Ultimele subiecte
» La sueta .... de seara ! 22
Ieri la 11:02 pm Scris de Dorulet

» Din materiale reciclabile 5
Ieri la 7:12 pm Scris de AlinaJ.Bijoux

» Aparate si ustensile din bucatarie
Ieri la 10:38 am Scris de ElenaZaileanu

» Ne bem cafeaua împreuna (44)
Ieri la 8:42 am Scris de LRodica

» Jucarii homemade
Ieri la 7:57 am Scris de Gabica

» Bijuterii fimo (33)
Mar 22 Aug 2017, 9:40 pm Scris de ancaanca

» Intelepciune prin povestiri
Mar 22 Aug 2017, 10:36 am Scris de Dorulet

» Quilling-Arta de a rula hartia (20)
Lun 21 Aug 2017, 10:11 pm Scris de AlinaJ.Bijoux

» Drumetii si locuri vizitate (3)
Lun 21 Aug 2017, 10:28 am Scris de Gabica

» Accesorii crosetate-genti,curele,bijuterii, bentiţe (14)
Joi 17 Aug 2017, 6:50 pm Scris de LRodica

» Despre compoziția și grosimea firelor pentru tricotat la mașină
Mier 09 Aug 2017, 2:16 pm Scris de Alessia 1996

» Florile din gradina mea(2)
Mier 09 Aug 2017, 9:40 am Scris de LRodica

» Scoala de croitorie (15)
Mar 08 Aug 2017, 9:35 pm Scris de kisslandia

» Carte-jucarie cusuta
Vin 04 Aug 2017, 12:17 pm Scris de AlinaJ.Bijoux

» Ce melodie asculti acum !-5
Vin 04 Aug 2017, 12:14 pm Scris de AlinaJ.Bijoux

» Rochii, fuste crosetate -14
Vin 04 Aug 2017, 6:39 am Scris de gretty

» Triplock(overlock); totul despre surfilare(6)
Mar 01 Aug 2017, 11:22 pm Scris de gabriela1554

» Hainute pentru copiii nostri (20)
Mar 01 Aug 2017, 11:14 pm Scris de gabriela1554

» Sa construim un Dream catcher
Mar 01 Aug 2017, 10:49 pm Scris de fulvia

»  Masinile noastre de cusut (6)
Lun 31 Iul 2017, 10:54 pm Scris de Danutzaaa





Custom Search






LM Articole



LM YouTube Channel-
-

-

CursuriReiki-

RuneHeivang-



Covrigei

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator In jos

Covrigei

Mesaj Scris de cretu_veronica22 la data de Joi 12 Aug 2010, 10:19 am

Am facut si eu niste covrigei,ca ne era dor de ei.
Ingrediente:
1kg faina alba,
20gr drojdie
2 oua
400gr branza telemea,
1 lingura sare,
300ml iaurt,
3 linguri margarina.
1 ou pentru uns covrigeii
Mod de lucru:
Se framata un aluat.
Nu il lasam la crescut,ci modelam imediat covrigeii si ii lasam cateva minute apoi in tava sa creasca.
Ii dam cu ou si ii coacem la foc mediu.
(de data asta m-a ajutat si Tyna la modelat,ea a preferat cerculete ;;) )
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine] [Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine] [Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
avatar
cretu_veronica22
Ucenic
Ucenic

Numarul mesajelor : 192
Varsta : 55
Localizare : Timisoara
Data de inscriere : 01/02/2010

Sus In jos

Re: Covrigei

Mesaj Scris de canadianca50 la data de Joi 02 Sept 2010, 8:02 pm

covrigeii sa nu-i mai modelezi cu mina ii poti trece prin masina de tocat carne cu sita mare si-ti ies de revista .
avatar
canadianca50
Atotcunoscător
Atotcunoscător

feminin
Numarul mesajelor : 1841
Localizare : acolo si aici
Data de inscriere : 05/04/2010

Sus In jos

Re: Covrigei

Mesaj Scris de myky7robc la data de Joi 02 Sept 2010, 8:18 pm

Fetelor, cine stie care este compozitia si procedeul de coacere si fierbere a covrigilor care se fac acum la toate simigeriile astea dotate cu cuptoare cu banda automata si care coc rapid in cateva minute. Sunt tare buni la gust ca mereu e coada mare acolo. Canadianco, interesanta metoda de modelare a lor.multumesc
Voi incerca sa vad ce iese.


Ultima editare efectuata de catre myky7robc in Vin 03 Sept 2010, 7:25 pm, editata de 2 ori (Motiv : raspuns la reteta de covrigi a canadiancei)
avatar
myky7robc
Atotcunoscător
Atotcunoscător

feminin
Numarul mesajelor : 3433
Varsta : 53
Localizare : Bacau
Data de inscriere : 09/01/2010

Sus In jos

Re: Covrigei

Mesaj Scris de canadianca50 la data de Joi 02 Sept 2010, 8:28 pm

covrigei de la piata reteta luata de undeva de pe calculator si-i multumesc celui care a scris-o si eu o transmit mai departe :500 gr faina , 200gr apa calda ,25 ml ulei ,1 ou ,1/2 cub drojdie sau 3 ligurite rase de uscata 2 lingurite rase zahar ,1/2 lingurita sare.Se face coca se lasa la dospit apoi se imparte compozitia in 16.Se fac suluri cit vrei de groase apoi se impletesc 2 cu 2 .Se pun in apa fiarta cite 2 minute pe fiecare parte apoi se pun la copt in tava in cuptor Inainte se pot unge cu ou si presera susan , mac , sare , dupa gust .Pofta mare !
avatar
canadianca50
Atotcunoscător
Atotcunoscător

feminin
Numarul mesajelor : 1841
Localizare : acolo si aici
Data de inscriere : 05/04/2010

Sus In jos

Covrigei ci telemea

Mesaj Scris de MihaelaT la data de Mier 29 Dec 2010, 10:09 pm

Ieri am facut covrigei. Reteta am gasit-o aici, dar cred ca am facut aluatul prea molicel si n-am putut taia cu forma de covrigei, dar i-am facut stelute, floricele, cercuri, opturi,...

[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

_________________
...de la croitorie la bucătărie
Clasa noastră



Cititi Regulamentul!
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
avatar
MihaelaT
Moderator global
Moderator global

feminin
Numarul mesajelor : 6683
Varsta : 41
Localizare : de la poalele Parangului
Data de inscriere : 29/10/2008

http://s202.photobucket.com/albums/aa161/ochi_verzi/lucru%20de%2

Sus In jos

Re: Covrigei

Mesaj Scris de irish05 la data de Mar 20 Sept 2011, 3:58 pm

canadianca50 a scris:covrigeii sa nu-i mai modelezi cu mina ii poti trece prin masina de tocat carne cu sita mare si-ti ies de revista .
zid doar asa? pai nu ies ca niste viermisori ceva mai mari si mai grasi?
avatar
irish05
Senior
Senior

Numarul mesajelor : 622
Localizare : around the world
Data de inscriere : 29/11/2008

Sus In jos

Re: Covrigei

Mesaj Scris de canadianca50 la data de Mar 20 Sept 2011, 6:41 pm

la masina de tocat de la bunica ramasa se gaseste si o sita mai mare si covrigeii ies asemanatori celor din comert cu sare .E o munca tare migaloasa dar are rezultate frumoase
avatar
canadianca50
Atotcunoscător
Atotcunoscător

feminin
Numarul mesajelor : 1841
Localizare : acolo si aici
Data de inscriere : 05/04/2010

Sus In jos

Re: Covrigei

Mesaj Scris de Admina la data de Dum 23 Aug 2015, 5:44 am

Covrigei cu susan/mac

2 galbenusuri
1lingurita sare si 1 lingurita zahar
270g smantana
drojdie cat o nuca
800g faina
300g margarina
100g parmezan fin

Se pune la inmuiat margarina (langa o sursa de caldura) si drojdia desfacuta cu lingurita de zahar. Se adauga galbenusurile, smantana, sarea si se amesteca energic cu o lingura. Apoi se adauga faina, cate putin. Se framanta un aluat maleabil, unitar si se poate adauga in el si parmezan ras fin sau orice branzet uscat tot asa, ras fin. Se lasa la frigider intr-o punga sau o cutie de plastic, cam 1 ora. Apoi se modeleaza cu multa migala, covrigei mici si rotunzi. Se pun unul langa altul in tava, pentru ca vor creste, dar putin. Se ung cu ou batut subtiat cu putina apa si se presara mac sau susan si sare. Se coc la foc potrivit, cam 20 de minute, pana devin aurii. Se scot din tava, cand sunt calzi. Sunt fragezi (usor crocanti) si buni, nu te mai opresti din rontait. Ies multi, deci daca nu aveti rabdare la impletit sau nu aveti nevoie de aproximativ 1.5kg covrigei, faceti jumatate din reteta.

[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

_________________
DOAR AZI, sa nu ma supar! Sa nu ma ingrijorez! Sa fiu recunoscator! Sa fiu bun cu ceilalti!

[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]

*Atelierul meu*


avatar
Admina
Administrator
Administrator

feminin
Numarul mesajelor : 8710
Localizare : aproape de tine:)
Data de inscriere : 16/10/2008

http://bylaly.blogspot.ro/

Sus In jos

Re: Covrigei

Mesaj Scris de Continut sponsorizat


Continut sponsorizat


Sus In jos

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum


©Copyright Lucrudemana.com 2008-2015 | All Rights Reserved
FB