA
» Tricot - Proiectul saptamanii - Geanta
» Fuste (7)
» Sanatatea noastra
» Creatiile noastre tricotate pentru cei mici VII
» Haine de gravida
» Provocarea 29 - Fructe de vara
» Un amalgam de diete, cu offtopic si suete-13
» Drumetii si locuri vizitate (3)
» La sueta .... de seara ! 19
» Costume Carnaval (4)
» Lucrul de mana - sursa de venit-2
» Ajutor!...Invatam sa crosetam impreuna VIII
» Picturi pe sticla
» Realizarea unui tort, acoperit cu pasta de zahar
» Accesorii crosetate-genti,curele,bijuterii (11)